maas haksizligi

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
Ben 3 yıldır aynı firmada muhasebeci olarak çalışıyorum kendimi ilerletip yön. Asistanligina kadar yükseldm ama maaş olarak 1100 almaya geçen sene başladm. Sonra yanıma bayan eleman alındı herşeyi ben gösterdm bn öğrettim . Sonra nisanlandim . Patronuma bunu solemek büyük hata yaptım farkindaym ama evlendiğim zaman calisacagm die kandırmak bana göre değil . Eleman alsn yetistirsn die mayısta ckacagimi Soledim. Nese dün zam günüydü yeni gelen kiz asgari ücret aliodu 810 tl şimdi agiyle birlikte 1045 tl alcak. Bana 1200 yaptı sadece 100 tl oda agiyle birlikte. Bn nefret ediyorum böyle adeletsizlik olmaz yazk günah bn geldiğimden beri 100 100 arttitdi hep . Büyük haksızlık . Helal degl hakkmda

allah boyle patronları bıldıgı gıbı yapsın benımde cok hakkım yendı allaha havale ettım 13 yıl calıstım ben 8 yıldan fazla bıyerde calıstım cok az maaş verıyodu ve ben cok ıyı olmama baska yerde onun verıdıgının 2 katı maas hakkmeme ragmen cok ıyıdır calısmam bı ara cıktım baska ıse gırdım mısal bana 800 verıyodu cıktıgımda yenı gırdıgım patron dedıkı cok guzel calısıyosun nekadr maas alıyodun cıktıgın yerde dedım 800 eskı patronumuda tanıyodu gelmıs adama demıs ben ona 500 verıyodum dusune bılıyomusun yaptıgını onun yuzunden adamın karsında yalancı konumuna dustum baska ısyerlerınde calısamıyodum sureklı rahmetlı babamı arıyodu benı arıyodu baska yerde calısmasınlar bız aıleyız zarar dokunmaz bızden hem messaıde yok bızde evede yakın dıye dıye onun yuzunden hakkımı hıc bızaman alamadım bıde der ben hıc hak yemem dıye ama cok yedı helal etmyorum allaha havale ettım ıs hayatımdakı butun patronlarımı...

Ben 3 yıldır aynı firmada muhasebeci olarak çalışıyorum kendimi ilerletip yön. Asistanligina kadar yükseldm ama maaş olarak 1100 almaya geçen sene başladm. Sonra yanıma bayan eleman alındı herşeyi ben gösterdm bn öğrettim . Sonra nisanlandim . Patronuma bunu solemek büyük hata yaptım farkindaym ama evlendiğim zaman calisacagm die kandırmak bana göre değil . Eleman alsn yetistirsn die mayısta ckacagimi Soledim. Nese dün zam günüydü yeni gelen kiz asgari ücret aliodu 810 tl şimdi agiyle birlikte 1045 tl alcak. Bana 1200 yaptı sadece 100 tl oda agiyle birlikte. Bn nefret ediyorum böyle adeletsizlik olmaz yazk günah bn geldiğimden beri 100 100 arttitdi hep . Büyük haksızlık . Helal degl hakkmda

maalesef çoğu özel sektörde durum aynı. ben reklam sektöründe çalışıyorum. üniversiteden 2 sene önce mezun oldum. hala aldığım maaş 1300 TL. (her zammı 100 TL. olarak aldım sizin gibi) yani inanılır gibi değil! Üstelik eski iş yerimden 1 maaş da alacağım var. Baktım vermiyorlar, SGK'ya şikayet ettim ama hala bekliyorum yani. Kısacası hakkınız yeniyor, hakkım yeniyor...

Hemen hemen aynı zammı almışsınız. Şirket sahiplerinin çoğu kimsenin kaç yıldır orada vs. gibi durumlarına bakmaz.
Siz evlenince çalışmayacağınız için bu zammı uygun görmüş. Çünkü siz artık ayrılacak çalışansınız. Yanınıza gelen elemanda işi öğrendiği için itiraz etseniz bile vereceği cevap bellidir. Bence üzülmeyin. Evet hak yemektir falan ama siz üzülsenizde üzülmesenizde bunlar değişmiyor yani boşa canınızı sıkmayın

Hemen hemen aynı zammı almışsınız. Şirket sahiplerinin çoğu kimsenin kaç yıldır orada vs. gibi durumlarına bakmaz.
Siz evlenince çalışmayacağınız için bu zammı uygun görmüş. Çünkü siz artık ayrılacak çalışansınız. Yanınıza gelen elemanda işi öğrendiği için itiraz etseniz bile vereceği cevap bellidir. Bence üzülmeyin. Evet hak yemektir falan ama siz üzülsenizde üzülmesenizde bunlar değişmiyor yani boşa canınızı sıkmayın
Ne zammı allah askna 10 tl zam 90 lira da agi zaten ne zammı . Alsın başına calsn

Özel sektör işte heryer elbette aynı değil ama ÇOĞU yer böyle maalesef. Adam gibi iş veren olsalar ölürler sanki.

Evlenince neden ayrılıyorsunuz işten.Alakasız olmuş olabilir ama herkes kendi penceresinden bakıyor olaya malum.Ben işsizliğin işkencesini çektiğim için.

3 yıldan beri zam almıyorum doğumda girdi araya ondanda yapmadı, ve üstelik 10 yıldan beri aynı şirketteyim aşağ yukarı hemen hemen sizin kadar alıyorum her ay kesinti olduğu için maaşımı bile tam bilmiyorum...

Evlenince işten ayrılacağını keşke baştan söylemeseydin. Yeni evlenen kadınlar, evlendikleri tarihi takiben 1 yıl içerisinde "eşim çalışmamı istemiyor" diye işten çıkarlarsa, tazminatlarını da alıp çıkabiliyorlar. Yazık olmuş 3 yılının tazminatına, onu da alıp çıkardın. Patronun da "nasıl olsa işten çıkacak" diye adaletsizlik yapmazdı

Özel sektör yokmuu ? bunların hepsimi aynı yaa... Benimkide yapsa yapsa 50 tl zam yapıyo.. Şeytan diyo bırak işi gücü git ama az kaldı ahh şu evin sorumlulukları olmasa...:cry:

MUHASEBECİLİKTEN YÖNETİCİ ASİSTANLIĞINA geçiş ilerletilmiş mı sayılıyor anlamadım????

üzgünüm özel sektör. ne kadar didinirsen didin adam senın çalıştığına bakmaz ayın basında verecegine bakar hem de binbir suratla.

en iyisi hiç takılma bak bana patron içeride oturuyor kulaklığı taktım telden dizi izliyorum. ne kadar kendımı yırtarsam yırtayım alacagım para belli

yenı işe girmeye çalışsam iş yok. sende bulabılıyorsan iş bul dıyecem ama hemen bulunmuyor en ıyısı ya adam gibi konusmak yada sessiz kalıp akışına bırakmak.

MUHASEBECİLİKTEN YÖNETİCİ ASİSTANLIĞINA geçiş ilerletilmiş mı sayılıyor anlamadım????
Teklif veriorm her işi bn yapiodum yeni alınan elamanlara bn öğrenttim 10 tl olmamalydi emeğimin karşılığı . Nese ya taklmicm artk

Evlenince işten ayrılacağını keşke baştan söylemeseydin. Yeni evlenen kadınlar, evlendikleri tarihi takiben 1 yıl içerisinde "eşim çalışmamı istemiyor" diye işten çıkarlarsa, tazminatlarını da alıp çıkabiliyorlar. Yazık olmuş 3 yılının tazminatına, onu da alıp çıkardın. Patronun da "nasıl olsa işten çıkacak" diye adaletsizlik yapmazdı
Allahtan onu geçen yıl almistm . 1 Yllk tazminatm var onu da vermez saten hediyem olsun ne dym

Teklif veriorm her işi bn yapiodum yeni alınan elamanlara bn öğrenttim 10 tl olmamalydi emeğimin karşılığı . Nese ya taklmicm artk
teklif vermek mı her olay.
söylemeseydın ayrılacağını kimse alınmazdı yerınede sende o çok kıymetlı bılgılerını öğretmemiş olurdun.

kim hak ettiğini alıyor ki

X