Leep Konizasyon

_Lilien_

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
406
300
Kasım ayında Leep Konizasyon işlemi uyguladı eski doktorum.Defalarca gebelikte herhangi bir sorun olacak mı diye sormama rağmen birşey olmaz dedi ve güvendik.Şimdi başka bir doktora gidiyorum ve 9 haftalık hamileyim.Bir kaç yazı okudum ve çok üzüldüm.Leep Konizasyon işlemi rahim ağzı yetmezliğine sebep oluyormuş.Doktorumuzu aradık ve ''Daha önce hamile kalmamış bayana bu işlem mi yapılır ''' dedi.Açıkcası kötü oldum.12.haftada rahim boyunu ölçecekmiş.Yani gerek görürse belki dikiş atacak belki başka bir tedavi yöntemi bilmiyorum artık...Beni şimdiden bebeğime bir şey olacak korkusu sardı.Benim gibi hamile kalmadan önce bu işlemi yaptıran oldu mu :110: bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız?

Kasım ayında Leep Konizasyon işlemi uyguladı eski doktorum.Defalarca gebelikte herhangi bir sorun olacak mı diye sormama rağmen birşey olmaz dedi ve güvendik.Şimdi başka bir doktora gidiyorum ve 9 haftalık hamileyim.Bir kaç yazı okudum ve çok üzüldüm.Leep Konizasyon işlemi rahim ağzı yetmezliğine sebep oluyormuş.Doktorumuzu aradık ve ''Daha önce hamile kalmamış bayana bu işlem mi yapılır ''' dedi.Açıkcası kötü oldum.12.haftada rahim boyunu ölçecekmiş.Yani gerek görürse belki dikiş atacak belki başka bir tedavi yöntemi bilmiyorum artık...Beni şimdiden bebeğime bir şey olacak korkusu sardı.Benim gibi hamile kalmadan önce bu işlemi yaptıran oldu mu :110: bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız?
Cnm banada leep yapıldı,bnm Allah bağışlasın 1 çocuğum var ama 2.yide düşünüyoruz. Leep soğuk konizasyona göre daha az riskli bi Yöntem. Doktorunuda suçlama rahatsızlığın tam olarak ne idi bilmiyorum ama leepten başka yapılabilecek bişey yokki rahimağzı problemlerinde. Ben bu konuyu daha yeni konuştum doktorumla,çokta iyi bir Prof.tur kendisi. Gebe kalmanda hiç bir engel yok. Sadece 12. Hafadan sonra rahim boyu ölçülür,eğer çok gerek görülürse 20.haftalardan sonra serkaj yapılır dedi. Gebelikte rahim boyu kısalıyormuş. Ama Buda kesin olacak demiyorum sana dedi. Seninki kaç mm veya cm alındı bilmiyorum ama bnm yarım cnm kadar Kesilmişti.

Rahatsızlığım ilişkide acı ve sonrasında kanama idi.Yara var dendi ve bu işlemi yapıldı.işlemden sonra ben çok rahatladım zaten . kanamalarım kesilmişti mutlu olmuştum yeni doktorum böyle deyince üzüldüm.hani gerekirse dikiş atılacak insanda korku oluyor düşer mi bebek diye (Allahım korusun)12. haftada ölçecekmiş gereğini yapacak.Rahim boyu kısaldığı için galiba ilk gebelikte riskli gördü.Allah bağışlasın hayırlısıyla ikinci bebeğini de kucağına alırsın inşallah.Ben de 3 hafta sonra sonucu burdan sana yazıcam

Bende 2 kere leep oldum ve bu ilk gebeliğim. Suan rahim agzımda bi açılma yok çok şükür. Ama doktorum her ihtimale karsı progestan vermişti hala kullanıyorum.mümkün olduğunca istirahat et...

Kızlar kafam çok karisik lütfen yardım. Benim rahim ağzında yara var. Yaram in biraz büyük olduğunu söylüyor dr lar. Bir dr leep yapılması lazım dedi diğer bir dr kesinlikle gerek yok dondurma işlemi yeterli dedi. Aklımda deli sorular. Bebeğimi de yeni kaybettim. Ilk gebeliğimdI. sizce ne yapmaliyim. Bir dr daha gozukucem bakalım o ne dicek

Merhaba leep sonrası hayatınızda cinsel isteksizlik veya orgazm olamama gibi sorunlar yaşadız mı.. Bnm 2 yıllık hpv mücadelem devam ediyor ve yeni leep oldum Dr kesinlikle böyle bir etkiden bahsetmedi ve yabancı forumlarda gördüm yalnızca.. Böyle bir şeyler yaşayanlar var mıdır yoksa

Leep işlemi tam olarak nedir bilmiyorum arkadaşlar ? Ama benim rahim ağzında yara vardı bi kaç yıl önce doktor kötü göründüğünü söyledi ve biyopsi gerekli dedi parça alacağı zaman kötü birşey olmadığını düşünüp tamamını temizledi biyopsi sonucum temiz çıktı hpv de yoktu... Temmuz’da tüp bebek denedik doktora rahim ağzıyla ilgili bi problem yaşadım dediğimde önemli değil o dedi ne olduğunu bile sormadı tekrar tüp bebek denersem ve tutarsa bi sıkıntı yaşarmıyım

Merhaba leep sonrası hayatınızda cinsel isteksizlik veya orgazm olamama gibi sorunlar yaşadız mı.. Bnm 2 yıllık hpv mücadelem devam ediyor ve yeni leep oldum Dr kesinlikle böyle bir etkiden bahsetmedi ve yabancı forumlarda gördüm yalnızca.. Böyle bir şeyler yaşayanlar var mıdır yoksa
Merhaba benim cinsel hayatım hiç etkilenmedi. Ama hiçbir kaynakta yazmayan bir etki oldu. Çişimin geldiğini hissedemiyorum. Yani tabiki önümde bi basınç hissediyorum ama leep öncesi gibi bir idrar kesesi dolduğunda sızı acı kıvranma hissi yok. Hatta hep sahurda 5 6 bardak su içip uyur sonra birkaç saat sonra da çiş gelmesi sebebiyle uyanıp tuvalete koşardım. Zaten leep sonrası ilk ramazanda bu olmayınca fark ettim. Sonra baktım günlük hayatımda etkilenmiş süreli acaba çişim var mı diye düşünüyorum. Doktorlar böyle bişe mümkpn değil orada sinir yok gibi şeyler söylüyor. Ama ben artık inanmıyorum rahim ağzı pelvik kaslarının önemli bi yeriymiş. Leep konizasyon olan arkadaşlarım lütfen kendinizi bu gözle inceleyip bana bilgi verin. Ben leep olduğum için kendime lanet ediyorum. Ayaklarım kırılsaydı da o operasyona gitmeseydm filan diyorum

X