Mama değil sanki zehir! Ben istemez miyim sütüm yetsin..

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
2 aylık bebeğim var doğumdan sonra sütüm geç geldi,bebeğim mememi geç tuttu. Herşeyi denedim ama sütüm az ne yapabilirim bende emzirdikten nsonra devam sütü veriyorum. Başta kayın validem olmak üzere çoğu insanın emzirme mevzularını açıp durmalarından gına geldi artık bana :KK20::KK20:
Bir tek ben miyim mama veren sanki zehir veriyorum

çok sinir durum evet
acık acık laf sok sen de'' cok sıkıldım artık, benım bebeğim kimseyi ilgilendirmez'' de
ben cok sinir olurum böyle seylere.

Hiç üzülmeyin sadece sizin başınıza gelmiyor.benim de ilk çocuğum aynen sizin gibi başlarda anne sütü sonra mamayla beslendi...o zaman da herkes anne sütü şöyle iyi böyle süper verme mama diye beni bitirdiler.sanki ben bilmiyorum anne sütünün faydasını ama olmayınca da olmuyor.kkeske olsaydı tabi.simdi çocuk benim boyumda çok şükür. Allah sağlık versin Bebeğinize en önemlisi bu.

Ilk haftadan beri ek mama veriyorum anne sutunden sonra ama az az, az sutum neler ne kürler uyguladim olmadi:KK43:
Resmen sutu olanlara imreniyorum ama yapicak bisey yok.. Suan 6 aylik olduk.. sana tavsiyem ayi ilerledikce mamada ver ama emzirme sureni uzun tut 4-5 aylikken bi birakmak isteyebiliyoo bebekler anne memesinden biberon gibi gelmedigi icin.. Ama asla vazgecme..2 damlada olsun emsin..
Bide biberon secimin zor damlayanlardan olsun dr brown gibi..
Saglikla büyüsün kuzun..

Benim sütüm yetiyordu ve kv sağıp veriyorum biberona bakıp bu süt az doymadı bu çocuk deyip beni sinir hastası etti çocuk doymasa ağlar zaten bu kadar basit. Süt sağmayı deneyebilirsin sağma makineleri var benimki de memeyi tutamadığı için hep sağıyorum. Bulgur pilavı ballı su maden suyu rezene çayı bir de güzel bi uyku sütümü en çok artıran şeyler

Hic dert etme canim emzirebildigin kadar emzir bol su tuket iyi dinlen arada uyumaya calis sutun artar yetmedigi yerde mama vereceksin tabi ,bende emziriyorum biraz huysuzlansa millet sut yetmiyor mama ver cocuk ac diyor sinir oluyorum yani mama versen emzir verme derler emzirsen yetmiyor galiba cocuk ac derler :)

Bende hiç sorun etmiyorum mecburen mama veriyorum çünkü sütüm yetersiz 2 aylık kızım var yeterki sağlığı yerinde olsun olduğu kadar emziriyorum dua ediyorum inşallah karnı doysun Allahım

Benim sutum coktu, bebeğimin kilosu da yerindeydi, gelisimi iyiydi ama kolikti, surekli aglardi. Komsudan arabaya onune gelen, sütün yetmiyor ac bu çocuk, acliktan agliyor, mama ver diye başımın etini yediler 6 ay boyunca.
yani verseniz de konusurlar vermeseniz de, hic uzulmeyin, daha nelerinize burunlarini sokacaklar....

Benim ikiz kız kardeşlerim hiç anne sütü içmediler, annem doğumdan sonra verilen kandan zehirlendiği için.. Şu an 18 yaşındalar, mama ile büyüdüler. En ufak bir problemleri yok çok şükür, ne sağlık ne zeka bakımından.. Zehirlense onlar zehirlenirdi.

Amann hep aynı.. Her yerde bunlardan sürüsüne var.. Duymamayı öğreneceksiniz. Ben böyle uygun görüyorum deyin. Gerçekten takılmayın.. Emzirmek zorunda değilsiniz ayrıca. Emzirmekle anne olunmuyor..

Hiç takmayın çok biliyorlar onlar malum. Bende emmemişim meme falan, üstelik mama falan bulunacak bir ortam da yokmuş annem dayamış inek sütünü 5-6 kere kaynatarak. At gibiyim at.
Kız kardeşim doyamadı meme emmelere minicik bir şey. Meme'nin yanında mama da yedi bilmem ne de yedi ama tıfıl. Rüzgar esse zatürree olur. Hiiç takılma meme emse, kakasına mana bulurlar:KK70:

Amaann he de geç

Bir dönem çocuk mana yesin diye uğraştılar şimdi anne sütü popüler

Takmayın siz elinizden geleni yapın gerisi boş

Benim de kızım iki aylık olana kadar ememedi sağıp verdim. Ona rağmen ne kadar üzdüler beni. Sen hiç dinleme kimseyi. Mama da zehir değil. Medela biberon ver o çektikçe süt gelir. Sen mamadan önce göğsünüü ver ne kadar varsa içsin. Zaten sütün yeterse mamayı yemez. Bakarsın duruma göre karar verirsin.

30 günlük bebeğim , başta sütüm geldi çoktu da ama 2 yaşında ki yiğenim havale geçirip hastahaneye kaldırılınca üzüntüde. azaldı ... mama veriyorum günde 3 sefer falan ... doktorumuz aynen drvam et dedi ... böyle lüzumsuz konulunca insanlar anneyi strese soktuklarını , bununda süt arttırmadığını düşünemiyorlar ... gerekirse tepkini koy canım .. sendeki stres çocuğa da yansıyor ...

2 aylık bebeğim var doğumdan sonra sütüm geç geldi,bebeğim mememi geç tuttu. Herşeyi denedim ama sütüm az ne yapabilirim bende emzirdikten nsonra devam sütü veriyorum. Başta kayın validem olmak üzere çoğu insanın emzirme mevzularını açıp durmalarından gına geldi artık bana :KK20::KK20:
Canim benim cevremdekiler daha dogurmadan basladi konusmaya. Hiiic takma kafana bosver. Aman saygisizlik etmeyeyim diye de icine atip kendini daha cok uzme onlar laf soyledi mi yapistir sende lafi. 2 aylik bebegi olan tecrubesiz bi anneye laf soyleyip kalbini kirarken bisey yok biz bisey deyince saygisiz oluyoruz. Valla dedigim gibi takma kafana cok zorlarlarsa yapistir sende lafi.

Arkadasim omcelikle bebeğini gule gule buyut. Bebegi emmek istemeyen bu nedenle sutu az gelen ama uzun ugrasilarla bebegini emziren ve mamayi reddeden bir anne olarak emzirmenim kolay olmadığını adete bir mucadele oldugunu söyleyebilirim sana. Sagdigimda gidim gidim cikan sutum sonunda beni rahatsiz edip mastit edecek buzlugumu dolduracak seviyeye gelmisti.

Daha bugun soyle bir yazi okudum.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=957558854287632&substory_index=0&id=359537324089791

benim kisisel tavsiyem mamayi cozum olarak girmeyip ona karsi bilincli bir savas baslatman. Bu savas sadece sut yapan seyleri yiyip icmekle degil psikolojik olarak mucadele etmek ve okuyup arastirmakla kazanilacak bir savas.

Sana tomrisin emzirme notlarini okumayı tavsiye ederim. Googledan araştırabilirsiniz.

Telefondan yazdigim icin zorlaniyorum soracagini seyler icin yardimci olmaya hazirim.
Kendinizi yetersiz hossetmeyin siz istedikten ve dogru sekilde mucadele ettikten sonra o sut gelir!

2 aylık bebeğim var doğumdara sütüm geç geldi,bebeğim mememi geç tuttu. Herşeyi denedim ama sütüm az ne yapabilirim bende emzirdikten nsonra devam sütü veriyorum. Başta kayın validem olmak üzere çoğu insanın emzirme mevzularını açıp durmalarından gına geldi artık bana :KK20::KK20:

Mecbur kalınınca tabiki verilmeli ancak siz mama verince emzirmeyide aza indirgemiş oluyorsunuz bu az olan sütünüzün daha da azalmasına neden oluyor. anne sütü almayan çocuklar 3-4-5 yaşlarında basit gripleri bile zor atlatıyorlar insanların telaşesi bundan aslında. Tabi çocuğun kilo kaybına neden olacak şekilde süt azalması varsa mama mecburi

Psikoloji cok önemli. Kendini bu anlamda korumaya al. Zaten duygularin karisiktir simdi. Sen kimseye karsi birsey söylemek anlatmak zorunda degilsin. ebbeginle arana girmelerine izin verme. Nasil besledigini de bilmesinler, kime ne..
Sen yavrunu bol bol kucakla ve emzir süt gelmese bile. Bol su ic. Aranizda huzurla olursan bagla beraber sütünün artacagina inaniyorum. Bu kesinlikle pskolojiyle alakali. Ben hic aklima sorun getirmemistim nedense hep sütümün cok olacagina inaniyordum ve oldu. Pozitif düsün kesinlikle. Yilma. Kimseye de hesap verme bu konuda, he de gec.
iyi düsün iyi olsun. Buna yetenegin ve gücün var kesinlikle. Insanlarin seni etkilemesine izin verme. Kolayliklar dilerim..

X