lohusa halimle depresyona sokan annem

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
37
Merhaba arkadaslar,

5 gun once bir kizim oldu. ABD de yasiyorum, gurbet elde yalniz basima cok zor bir hamilelik donemi gecirdim, esimden baska kimsem yoktu. Haliyle dogumdan da cok gozum korktu, annemi getirdim dogum icin. Sonucta burda her milletten insanin annesi, ailesi doguma geliyor. Gelmisken de hemen gitmesin biraz kalsin, destek olsun diye 2 aylik bilet aldim. Nerden bilebilirdim olaylarin bu kadar kotuye gidecegini. Annem geleli sadece 8 gun oldu ama esimle butun huzurumuz kacti. Zaten 7 saat suren cok zor bir dogum gecirdim, bebegimi yogun bakim unitesine aldilar ve hala orada. Hergun yataktan zor kalkan halimle 3 kere ziyaretine gidiyorum, sut sagiyorum, emziriyorum vs bir de butun bunlarin ustune annem ile ugrasiyorum. Esimle gecmiste bosanmaya varan cok buyuk sorunlarimiz vardi, bunlardan ailemin de haberi var, zira esim nisan, dugun vs ailecek burnumuzdan getirmisti. Insanlar degisiyor cok sukur ki, ben de esim de degistik, artik esimle iyiyiz ve mutluyuz. Annemin gecmisten beri esime garezi var ama esim asla saygida kusur etmeyen biri, bunu da cok iyi biliyor. Surekli ve surekli esimin arkasindan konusuyor, savunmuyorum, seslenmiyorum, susmuyor. Esimin yuzune de laf soyluyor, adamcagiz herseye susuyor. Esimi gectim, bana saydigi laflar yetmiyor, bitmiyor. Sanki dunyanin nefretiyle gelmis, hicbirsey demiyorum, yapmiyorum ama bir sekilde gecmisten, cocukluktan, bekarliktan olumsuz konulari acip acip canimi sikiyor. Sorun esim degil sadece yani burada ben de ne yapsam laf yiyorum, hereyime aliniyor, birsey konusamiyorum. Destegi yok mu var, ev isini yapiyor, yemek vs gibi. Alisverisi falan zaten abd yi bilmediginden esim yapiyor, bircok ise esim kosuyor, annemden aman laf yerim korkuma birsey de isteyemiyorum, su halimle kalkip zorlana zorlana kendim aliyorum, yapiyorum. Yaptigi iki yemek ama cenesiyle, olur olmaz alinganliklariyla, surekli olumsuz konular acmasiyla, esimin arkasindan konusmasiyla, cayin ortasinda kalkip gitmesi gibi dengesiz tavirlariyla sadece 8 gunde huzur falan birakmadi, kari koca diken ustundeyiz. Asiri derecede hassas biri ve cok iyi davraniyoruz. Hatta yine ne oldu bilmiyorum ama su anda da odasina kapandi, cikmiyor. Zaten cok hassas bir donemdeyim, dayanamiyorum arkadaslar. Sutten cok gozyasim akiyor. Annemle aram super olmadi hicbir zaman, ama iyiydik, bir saygisizligim, edepsizligim, kavgam yoktur. Yani ozellikle su donemde boyle yapacagini hic bilmiyordum, annedir, buyuktur destek olur diye getirdim. Bu hale sastim kaldim. Ne yapacagim arkadaslar, cok caresizim. Daha da gitmesine cok var. Ne olur olumsuz yorum yazmayin, cok kotuyum zaten.

Kardesiniz falan varsa konusun anlatın durumu Türkiye'ye dönmesi için ısrar ederler de dinler belki.Siz konuştunuz mu hiç eşinizin değiştiği konusunda?

bebegin eve geldiğinde annen onunla meşgul olur size takmaz.
boşverin siz alttan alın ne de olsa misafir.

Bir şekilde bileti öne almaya çalışın, yoksa eşinizle de problemler çıkmaya başlayabilir. Onunda bir sabır taşı var, bari çatlamasa.. Ve daha çok yeni annesiniz, lohusalıkta kolay değil zaten buluttan nem kapar bir dönemdesiniz. Bir şekilde erken dönmesini sağlayın..

Anneni karsina alip güzel bir konusma yapman lazim. Suçlamadan, bagirmadan çagirmadan. Sana yardim olur diye anneni getirdin diye anlat fakat yaptiklarindan dolayi huzursuz oldugunu anlat. Evliligin tehlikeye felan atiliyor, bebek ile yazik degil mi felan hepsini anlat. Ve en önemlisi, annen tavrindan israrli olursa tekrar yeni bilet alip, daha erken onu eve yollayacagini anlat çünkü is böyle yürümüyor, dayanamiyorsun artik.

Su an senin ve bebegin huzurun herseyden daha önemli. Annen canini sikiyorsa ve devam ediyorsa, onu tekrar Türkiyeye yolla. Elbette annenden destek alman çok daha güzel olurdu fakat sartlar böyleymis,...

Bu arada dikkatimi çekti "esim alis veris yapiyor, ben burda hiçbirsey bilmiyorum" diyorsun da, çook yalnis bir durum bu. Git disariya gez. Ilk basta esini götür korkuyorsan, sonrada tek basina yürüyüse git, sosyal aktivitelere katil, kurslara git. Bunlardan Amerikada bolca vardir. Yani bebek büyünce ne yapacaksin? Sürekli evdi oturmak mi? Bez'e ithiyaci oldugunda esini beklemek mi? Bu kadar aciz olma canim, bir müddet sonra artik esinin gözündede aciz bir kadin olursun ve sana karsi saygisi azilir. Daima güçlü ol bu hayatta ve esinede bunu göster canim.

bebek eve geldikten sonra ihtiyaç duyabilirsiniz annenize, belki de hiç duymazsınız
bir de o durumu gözlemleyin, baktınız bebek gelince de aynı, erken bilet alın

Siz zaten gerginsiniz o da alınganmış

Unutun annenizi bebişi düşünün sütünüz önemli bebek gelince ilgi odağı olur annenizin de boş konuşacak zamanı olmaz

Sakin bir anda da geçmişi karıştırmamasını iyi kötü herşeyi geride bıraktığınızı anılar ile değil bebek ile birlikte umutlar ile yaşamak istediğinizi

Herkese yönelik olarak geçmişteki hatalarınız için özür dileyip size hatası olanları ise affettiğinizi belirtin

Umarım bebeğiniz bir an önce eve gelir

bileti daha erken döneme alma gibi bir şey söz konusu olmaz mı? maddi durumunuz iyiyse yeni bilet alın. Çekilmez böyle.
Evet bileti erken alma ihtimalimiz var ama nasil alayim kovar gibi? zaten onun da kalmak isteyecegini sanmiyorum. yalniz yine de iki aylik aldik bileti, bunu biliyor o da.

5-10 gün daha idare edin.sonra annenize,anne mutlu değilsen burada,gitmek istersen,anlayışla karşılayabilirim.biletini öne alırım.senin mutluluğun,benim ihtiyaçlarımdan daha önemli.diyin.
eğer gitmek isterse,hiç engel olmayın bence.ama bunu da sorun yapar mı bilemem.anne sizin anneniz sonuçta,en iyi siz tanırsınız.

Annenle konuşman gerek bu şekilde annen gidince geride enkaz kalacak. eşinle bunu düzeltirken yıpranacaksın. Sana yazık evladına yazık üzülerek sağlığına zarar veriyorsun

Anneni karsina alip güzel bir konusma yapman lazim. Suçlamadan, bagirmadan çagirmadan. Sana yardim olur diye anneni getirdin diye anlat fakat yaptiklarindan dolayi huzursuz oldugunu anlat. Evliligin tehlikeye felan atiliyor, bebek ile yazik degil mi felan hepsini anlat. Ve en önemlisi, annen tavrindan israrli olursa tekrar yeni bilet alip, daha erken onu eve yollayacagini anlat çünkü is böyle yürümüyor, dayanamiyorsun artik.

Su an senin ve bebegin huzurun herseyden daha önemli. Annen canini sikiyorsa ve devam ediyorsa, onu tekrar Türkiyeye yolla. Elbette annenden destek alman çok daha güzel olurdu fakat sartlar böyleymis,...

Bu arada dikkatimi çekti "esim alis veris yapiyor, ben burda hiçbirsey bilmiyorum" diyorsun da, çook yalnis bir durum bu. Git disariya gez. Ilk basta esini götür korkuyorsan, sonrada tek basina yürüyüse git, sosyal aktivitelere katil, kurslara git. Bunlardan Amerikada bolca vardir. Yani bebek büyünce ne yapacaksin? Sürekli evdi oturmak mi? Bez'e ithiyaci oldugunda esini beklemek mi? Bu kadar aciz olma canim, bir müddet sonra artik esinin gözündede aciz bir kadin olursun ve sana karsi saygisi azilir. Daima güçlü ol bu hayatta ve esinede bunu göster canim.

KOnu sahibi annem hiçbiryeri bilmediği için alışverişi kocam yapıyor demiş. :) ZAten yanlış anlamıyorsam master ya da doktora tarzıı birşey için ABD'deydi.

çok zor olacak ama duymamaya çalış başka çaren yok gibi. sayılı gün çabuk geçer. bazı anneler böyle neden bilmiyorum(benimki de dahil)... konuşsan daha da yanlış anlar .. ben tutamadım kendimi konuştum , evime geldi gitti kızıma baktı bebeklik döneminde kısa süre ama burnumdan getirdi. konuşunca daha çok alındı, söylemek istediklerimi de yanlış anladı aramız zaten soğuktu, uçurumlar oluştu...

Merhaba arkadaslar,

5 gun once bir kizim oldu. ABD de yasiyorum, gurbet elde yalniz basima cok zor bir hamilelik donemi gecirdim, esimden baska kimsem yoktu. Haliyle dogumdan da cok gozum korktu, annemi getirdim dogum icin. Sonucta burda her milletten insanin annesi, ailesi doguma geliyor. Gelmisken de hemen gitmesin biraz kalsin, destek olsun diye 2 aylik bilet aldim. Nerden bilebilirdim olaylarin bu kadar kotuye gidecegini. Annem geleli sadece 8 gun oldu ama esimle butun huzurumuz kacti. Zaten 7 saat suren cok zor bir dogum gecirdim, bebegimi yogun bakim unitesine aldilar ve hala orada. Hergun yataktan zor kalkan halimle 3 kere ziyaretine gidiyorum, sut sagiyorum, emziriyorum vs bir de butun bunlarin ustune annem ile ugrasiyorum. Esimle gecmiste bosanmaya varan cok buyuk sorunlarimiz vardi, bunlardan ailemin de haberi var, zira esim nisan, dugun vs ailecek burnumuzdan getirmisti. Insanlar degisiyor cok sukur ki, ben de esim de degistik, artik esimle iyiyiz ve mutluyuz. Annemin gecmisten beri esime garezi var ama esim asla saygida kusur etmeyen biri, bunu da cok iyi biliyor. Surekli ve surekli esimin arkasindan konusuyor, savunmuyorum, seslenmiyorum, susmuyor. Esimin yuzune de laf soyluyor, adamcagiz herseye susuyor. Esimi gectim, bana saydigi laflar yetmiyor, bitmiyor. Sanki dunyanin nefretiyle gelmis, hicbirsey demiyorum, yapmiyorum ama bir sekilde gecmisten, cocukluktan, bekarliktan olumsuz konulari acip acip canimi sikiyor. Sorun esim degil sadece yani burada ben de ne yapsam laf yiyorum, hereyime aliniyor, birsey konusamiyorum. Destegi yok mu var, ev isini yapiyor, yemek vs gibi. Alisverisi falan zaten abd yi bilmediginden esim yapiyor, bircok ise esim kosuyor, annemden aman laf yerim korkuma birsey de isteyemiyorum, su halimle kalkip zorlana zorlana kendim aliyorum, yapiyorum. Yaptigi iki yemek ama cenesiyle, olur olmaz alinganliklariyla, surekli olumsuz konular acmasiyla, esimin arkasindan konusmasiyla, cayin ortasinda kalkip gitmesi gibi dengesiz tavirlariyla sadece 8 gunde huzur falan birakmadi, kari koca diken ustundeyiz. Asiri derecede hassas biri ve cok iyi davraniyoruz. Hatta yine ne oldu bilmiyorum ama su anda da odasina kapandi, cikmiyor. Zaten cok hassas bir donemdeyim, dayanamiyorum arkadaslar. Sutten cok gozyasim akiyor. Annemle aram super olmadi hicbir zaman, ama iyiydik, bir saygisizligim, edepsizligim, kavgam yoktur. Yani ozellikle su donemde boyle yapacagini hic bilmiyordum, annedir, buyuktur destek olur diye getirdim. Bu hale sastim kaldim. Ne yapacagim arkadaslar, cok caresizim. Daha da gitmesine cok var. Ne olur olumsuz yorum yazmayin, cok kotuyum zaten.
biraz sabır arkadasım annende seni büyütürken ne zorluklar cekti belki babanla sorunları vardı belki sen cok yorgun anneni annen seni hic bırakmayı denedimi hayrı ee o zaman annene 10 gün bile katlanamamıssın elin oglu simdi kıymetli olmus
derlerdi anne yi istemicekler diye inanmazdın valla pesss

çok hassas dönemdesin desteğe daha çok ihtiyacın var.bence annenle tartışmadan konuş eşinle mutlu olduğunu,bebeğini çok merak ettiğini,hayatının şu anda ne kadar güzel olduğunu ve eşinin sana değer verdiğini söyle.bebek eve gelince daha farklı olacaktır baktın olmuyor biletini erkene çekmeye çalış.çok zor bi durum anne bi de yaa.hele bir de alıngansa amaaan.benim annem de alıngandır zor oluyor oradan biliyorum.ben de şehir dışında yaşıyorum bana geldiğinde bi şey demeye korkuyorum hemen gider toparlanır kalbi kırılır alınır diye susuyorum napim:KK43:

Merhaba arkadaslar,

genelde kv soktu depresyona diye konu açılırdı ,bu sefer sokan anne ilginç gitsin evine bu kadar seni üzüyorsa yazık

lohusa halinle

sütten çok gözyaşım akıyor sözünüz cidden içimi acıttı..

Allah sabır versin ne desek boş,belli bir yaştan sonra karakter değişmiyor bu durumu umarım en az sıkıntıyla atlatrsınız olsun günler geçecek böyle düşünün hayatta ne günler ne yıllar geçti bu da öyle geçecek lohusalık zor bende daha yeni geçirdim zaten hassas bir dönem ama herşey bir sınav ben böyle üzüldüğüm zaman diyorum ki ya eşimle Şuan kötü olsaydim vs.. sizde öyle düşünün canınızı en çok ne acıtıyorsa onu düşünün bu da geçicek deyin..

Kayınvalide olsa toplu olarak çemkiresimiz gelirdi. Şimdi annene sahip çıkalım. maalesef evliliklerde olan problemler ailelere yansıyınca problem büyüyor. Örnek olarak ; eşimle bir sıkıntım olursa onu affetme kapasitem var. Ama birisi çocuğumu üzerse anlayışlı olma ve unutma kapasitem düşüyor. Haliyle annenizde dolu. Boşaldığı dönem yanlış yalnızca. Anneniz yılların üzüntüsünü biriktirmiş. Unutamaz ama tedavi olması gerekir. Bunu sanırım abd de halledemezsiniz konu uzun. Bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim. Allah analı babalı büyütsün. Annenizle konuşarak çözemezsiniz. Yinede deneyin. Ama ona çiçek gibi davranın. Lohusaık dönemine gelmesi kötü olmuş ama belki bu siz ve anneniz için bir fırsat olur. Bebek gelene kadar annenize çiçek gibi davranın. Bebek gelince rahatlarsınız. Dikkati dağılır. Bebek kokusu onu rahatlatır belki.

Sizin ve esinizin suan bebeginizle bag kurma döneminiz, bence alin bir bilet gönderin.

X