Mantığım mı kalbi mi

pamuksekeripembesi

"be a voice, not an echo"
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
186
87
2 aya yakındır birisi ile konuşuyorum. Okuldan birisi bu. Ben genelde mantığım ile hareket ederim, karakteri, konuşması, kültürü, okuduğu bölüm, ailesi benim için önemli.Çünkü artık ciddi bi'şeyler olsun istiyorum. Bu defa her şey istediğim gibi. Ben de hoşlandığımı hissediyorum ama ara ara mantığım mı hoşlanıyor kalbim mi diye düşünmeden edemiyorum. Yani mesela üniversite okumasa ya da ailesi bana uygun olmasa da konuşur muydum bilmiyorum.

2 aya yakındır birisi ile konuşuyorum. Okuldan birisi bu. Ben genelde mantığım ile hareket ederim, karakteri, konuşması, kültürü, okuduğu bölüm, ailesi benim için önemli.Çünkü artık ciddi bi'şeyler olsun istiyorum. Bu defa her şey istediğim gibi. Ben de hoşlandığımı hissediyorum ama ara ara mantığım mı hoşlanıyor kalbim mi diye düşünmeden edemiyorum. Yani mesela üniversite okumasa ya da ailesi bana uygun olmasa da konuşur muydum bilmiyorum.
Manıtk hoşlanır mı ya aahahhaha

Bilemeyeceksiniz tabi ki, bunda garip olan ne?
Üniversite okumasaydı ilginizi çekmeyecekti, muhtemelen tanımayacaktınız bile.

Mantigini, kalbini sorgulamayi birakta "eger bir gün onu kaybedersem üzülür müyüm" diye sor kendine. Cevap evetse seviyosun. Hayirsa bosu bosuna birbirinizin vaktini calmayin :KK14:

Ama böyle düşünmek vok gereksiz. Karşındaki insan ailesiyle işiyle gucuyle giyimiyle bir bütündür zaten onu o yapan bu bileşenlerdir. Hoslaniyosan hoslaniyosundur yani. :)) karşındaki adamın bileşenlerine birini yok sayıp acaba o zaman da severmiydim diye dusunmemelisin çünkü zaten o zaman hoşlandığın adam bu adam olmazdı.

konuşuyorum derken çıkıyor musunuz yani?
eğer öyle ise
sana sarıldığında, için kıpır kıpır oluyor mu?
hani böyle iyice sokulasın geliyor mu?
kokusunu seviyor musun?
kendi yüzünü, onun boynuna değdirmek hoşuna gidiyor mu?
bunları yaşarken heyecanlanıyor musun? bırakmayasın geliyor mu?

bunlara cevabın "evet" ise, mantığın bunları yapamaz :KK68:
bunlara cevabın "hayır" ise, kalbin hoşlansa bunların cevabı "hayır" olamaz
:KK51:

konuşuyorum derken çıkıyor musunuz yani?
eğer öyle ise
sana sarıldığında, için kıpır kıpır oluyor mu?
hani böyle iyice sokulasın geliyor mu?
kokusunu seviyor musun?
kendi yüzünü, onun boynuna değdirmek hoşuna gidiyor mu?
bunları yaşarken heyecanlanıyor musun? bırakmayasın geliyor mu?

bunlara cevabın "evet" ise, mantığın bunları yapamaz :KK68:
bunlara cevabın "hayır" ise, kalbin hoşlansa bunların cevabı "hayır" olamaz
:KK51:

Aşık olasım geldi :oops:

tabiki mantık ve aşk birlikte hareket etmeli ama herzaman aşk bir adım onde olmalıki bugun onda buldukların yarın olmasada yanında kalabilesin..huyu suyu karakteri acısından demiyorum uni okuması veya ailesiyle ilgili universite okur ama sonrasında aradıgı işi bulamaz bir sure zorluk cekersiniz veya ailesiyle sorunları olabilir gibi bunlara ragmen olsun ya ben sabrederim derseniz ilerleyin..tabi suan yeni tanıstıgınız icinde bunlar icin erken ama mantıga odaklı gitmeyin

Canım bu her ilişkide olabilir mesela o ünlü biri olsaydı aşık olmaya tenezzül etmezsin ya da işçi olsaydı denemezdin bunu hayatına giren herkeste sorgularsın anı yaşa mutlu Olmayı dene sadece güzellikleri düşün :)

kalbin zihinsel dusunme yetenegi yoktur.
mantık dediginiz sey ise beyninizdeki faaliyetler zaten.
birinden hoslanmanızı saglayacak sey hormonal vs olsa dahi tum bunları degerlendirecek kısım yine beyniniz.

siz bu kisiden hangi nedenle olursa olsun hoslanıyorsunuz.
"hmm iyi cocukmus, bir tanıyayım" demek ile hoslanmayı ayırt edemiyorsanız bence hangi organ oldugunu degil "us neydi?" sorusunun ustunde durun...

Bence zaten gençkızların bile bile lades dememesi gerekiyor.. Ay çok aşığım çok seviyorum deyip 5 para etmez adamlara kul köle olduklarında burda tüm üyelerin içi yanıyor herkes o kıza nasihat ediyor ama tabiki çoğu anlamıyor sonundada acı çekiyor.. O yüzden senin yaptığın çok doğru , hem hoşlanmalı ama aynı zamanda o kişiyi mantık süzgeçinden de geçirebilmeli insan.. Ben bu çocuktan hoşlanıyorum ama yaşı eğitimi yada mesleği ailesi vs vs bana uygun mu diyebilmeli .. Bunu yapabilen gençkızlar arttıkça bdv de konu sayısı inanın azalır

Herkesin belli kriterleri vardır bence bu konuda. Okumayan, sana denk olmayan bir insan fiziksel olarak hoşuna gitse bile olmayan vasıflarından dolayı ilgini çekmez. Yani oturup aynı konularda konuşamadığın, benzer hayat görüşünü paylaşmadığın bir insana karşı duygusal olarak da bişey hissedilebileceğini sanmıyorum. O yüzden çok düşünme bunları mantıkla aşk ortaklaşa hareket ediyor çoğu zaman, bu mantığın önde olduğunu göstermez :)

X