Öncelikle, çok büyük geçmiş olsun demekle söze başlamak isterim. Dondum kaldım mesajı okuyunca. Çok zor bir durum.
Ancak, ölümü istemek, ölüm şu saatte şu vakitte gelecek demek, herşeyden önce Yaradan'a meydan okumaktır.
Ölüm fikrini aklından çıkar. Yer gök dua ile arkadaşım. Kesinlikle ne zaman öleceğimizi, nerede ölceğimizi ne vakit öleceğimizi bilmeyiz. Bilseydik, zaten dünyanın düzeni çok başka olurdu. O yüzden kesinlikle ölüm konusunu çıkar aklından. Çocuğuna odaklan.
İki tane naçizane tavsiyem var.
Bunlardan birincisi, hakkında herşeyin hayırlı olması için çok tesirli bir dua vardır. 4444 Selatı Tefriciye'yi tamamla derim. İkincisi hemen arkasından küçük hayırlar yap, mesela haddim değil tabi sen daha iyisini bilirsin ama bir tencere irmik helvası yap apartmanına dağıt, yolda oynayan çocuklara sakız al dağıt, evde eski giymediğin kıyafetleri, kullanmadığın eşyaları bir şeye doldur fakir fukaraya dağıt, bir kutu çikolata alıp yetimler yurduna uğra, bir iki kilo meyva alıp yaşlılar yurduna git bebeğinle, onların duasını al. (Meyve diyorum, çünkü yaşı ilerlemiş insanların şeker kolestrol gibi problemleri var) Evine misafir çağır, dua et.
Bir de , kesinlikle simsarların eline düşme. Hacı, hoca, şudur budur, sakın ha.
Şunu da anlatmak isterim.
Bir yakınımız, rahim kanserine yakalandı ve doktor üç ay ömrün kaldı dedi. Bu yakınımız dediğim eşimin halası tabii. pek görüşmeyiz ama akraba sonuçta. neyse, Doktor şu kadar ömrün kaldı, ye iç gez şudur budur dedi.
Hala, su yerine ısırgan otu suyu içmeye başladı, hastanede hasta ziyaretlerine gitti, ısırgan salatasını sofrasından eksik etmedi, elinden ne hayır geliyorsa ardına koymadı, çok dua etti, geceleri gündüzleri hep yaradana yalvardı. Yarabbi, ömrümü sen bilirsin dedi.
Üç ay sonra doktora gitti. Doktor, ''Senin ölmen lazımdı ..... Hanım, tuhaf ''dedi. hemen rahim filmleri çekildi ve kocaman Tümör yok olmaya yüz tutmuş. hemen yok ettiler zaten.
Hemen arkasından kocası işini kaybetti ve göğüs kanseri geldi. Yine direniş başladı. Aynı sonuç alındı yine.
Hiç sevmem, hayatımda hiç görmedim ama, babamın ikimci eşi üç defa kanserden kurtulmuş, Kuran_ı kerim sayesinde.
Son olarak da, tamamen tesadüf eseri, Doktorun üç ay yaşarsın dediği adam hala yaşıyor, doktor bu teşhisten üç ay sonra trafik kazasından gitmiş.
Ölümü anma. O ne zaman geleceğini bilir. Allah ona ne zaman bildirirse tabii.
Sen, bir abla olarak benim dediklerimi bir düşün kardeşim.
Allah yardımcın olsun.