Manuel mi? Otomatik mi?

yesil_zeytin_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
18.321
13.422
Selam kızlar. :KK54:

O okypete buraya açmak zorunda kaldım. Taşımazsın değil mi ? :KK68:

Araba almayı düşünüyorum. Aklımda hep kullanımı rahat olduğu için ve kısa sürede öğrenip, trafiğe daha kısa sürece çıkarım diye otomatik vites araba almak vardı.

İstediğimiz model, tanıdık birinden (arkadaşımın iş arkadaşı), manuel bir araba bulduk. Bende çok kararsız kaldım. (Toyota Yaris- Bisiklet çiziği dışında herhangi bir kazası bir çiziği yok)

Manuel kullananlar bu konuda bana birşeyler yazabilirmi.

Ailemle yaşadığım şehir arasında 1 buçuk saatlik mesafe için hafta sonları kullanacağım. Normalde 4 araba değiştirmek zorunda kalıyordum. Çok trafiği olan şehirde yaşamıyorum.

Cevap veren herkese teşekkür ederim :)

Manuel kullanmadan araba kullandığını anlayamazsın..Önce manueli bir öğren..Kısa sürede alışırsın..
Elbette otomatik vites çok rahat ama manueli de kullan derim.

Ben otomatik araba kullananlari hic anlamiyorum. Ya hu manuel vitesli bir arac kullanmak o kadar zor birseyde degilki! Cok trafigi olan bir sehirde saatlerce arac kullanmak zorunda kalinsa anlarimda

Manuel kullanıyorum. Eğer iyi bir sürücüyseniz fark etmeyecektir. Zaten bulunduğunuz şehir de kalabalık değilmiş, sıkıntı olmaz bence.

Malesef iyi sürücü değilim. Direksiyon eğitimi aldığımda kullanmam oldu, başkada kullanma fırsatım olmadı. Arayı alıp kapıda bırakmak istemiyorum. Otomatik olursa kısa sürede öğrenirim diye düşünüyorum

Manuel araba kullanan sofordur digeri citir cerez diye birsey yok. Arabayi ehliyet surmedigi gibi debriyajda surmuyor. Manuel alirsan azicik yakit tasarrufun olur ama sehir icinde dert helede trafik saatlerinde. Otomatik araba rahatliktir ki artik bmw mercedes bile neredeyse standart donanimda oyle uretiyor. Butun avrupa amerika otomatik kullaniyor. Heleki yeniysen hic gerek yok. Tekrarliyorum esas sofor dedigin manuel kullanir tarzi sacma sapan bir dusunce yok. Senin elin, beynin ve gozlerin kullaniyor arabayi

Araba almayı düşünüyorum. Aklımda hep kullanımı rahat olduğu için ve kısa sürede öğrenip, trafiğe daha kısa sürece çıkarım diye otomatik vites araba almak vardı.

İstediğimiz model, tanıdık birinden (arkadaşımın iş arkadaşı), manuel bir araba bulduk. Bende çok kararsız kaldım. (Toyota Yaris- Bisiklet çiziği dışında herhangi bir kazası bir çiziği yok)

Ailemle yaşadığım şehir arasında 1 buçuk saatlik mesafe için hafta sonları kullanacağım. Normalde 4 araba değiştirmek zorunda kalıyordum. Çok trafiği olan şehirde yaşamıyorum.

Manuel araba ile öğren. Keyfin gelince otomatik alırsın. Bil ama yapma mantığı. Sakın otomatik alıp vites atmaktan aciz kadınlardan olma.

Ferrariler,Lamborghini'ler, Porsche'ler artık sadece otomatik vitesle satılıyor. Şimdi bu arabaları kullananlar sürücü değil, diğerlerini kullananlar formula pilotu sanki. Biraz teselli gibi bu. Otomatik vites gibisi yok.

Manuel vites aşkı bir tek Türk milletinde var. Üstelik otomatik vites teknolojisi artık eskisi gibi değil çok gelişti. Otomatik viteste yolun ortasında stop etme veya rampada geri kayma gibi problem yaşamazsınız ki bunlar bile bence otomatik vites bir araç almak için yeterli sebepler.

kesinlikle otomatik derim. rahatlık varken neden kasasın ki??? yok vites büyüt yok küçült. ne gereği var. ayrıca yaris otomatik viteslerin içinde müthiş bir araba daha dün aynı yorumu yaptım. arkadaşımın arabası yaris müthiş atak ve seri bir araba. toyota candır zaten:KK9:

ben şimdiye kadar hep manuel kullandım ama otomatik de güzel uğraşmaya gerek kalmıyor.
istanbul gibi bi şehirde kullanacak olsam otomatik alırdım.
dur kalk vs. yaparken sürekli debriyajla vites atmakla uğraşmamak için.

Önce.manüel al sonra otomatik alırsın diyen arkadaşlar bu elbise değil ki olmadı degistirirsin der gibi. Benim ablamda yeni aldı otomatik vites oda aynen senin gibi yeni öğrendi sadece iki gün eşiyle kullandı üçüncü gün tek trafiğe çıktı kesinlikle çok rahat olduğunu dusunuyorum.

Önce.manüel al sonra otomatik alırsın diyen arkadaşlar bu elbise değil ki olmadı degistirirsin der gibi. Benim ablamda yeni aldı otomatik vites oda aynen senin gibi yeni öğrendi sadece iki gün eşiyle kullandı üçüncü gün tek trafiğe çıktı kesinlikle çok rahat olduğunu dusunuyorum.
Cidden ya :) sanirin her sene yeni araba aliniyor

X