• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen durust olun

Yok, evlendigimiz ilk aylar sacma sapan seylerden cok tartismamiz olurdu. Cok korkmustum siddet boylemi basliyo acaba diye ama yok.
Tartisma oluyo ama her erkek siddet uyguliycak diye bisey yok.
 
siz burada var-yok diye tartisin durun konu sahibi bu konuyu bıraktı yeni bir nabız yoklamasiyla yeni konu açtı

boşanma davasindan dönen var mi

şimdi burada şiddet her evlilikte var cevaplarini maalesef çoğunlukta görünce boşanmamaya karar verdi galiba
 
Oneriniz icin tesekkurler dolayli bir yol secmedim zaten onceki bir konumda paylasmistim ama zor bir surec ve beynimde durmadan dusunceler akiyor sadece merak ettigim bir konuydu.

Önceki konunuzu okudum..
Hem fiziksel şiddet görmüş, hem ağır hakaretlere maruz kalmışsınız. Hatta en son evlilik terapistine gitmeyi önerdiğiniz için şiddet görmüşsünüz..
Diğer konunuz da yine buradaki üyelere yönelik soru-cevap şeklinde, kendi derdinizi anlatmamışsınız 3, 5 yorumdan öteye gitmemiş zaten..
Eğer toplumun nabzını tutarak hareket edecekseniz ben size söyleyeyim.. Her evlilikte şiddet var mıdır bilemem ama bu ülkede çok evlilikte şiddet var.. Kadına şiddet had safhada. Sadece 2017 yılında öldürülen kadın sayısı 285. Belki farkında değilsiniz ama burada size çoğunluk 'evet şiddet görüyorum' derse bunu bahane eder boşanmaktan vazgeçerim diye düşünüyor olabilrsiniz. Eğer öyleyse burada size 'boşanma bunlar normal şeyler' diyecek üye çok çok azdır. Sizi anlıyorum boşanmak kolay değil, bi evladınız da varmış. En büyük çekinceniz de evladınızın babasız yaşaması imiş. Siz boşanınca evladınızın babasız kalması gerekmiyor, yine görüşebilir, zamanla da belli bi rutin oluşturabilirsiniz. İşiniz gücünüz de varmış maddi kaygınız yok anladığım kadarıyla. Çocuğunuzun boşanmış anne babaya sahip olması, şiddet dolu bi ortamda büyümekten hatta kendisinin de şiddet görebilme ihtimalinde daha mı vahim sizce ?
 
Ne fiziksel ne psikolojik her hangi bir şiddete uğramadim. Belki ben birazcik psikolojik şiddet uygulamış olabilirim eşime :D
 
siz burada var-yok diye tartisin durun konu sahibi bu konuyu bıraktı yeni bir nabız yoklamasiyla yeni konu açtı

boşanma davasindan dönen var mi

şimdi burada şiddet her evlilikte var cevaplarini maalesef çoğunlukta görünce boşanmamaya karar verdi galiba
O konuyu onceden acmistim . Ben kendimce o kadar zor durumdayim ki belki bunu anlayamamaniz dogal ama bu sekilde davranmaniza 'da gerek yok
 
şiddet sadece 1 kere affedilir bişey. ben eşime affedemeyebilir,m seni affetmye calışcam dedim . evliligimizin 4. ayıydı.
aynı şekilde bir kere daha harekette bulundu. ama uygulamaya gecirmedi.
ailem de biliyordu ilk durumu affettmeye calışıp evi terk etmedigimi.
telefon actım söyledim bir kere daha yeltendi ama yapmadı diye.
ailem tek kelime ile bir kere daha olursa alırım vermem kızımı dedi.

zor bişey şimdi etrafımda dört dönüyo ama göremiyorum. hep bi şüphe oluyor..
 
Tabiki de yok. Öyle şey mi olur? Herkes pislik değil.
Benim abim hep derdi biz küçükken, eğer bir erkek kadına şiddet uyguluyorsa o şerefsizdir uzak durun ve hemen bana söyleyin diye.
Kaynım bir gün lunaparkta gezerken adamın teki çocuklarının yanında kadına nasıl vuruyormuş, kimse de bir şey yapmıyormuş, ama adam öldürecek kadın kan revan içinde kalmış kaynım çıkarmış bıçağı ulan gücün yetiyorsa bana gel diye bi kaç tane yumruk vurmuş adam süt dökmüş kuzuya dönmüş ama bu sefer ne olmuş dersiniz? Kadın gitmiş kaynımın bacaklarına yapışmış, ne yapıyorsun be adam o benim kocam Allah aşkına yapma diye. !
İşte kaynım da hep der ki ben o günden sonra artık karışmama kararı aldım, hayret ettim o kadına diye. Nerdeyse beni polise şikayet edecekti diyor.
İşte şiddeti benimseyen yine bizim kadınlarımız maalesef. Normal görmeyin. Herkeste vardır demeyin, yok, olmaması gerekiyor. Ve şiddet gördüğünüzde biri size yardım eli uzattığında “kocamdır” demeyin. Yoksa her şeyi hakediyor oluyorsunuz maalesef.
Birşey diyim mi öyle kadınlara sonuna kadar afiyet olsun adama deseydi ki keşke devam et kardesim anladığı dil o demek ki belki sözlerim sert gelicek ama gerçekten böyle bazı kadınlar ölesiye dayak yeşere o benim kocam diyor hastanede gordum bizzat o yüzden karışmamak gerekiyor cidden suçlu çıkıyor insan
 
Yok diyenler o zaman eşlerinin hiçbir sözüne kırılmayan kişiler. Aralarında tek sözlü kavga geçmeyen kişiler. Ne diyelim helal olsun varsa gerçekten böylesi :)
Neden tok olması anormal evet bakin hep yazıyorum 6 denemiş bitti şükürler olsun eşim çok sakin bi adamdır Bana kıymet verir bende eşimi çok seviyorum bak kac yıl oldu asla bağrış cigris kavga etmedik çok şükür ben ona oda bana asla hakaret etmeyiz her evlilik aynı degilki evet tartisiriz muhakkak ama belli bir ölçüde bir sınır var
 
Degerli yorumlariniz icin hepinize tesekkur ederim..asla siddeti normal gormuyorum ve normallestirmeye calismiyorum ben de zamaninda buyuk konusmusum sanirim basima geldi ben de "asla" diyenlerdendim ... insan yasadigini yasayacagini secemiyor ve buna maruz kaldiginda da dusunmeniz gereken yalniz kisiliginiz kendiniz olamiyorsunuz...hic yasamamis olanlar sanirim Allah in lütufta bulundugu insanlar.. umarim siddetin hic bir turu hic kimseye uygulanmaz..
Yok yok hiç ilgisi yok kendini avutma lütuf falanda değil vak mesela iki kırmızı cizgim var dünya yansa geri adım atmam aldatmasi ve şiddet yok başıma geldi ayrılamadım diye kendini kandırma anam babam üzülür diyede hiçç o topa girme kendine saygısı olan zaten öldürseler dönmez o adama sen sadece kendini teselli etmeye calisiyorsun
 
Neden tok olması anormal evet bakin hep yazıyorum 6 denemiş bitti şükürler olsun eşim çok sakin bi adamdır Bana kıymet verir bende eşimi çok seviyorum bak kac yıl oldu asla bağrış cigris kavga etmedik çok şükür ben ona oda bana asla hakaret etmeyiz her evlilik aynı degilki evet tartisiriz muhakkak ama belli bir ölçüde bir sınır var
Peki
 
yok. 6 yıllık evliyim elin yanlışlıkla çarpması dahi yok hatırladığım kadarıyla. ha ciddi tartışmalarımız kavgalarımız olmuştur.
 
Olması normallestirmiyor hiç bişey o olmaması gerekir ama yüzdeye vurursak eğer bence yüzde 70 şiddet görüyor çünkü çoğu gururuna yediremeyip saklıyor

Bı hemşire tanıdığım var birbirlerinin dayak yiyince gizlediklerini anlatırdı ayak üstünde durabilen insanlar olarak utaniyoruz dayak yedigimizi söylemeye derdi
 
Bilmiyorum. Sanmam olacagini. Kavga gurultu illaki olur, kusluk yaşanır vs.. bunlar mutlaka oluyordur. Ama şiddet ne fiziksel ne psikolojik olmamalı.
 
Yok canim yok. Normal insanlarda var normal evliliklerde. Aylardır sadece okuyordum yazmamistim hiç. Ama buna dayanamadım. Kendini ikna etmeye kandirmaya çalışma. Aynı durumdayız 3 yaşında kizimla bosaniyorum. 4 yıl sabrettim dayak hakaret küfür hersey vardı.ocakta mahkemem var.
 
Back
X