Lütfen yardım edin ya :(

berenn1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2015
18
1
28
Merhaba arkadaşlar Sorunum su: Cildin sürekli kasinip kizariyor. Bu sene üniversiteye başladım yurtta kaliyorum. Öncesinde de vardı ama bu sene daha belirgin. Sürekli kasiniyorum her yerim kabariyor. Durdum yere bazı yerlerin çizik çizik olup kizariyor. Ayrıca önceden de sivilce sorunum olmuştu ama bu sene başka. 3 aydır tedradox kullanıyorum ama değil gecmek sürekli sivilce çıkıyor. Sırf bu yüzden cikolata portakal domates çilek çerez vb. yemiyorum ama geçmiyor. Yüzümü yikiyorum kizariyor sonra bi nokta da hemen sivilce çıkıyor :KK43:( Ya şuan sinirden ağlıyorum boyle birşey olamaz. Araştırdım ürtiker diye bi hastalık çıktı ama benimki o resimdekiler gibi değil tam olarak ve anlayamıyorum neden olduğunu. Beslenmeden kaynaklandığı ile ilgili şeyler okudum aklıma gelen bu seneye kadar yumurtayı kokusundan dolayı yemezdim bu sene haftada (mecburen) 4 gün yiyorum ondanmi diye düşündüm ama alerji testinde herhangi bir gıdaya karşı alerjim çıkmadı. Deli olucam neden boyle kizariyorum. Yüzümü yikasam yada krem sursem hemen kıpkırmızı oluyorum. :KK43:( Ne kadar sinir bozucu bi durum? Lütfen bana fikir verin boyle bisey olurmu ya bunu yasayan varmı? Lütfen arkadaşlarım ablalarim bi fikir verin çok üzgünüm ne yapacağını bilmiyorum :KK43:

alerjik ve hassas bir cildin var iyi nemlendirmelisin kızım da böyle teşhis atopik dermatit

Aynen anlattığın şeyler bende de son bir iki aydır var.lazere gidiyordum ondan olabilir dediler doktor fobim olduğu için gidemiyorumda ama en son bende gidicem galiba kaşıntı dayanılır gibi değil:KK43:

alerjik ve hassas bir cildin var iyi nemlendirmelisin kızım da böyle teşhis atopik dermatit
Atopik dermatit nedir?
Cildiyeye gittiniz Mi. Iltihaplanma var mi deri altinda?
Bu yüzden gitmedim sivilce için gittim ama geçmedi daha doğrusu hemen iyilesiyolar ama sürekli çıkıyor sürekli çıkıp geçiyor ve bu durumdan Yoruldum(
polene alerjin olabilir
mi??kışında oldu mu??

Geniz akıntısı problemin var kronik. Ama baharda daha şiddetli oluyor. Kaç kere doktora gittim ama ilgilenmediler. En son iyi bir doktora gittim devisyon aameliyatı olmayı dene ama oda kesin geçirmeye bilir dedi ve alerjik rinit ilaci verdi ama ilac cok uyku yaptigindan biraktimçok
üzgünüm çünkü bu hayatımı etkiliyor
ama doktorlar omur boyu bununla
yasayacaksin diyor.
Ayrıca alerji testi yaptırdım hic bisey çıkmadı lütfen fikir verin bana doktora gitmekten de çok Yoruldum. Özellikle sivilce morelimi çok bozuyor çünkü ilaç kullanmama rağmen ki 3 aydır kullanıyorum sürekli çıkıyor çıkanlar geçiyor hemen yenileri çıkıyor. Bazende yüzüm bi anda kasiniyor kizariyor ve kabariyor kabaran yerde 1 saat sonra sürpriz bir sivilce :KK43: gerçekten yoruldum

Bende aynıyım sürekli kaşınıyor kızarıyor ya da soyulup yara oluyor veya pütür pütür oluyor cildim dermotolojiye gittiğimde strese bağlı egzama dedi krem verdi kullanmadım ama egzamaya da hiç benzemiyor :KK64: :KK43:
devam et. olmadi baska doktor gidersin . Gecmis olsun tekrardan:110:

Canim cok iyi anliyorum seni. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/fotograftaki-malesef-benim.786340/ bak bende biktim valla. Omrum cildiyede gecti. Allah yardimcin olur ins.
Cnm tesekkur ederim. Allah sanada yardimci olsun. Ben bu sitede paylaşılan bi tonigi kullanıyorum 1 aydır içinde alkol aseton ggül suyu filan var. Alin bolgemdeydi sivilceleri onları geçirdi ama yüzünün diğer yerlerinde çıkardı. Bilmiyorum tam olarak neyle ilgili ama çok Yoruldum gerçekten.

canım bu cilt problemi alerjik bünyeli insanlarda daha sık görülüyor hassas ve kuru ciltli alerjik astım saman nezlesi gibi destekleyicileri de oluyor bir araştır internetten iyi nemlendirmek, deterjan ve kimyasal maddelerden uzak durmak ve her ne kadar testlerde çıkmasa da domates çilek gibi allerjenlerden uzak durmak bir parça hafifletiyor.

X