Makyaj Fırçalarını Temizlemenin Yolları

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.857
29.744
60
Kullandığınız makyaj fırçalarını temizlemediğiniz zaman üzerine yapışan makyaj kalıntıları tozları ve bakterileri içine çeker. Göz farı, allık, fondöten, allık, eyeliner, veya ruj fırçası belirli aralıklarda mutlaka ama mutlaka temizlenmelidir. Özellikle göz çevresinde kullandığınız eyeliner veya far fırçalarının temizliği göz sağlığınız açısından çok önemlidir. Yüzümüzde yer alan en hassas, en fazla dikkat edilmesi gereken organ gözden başkası değildir. Ayrıca en fazla kullanılan fondöten ve allık fırçaları da her hafta en az 1 kez temizlenmezse yüzünüzde sivilce oluşumuna sebep olabilir. Kullanım oranına göre temizleme sıklığını arttırmalısınız.

Sağlık, biliyoruz ki en önemli şey. Tamam, sağlığımız için kullandığımız makyaj fırçalarının temizliğine önem vereceğiz fakat bütçemizi de düşünmekte fayda var. Kaliteli fırçalara ödediğiniz onlarca parayı göz önüne getirdiğinizde bakımın aksatılmaması gerektiğine ikna olmuş oluruz. Makyaj fırçaları temizlenmediği taktirde;

  • Kılları sertleşir.
  • Uçları dökülür.
  • Cildinizde sivilcelenmeye sebep olur.
  • Hastalık getirir.
  • Makyajın güzelliğini etkiler.
  • Bütçenizi zorlar. (Çok zenginseniz diyecek bir lafım yok)
  • Makyaj setinizi gören birisi sizi “pis” olarak algılar.
  • Üşengeç ve pis olduğunuzu göstermiş olursunuz.
Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir, Temizleme Yöntemleri Nelerdir ?
  • Çok fazla derin olmayan bir kabın içerisine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar antibakteriyel sabun ve saf zeytinyağı dökün. Antibakteriyel sabun yerine alternatif olarak bebek şampuanı da kullanabilirsiniz. Fırçanızı bu karışımın içine batırıp tamamen kirlerden, boya kalıntılarından, tozlardan arınana kadar sürtmeye devam edin. Gerektiği taktirde yeniden aynı karışımdan hazırlayıp aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Saf zeytinyağı ve antibakyeriyel sabun ile hazırladığınız karışımın içerisinde temizlediğiniz fırçaları ılık suya tutun ve parmaklarınız yardımıyla -hafif hafif- makyaj kalıntılarını akıtın. Fırçayı zeytin yağından temizlemek pek kolay bir iş değildir. Bunun için avucunuzun içine biraz daha antibakteriyel sabun veya bebek şampuanı döküp fırçalamanız gerekir.
  • Kir ve yağdan tamamen arındırdığınız fırçayı tekrar suya tutarak temizleme işlemini bitirebilirsiniz.
  • Fırçayı suyun altında yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla fırçanın fazla suyunu alın. Kuruturken fırçanın kıl kısmı yukarı gelecek şekilde kurumaya bırakmayın. En kötü ihtimal fırçayı yatık olarak kağıt havlu üzerinde kurutabilirsiniz ancak bizim tavsiyemiz baş aşağı kurumasından yanadır.
  • Makyaj fırçasını saç kurutma makinesi yardımıyla temizlemenizi kesinlikle önermiyoruz. Saç kurutma makinesinin gücü ve ısısı fırçanın kıllarına zarar verecektir. Eğer ki aceleniz varsa en düşük ısıda, seviyede uzaktan uzaktan kurutabilirsiniz.
  • Tüm bu anlattıklarımızı makyaj süngerlerini temizlemek için de uygulayabilirsiniz.
ipuclarim.com
 
Benim de tavsiyem bebe şampuanıdır. Yalnız antibakteriyel sabunlar hem yapı açısından düzenli kullanımda kıllara zarar verebilecek sertliktedir hem de iddia edildiği gibi bakteriler üzerinde inanılmaz kesin bir sonucu yoktur. Dolayısıyla, yıkama ve kurutma işlemi sonrasında fırçalara bir sprey şişesi yardımı ile alkol sıkılması taraftarıyım. Gerçek hayvan kılından fırçalar bakterilere daha açık ve elverişlidir. Bunlara daha çok özen göstermek veyahut da sentetik fırçalar kullanmak bence daha sağlıklıdır.
 
X