Maddiyat yüzünden Kaygılarım ....

mavibalon260988

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
208
47
36
Kısmet olursa bu yaz evleneceğim. Ben çalışmıyorum (kpss mağduruyum:mad:)
müstakbel eşim öğretmen ... 30.000 civarı borcu var:cry: .. Kısmet olur da evlenirsek başka şehirde kirada oturacağız... Evlenince bir işe girip çalışmak istediğimi söylüyorum izin vermiyor. Otur kpss ye çalış diyor. :KK43: Zaten kpss ye çalışıyorum ama benimde ihtiyaçlarım olacak.... onun kazandığı para masraflara ve borca gidecek derken istediğim gibi rahat olamamaktan korkuyorum. Normalde çok para harcayan biri değilim ama benimde beğendiğim almak istediğim şeyler olacak :KK14: Atanıncaya kadar bir süreç bu ama benim mezun olduğum bölümden atanmak çok zor :KK43: ya 2016 da da atanamazsam halim ne olur diye düşünüyorum. Borca girdiğinden beri sanki cimri biri oldu :KK43: geçen arkadaşları ile yemek yemiş 57 tl hesap ödemiş onun lafını etti günlerce.. eskiden böyle biri değildi sanki borca girdikten sonra mı böyle oldu yoksa normalde cimri biri mi diye düşünüyorum... :KK43: Ben çalışayım diyorum "özel sektörde az para veriyorlar gidip geldiğine değmeyecek :KK43: ben 15.00 da evde olacağım sen eve benden sonra geleceksin" diyor. :KK43: paraya önem veren biri olsa çalışan bi kız ile evlenebilirdi diyorum. Çalışıp çalışmamamı hiç sorun etmiyor. Sen yanımda ol ben parasızlıkta çekerim diyor ama atanırsan çok rahat oluruz ev alırız diyor ama ya evlenince maddiyat bizi yıpratırsa diye endişeleniyorum:KK43:

E evlilik boyle birsey gul bahcesi hayal etme maddi sıkıntıda cekceksin adamin borcu var sana soylemis e suan icin tek maasla kirada ev gecindircek yani maddi zorluk cekceksiniz bu ortada ama sevgi boyle bisey isteklerinden fedakarlik etmelisin onun yaninda manevi olarak destek olmalisin yeri gelcek isteklerini ertelicen bunlara hazirlikli ol evlilik cok fedakarlik istiyor kendinden cok sey vermen ve bunlari basa kakmadan yapman lazim kendini hazirla ki sonra hayal kirikligi yasama

borcunun sorumluluğunu bılmesıde guzel şey bence daha çok gençsinizz belkide ilk defa böyle bı yukun altına gırdı bunun stresıde vardır bence çok öngörüde bulunuyorsunuz bıraz akışına bırakın boşu boşuna ilişkinize zarar vermeyın

Kısmet olursa bu yaz evleneceğim. Ben çalışmıyorum (kpss mağduruyum:mad:)
müstakbel eşim öğretmen ... 30.000 civarı borcu var:cry: .. Kısmet olur da evlenirsek başka şehirde kirada oturacağız... Evlenince bir işe girip çalışmak istediğimi söylüyorum izin vermiyor. Otur kpss ye çalış diyor. :KK43: Zaten kpss ye çalışıyorum ama benimde ihtiyaçlarım olacak.... onun kazandığı para masraflara ve borca gidecek derken istediğim gibi rahat olamamaktan korkuyorum. Normalde çok para harcayan biri değilim ama benimde beğendiğim almak istediğim şeyler olacak :KK14: Atanıncaya kadar bir süreç bu ama benim mezun olduğum bölümden atanmak çok zor :KK43: ya 2016 da da atanamazsam halim ne olur diye düşünüyorum. Borca girdiğinden beri sanki cimri biri oldu :KK43: geçen arkadaşları ile yemek yemiş 57 tl hesap ödemiş onun lafını etti günlerce.. eskiden böyle biri değildi sanki borca girdikten sonra mı böyle oldu yoksa normalde cimri biri mi diye düşünüyorum... :KK43: Ben çalışayım diyorum "özel sektörde az para veriyorlar gidip geldiğine değmeyecek :KK43: ben 15.00 da evde olacağım sen eve benden sonra geleceksin" diyor. :KK43: paraya önem veren biri olsa çalışan bi kız ile evlenebilirdi diyorum. Çalışıp çalışmamamı hiç sorun etmiyor. Sen yanımda ol ben parasızlıkta çekerim diyor ama atanırsan çok rahat oluruz ev alırız diyor ama ya evlenince maddiyat bizi yıpratırsa diye endişeleniyorum:KK43:
bölümün ne? evlilikte varlık da olur yoklukda.ama borcu neye yapmış o da önemli.

dikiş nakış öğretmeniyim aynı zamanda açıköğretim den iktisat mezunuyum ikisinden de atanmak zor :KK43: borcu bedelli askerlik ve öğrenim krediisi borcu
boş bişey için borç yapmamış.borcu bitince tek öğretmen maaşıylada rahatlıkla ev alınabilir.çok lüksünüz yoksa geçinebilirsiniz.ama kpssye de pek umut bağlama derim ben.şartlar kötü.

bedelli askerlik borcu ve öğrenim kredisi borcu ve de 3.000-5.000 kadar da düğün için çekecek yani toplamda 30.000 borcu olacak. düğün kışa kalmasın diye bedelli askerlik yaptı aslında bu borcun 25.000 kadarı evlilik yüzünden oldu yani :KK43:

Zaten kısa dönem yapmıcak mıydı
düşünmekte haklısın

boş bişey için borç yapmamış.borcu bitince tek öğretmen maaşıylada rahatlıkla ev alınabilir.çok lüksünüz yoksa geçinebilirsiniz.ama kpssye de pek umut bağlama derim ben.şartlar kötü.
bende o yüzden kpss ye çok umut bağlamıyorum :KK43: bir işe gireyim diyorum ama kesinlikle izin vermiyor. artık bi 3 yıl sıkıntı çekecegiz :KK43: bana ygs ye gir atanabileceğin bir bölüm oku diyor bu yaştan sonra okumak çok zor :KK43: bi de iki tane bölüm okudum üçüncü okulu okumaya gücüm yok :KK43:

bende o yüzden kpss ye çok umut bağlamıyorum :KK43: bir işe gireyim diyorum ama kesinlikle izin vermiyor. artık bi 3 yıl sıkıntı çekecegiz :KK43: bana ygs ye gir atanabileceğin bir bölüm oku diyor bu yaştan sonra okumak çok zor :KK43: bi de iki tane bölüm okudum üçüncü okulu okumaya gücüm yok :KK43:
halkeğitim merkzlerine başvurabilirsin öğretmenlik için canım.zor gerçekten şimdi ya hukuk ya tıp ya sağlık okuyacaksın atanmak için.ama gücü kalmıyor insanın

Zaten kısa dönem yapmıcak mıydı
düşünmekte haklısın
evet kısa dönem yapacaktı da. en yakın mayıs ayında gidiyordu. kasım da gelecekti ve düğün kışa kalacaktı. bi de yeni atandı stajyer öğretmen olduğu için askere gidince stajyerliği geç onaylanacaktı son anda bedelli yapmaya karar vermişti :KK43:

halkeğitim merkzlerine başvurabilirsin öğretmenlik için canım.zor gerçekten şimdi ya hukuk ya tıp ya sağlık okuyacaksın atanmak için.ama gücü kalmıyor insanın
orada gidince başvuracağım halkeğitime ama tabi görev çıkarsa.. pek umudum yok açıkcası :KK43:

orada gidince başvuracağım halkeğitime ama tabi görev çıkarsa.. pek umudum yok açıkcası :KK43:
çıkar inşallah canım ya.benim teyzem de dikiş nakış öğretmeni.bayanlar aralarında toplanıp kurs istiyoruz deyince kurs açıyorlar.teyzem asgari ücretle kurs vveriyor .sen merkezlere başvur.emin ol boş dönmezsin.

evet kısa dönem yapacaktı da. en yakın mayıs ayında gidiyordu. kasım da gelecekti ve düğün kışa kalacaktı. bi de yeni atandı stajyer öğretmen olduğu için askere gidince stajyerliği geç onaylanacaktı son anda bedelli yapmaya karar vermişti :KK43:

Anladım
Şimdi ne desem bilemedim herkesin gördüğü alıştığı aradığı farklıdır senin beklentinle alakalı, kimisi yeni evliyiz yiyelim gezelim eğlenelim ister kimisi de yanımda olsun da ben kuru ekmek de yerim der bu kişiyle alakalı bence çalışmalısın bugün 57 liraya laf eden yarın kuaförüne alışverişine falan karışır bişeye şunu istiyorum diyemezsin erkeklere göre kadınların biçok şeyi gereksiz zaten

Anladım
Şimdi ne desem bilemedim herkesin gördüğü alıştığı aradığı farklıdır senin beklentinle alakalı, kimisi yeni evliyiz yiyelim gezelim eğlenelim ister kimisi de yanımda olsun da ben kuru ekmek de yerim der bu kişiyle alakalı bence çalışmalısın bugün 57 liraya laf eden yarın kuaförüne alışverişine falan karışır bişeye şunu istiyorum diyemezsin erkeklere göre kadınların biçok şeyi gereksiz zaten
bende istiyorum çalışmayı ama bu konuda anlaşamıyruz onunla :KK43: benimde korkum bu.. :KK43: çalışmama izin vermiyor. atanmak zor zaten :KK43: bi de 57 liranın lafını ediyor yarın benim harcamalarıma karışırsa :KK43: ben zaten erkekten para isteyemem :KK43: çok zor bi durum

Cnm bisure sabredeceksin ,evlilik böyledir :)bazen sıkıntısı olur ama arada sevgi olunca aşarsınız inş ..57liranın değil 1liranın hesabını bile yapabilir cnm bu çok normal borcu var ne yapsın ..
:KK43: aslında haklısın cnm evlilik için hiç köşede parası yok yaza kadar 10.000 tl biriktirmesi lazım o yüzden kısıyor galiba :KK43:

Canım her evlilikte illaki borç oluyor sıkıntı çeksekte seneler çabuk geçip ödeniyor sonra yenisi açılıyor böyle devam...Evlilik böyle birşey iyi günde kötü günde.Bence eşin haklı KPSS ye çalış evde oturunca çok masrafın olmuyor çalışınca daha çok.Ben çalışıyorum yemek yol parası derken saha çok harcoyorum

X