LGBTİ aktivistine çifte saldırı: Tecavüz ve gasptan sonra polisten nefret söylemi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

Kırmızı Şemsiye Derneği Başkanı Kemal Ördek, Ankara’daki evinde tecavüze uğrayıp gasp edildi. Saldırganlar serbest bırakılıp Ördek’i tehdit etti, karakoldaki bir polis memuru ise, “Şu Lut Kavmi de bir türlü bitmedi ya” diye tepki verdi.

polis2.jpg
Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre yıllardır LGBTİ’ler ve seks işçilerinin hakları için mücadele eden aktivist Kemal Ördek’in evine geçen pazar günü iki erkek geldi ve bunlardan biri Ördek’e tecavüz etti.

Ördek’ten para da isteyen saldırganlar, ATM’ye gitmek için Ördek’le birlikte evden çıktı. ATM’ye yakın bir yerde polis devriye aracını gören Ördek, polislere doğru koştu ve yaşadıklarını anlattı.

Saldırganlar: Bize bir şey olmaz değil mi polis abi
Ördek yaşananları şöyle aktardı: “Ben derdimi anlatmaya çalışırken, polis beni susturdu. ‘Sen sus, sormadan konuşma!’ dediler. Bu esnada, failler şunları söylerken polis onları gayet sakin bir şekilde dinliyordu: ‘Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız, bu ibnenin lafına inanmayın’, ‘Memur bey, bu bizi evine davet etti, bilirsiniz bunları’.”

Ördek’in anlatımına göre polisler kendisini ve saldırganları karakola götürmek için aynı araca bindirdi. Bu sırada Ördek’e tekrar tecavüz edeceklerine ve öldüreceklerine dair tehditler savuran saldırganlar, polisle, “Bize bir şey olmaz değil mi polis abi, sonuçta ailemiz var bizim?”, “Bu ibne için bizi harcamayın, biz birbirimizi anlıyoruz sizinle, değil mi abicim?” diye sohbete devam etti.

‘Vazgeçmezsen olacakları biliyorsun’
Karakola varıldığında, saldırganlar Ördek’e, “Bu işten vazgeç, vazgeçmezsen olacakları biliyorsun. Evini biliyoruz artık, nasılsa serbest kalırız, sen düşün artık” dedi.

Polis: Tecavüze uğramadın ki, nereden çıkarıyorsun bunu
Ördek, karakolun bahçesinde avukatını beklerken oraya gelen bir polis memurunun, “Şu Lut Kavmi de bir türlü bitmedi ya”diyerek içeri girdiğini söylerken, bazı polislerin de ‘Bunlar Gezi’de Hükümet’e karşı ayaklandılar’ dediğini aktardı.

Saldırganlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldüğünde, karakolda Ördek’in ifadesi alındı. İfadeyi alan memur, öncesinde karakol bahçesinde, Ördek’e “Sen tecavüze uğramadın ki, nereden çıkarıyorsun bunu” dedi.

Mahkemeye çıkarılmadan serbest kaldılar
Ördek, hastaneden rapor aldı. Ancak polis tutanağının saldırganların anlatımına dayandığını ifade eden Ördek, bu tutanağı imzalamadı. Koruma ve uzaklaştırma kararı çıkartılması için başvuruda bulundu.

Üç saldırgan savcılıktan serbest bırakıldı. Ördek, saldırganların kendisini cep telefonundan arayarak taciz etmeye devam ettiğini söyledi.

Kırmızı Şemsiye Derneği Başkanı Kemal Ördek, Ankara’daki evinde tecavüze uğrayıp gasp edildi. :KK57:
Allah ım onlar insan mı yaa
asıl günahın alasını kendileri yapmış oruç ağız küfür etmicem ama sinir oldum :KK51:

Bir kk klasiği ile giriş yapıcam..
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş..

Ölmeyin inşallah sizin de başınıza gelmeden.

‘Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız, bu ibnenin lafına inanmayın’, ‘Memur bey, bu bizi evine davet etti, bilirsiniz bunları’.”

Bu kısma da bittim..Önümde uzvum yok ama ben daha erkeğim sizden. Reziller.

Bir kk klasiği ile giriş yapıcam..
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş..

Ölmeyin inşallah sizin de başınıza gelmeden.

‘Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız, bu ibnenin lafına inanmayın’, ‘Memur bey, bu bizi evine davet etti, bilirsiniz bunları’.”

Bu kısma da bittim..Önümde uzvum yok ama ben daha erkeğim sizden. Reziller.

Bunlar homofobikler ve aklinca gidip bide baska erkegi arkadan tecavüze etmisler. Simdi yaptiklari ideolojilerine karsi degil mi? Bu nasil bir kafa? Bu nasil bir igrenclik?

Bide polisin o laflari...ne bicim vicdan yoksunu insanlar bunlar!! Ülke boyu keske isyan olup her yerde yürüyüs protesto olsa... Cok sinirlendim ve üzüldüm bu olay icin :KK43:

Hmm..."i..ne" ile ilişkiye giren ne oluyor acaba?"Erkek adam"?Hiç sanmıyorum...Asıl lut kavmi bunlar işte,helak olsalar da kurtulsak

içim şişti içim.

Bir tane de polis çıkıp ne di0orsn sen kardeşim dememiş ya! yuh.

Polislerin sevilmeme sebebi bunlar ve bunlar gibiler.

bunların polis olmasının sebebi ise artık önüne gelenin polis olması

X