Lütfen yardım..eşyalarım gidecek icra gelicek..

SEYMA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
3.408
0
Umarım bana yardımcı olacak avukat ve bilen birileri çıkar..

Eşim dükkan almak için birinden 14 mılyarlık borç almış senet yapmış senet 1-2 ay geçmiş adam icraya vermiş artık peşin olarak 14 mılyarı ıstıyorlar ama peşin ödeme imkanımız yok taksit yapın diyoruz avukatları benımle ılgılı değil davacı olan kişi istemıyor diyo ama peşin kesinlikle ödeyemeyiz yani bunun bi yolu yokmu taksite bağlatmak için lütfen akıl verin 12 ağustosta çekilmiş ihbar memurlar her an gelir sanırım..

Gelirlerse ne yapmalıyım hemen alır götürürlermi eşyaları bı yeremı taşımalıyız eşyaları ne yapmalayım.Yazarlarmı ne var ne yok yoksa gelip alırlarmı...LÜTFEN YARDIMCI OLUN.
 
Canım icra takibine geçip size tebligat yapıldıysa 7 gün içinde ödeme yükümlülüğünüz var. normalde taksit yapılıyor ama müvekkil taksit istemiyorsa avukatın yapacağı br şey olamaz. ama şu şekilde yapabilirsiniz. size gelen tebliatta hangi icra dairesi ve müdürlüüyazıyorsa o icra dosyasına gidin beyand abulunun. durumuzun olmadığını şuşu vadelerde şukadar miktarda bulunacağınıza dair. hatta dosyaya itiraz ederseniz 7 gün içinde hacizde yapalamaz takipde durur. en azından size zaman kazandırır.
 
bu arada vadesi gelmeyen senedi işleme koyamazlar sadece vadesi geçenleri isteyebilirler. vadesi elmeyen senedin ödemeini istemek yasaktır.
 
Cnm zaten tek senet yapmıŞ sanırım 13 mılyar 650 dıĞerıde faızı komısyonu vs..ıcra kaĞıdı benım elıme salı geldı (18 aĞu) yanı ama teblıgatta 12 aĞustos dıyor avukatla konuŞmuŞlar bana baĞlı ıstedıĞım zamn gnderırım ıcrayı demıŞ.Şımdı hemen gıtsek ıcra mudurluĞune durdururlarmı ..

Memurlar gelırse hemen alırlarmı eŞyları yoksa yazarlarmı ne var ne yok..
 
Cnm zaten tek senet yapmıŞ sanırım 13 mılyar 650 dıĞerıde faİzİ komısyonu vs..İcra kaĞıdı benİm elİme salı geldİ (18 aĞu) yanİ ama teblİgatta 12 aĞustos dİyor avukatla konuŞmuŞlar bana baĞlı İstedİĞİm zamn gnderırım ıcrayı demİŞ.Şİmdİ hemen gıtsek ıcra mudurluĞune durdururlarmı ..

Memurlar gelİrse hemen alırlarmı eŞyları yoksa yazarlarmı ne var ne yok..

CANIM SALI GÜNÜ GEÇTİYSE İTİRAZINIZIN BU GÜN SON GÜNÜYMÜŞ :KK43:
TEBLİGAT YAPILDI SAYILIR VE HER ZAMAN GELEBİLRLER HACZE. EŞYALARI İSTERLERSE KADIRIRLAR İSTERLERSE YAZARLAR YEDİEMİN OLARAK. mafoldumben
 
keşke tebligat geldiğinde bi avukata soraydınız yaaa:KK43:((
itiraz ederdiniz takibi durdururdunuz. 1-2 yıl dava sürerdi o zamana kadarda öderdiniz birazını.

yapacak bişe yok hayatım kesin sürede itiraz edilmediği için ve tebligat da bizzat size yapıldığı için 10 gün falan içinde gelirler maalesefki:KK43: eşinin üzerine olan eşyaları alıp götürebilirler. faturası senin adına olanı alamazlar. varsa araba yada başka şeyler onlarıda haczedebilirler canım:KK43:(((
 
çok üzülerek söylüyorum ki ya eşyaları ya kaldıracaklar muhafaza edecekler. yada haczedip size bırakacaklar:KK43:(
 
umarım bıraksalarrr...çok tşk ederim...başka yapacak bişey yok sanırım
 
Tebligat 18inde geldiyse yarın son gün olmuyor mu?
Bence itiraz etmek için geç kalmış sayılmazsınız.
 
Hayır canım tebligatı aldıktan itibaren 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz. Bence yarın bir avukata danışın.
 
Avukata danışmış eşim itiraz etme hakkınız yok demiş :KK43: beklıyoruz gelsın alsınlar diee :KK43:
 
Senediniz kambiyo senedi olduğu için itiraz 5 gün içinde yapılması gerekirdi.Tebligatı 18inde aldıysanız 23ü son gündü.Ancak borca itiraz etmeniz için elinizde bir resmi bir belge yada borcun ödendiğine dair bir belgenin olması gerekirdi.Yada 5 gün içinde imzaya itiraz edebilirdiniz ama yine haciz işlemleri yapılırdı sadece satış istenmezdi.Eğer ki borçlu eşinizin üzerine kayıtlı gayrimenkulü yada aracı varsa bunlar haczedilir.Eğer bunlar yoksa 14bin TL için gelipte eşyalarınızı kaldırması mantıksız olur,ama sırf sizi baskı altına sokmak için eşyalarınızı kaldırabilir.Satışı istenebilir.Takip kesinleştiği için pek elinizde bir imkan yokmuş gibi görünüyor.Eğer alacaklı kişiye ulaşma imkanınız varsa durumunuzu izah edin.Kabul ederse icra müdürlüğünde 4 eşit taksite böldürebilirsiniz.Tabi alacaklının muvafakatına bağlı.
 
semr alacaklıua yulaşıyoruz ancak bıze sıkıntı yaşatmak ıstıyor sanırım ınatla hepsını ıstıyor eşimin üstüne dukkanı var ama eve haciz gelicek sanırım yanı dukkan kiralık ama kendi üstüne bı kuaför salonu..

14 bın için neden eşyaları almazlarr acaba
 
Dükkanınız da varsa dükkanada hacze gelinebir.Bende haciz yaptım ama eşyalar borca karşılık değmeyecek şekildeyse eskiyse kaldırmıyordum ama ödemeye niyeti yoksa korkutmak için eskide olsa eşyaları kaldırdığımda oluyordu.Yani bu durum alacaklının insafına bağlı .Eşyaları sırf sizi zorlamak için kaldırabilirler.
 
zaten zorlamak için kaldırıyor eşyalarım yeni ama 14 mılyarı karşılamaz ama...
 
X