Merhaba canım aramıza hoşgeldin 3 kez aşılama yaptırmış biri olarak sana tecrübelerimi anlatayım adetinin 3 günü doktora gidiyorsun yumurtalıklarında kist varmı diye bakıyor doktor yoksa 5 inci günü ilaç içmeye başlıyorsun sabah akşam tabi bu iğnede olabilir buna doktorun karar veriyor ilacın bittiği gün doktora gidiyorsun bakıyor yumurtaların boyutuna üç gün sonra yine gidiyorsun bakıyor benim 19 ve 22 mm iki taneydi adetinin 11 günü çatlatma iğnesi vuruluyorsun preğli veya ovitrelle 36 saat sonra aşılama işlemi yapılıyor yani adetin 14 günü aşılamadan 3 gün önce eşinin cinsel ilişkiye girmesi yasak 3 günün sonunda eşin sperm veriyor verdikten sonra 2 veya 2 buçuk saat sürüyor spermlerin yıkanması alıp doktora götürüyorsun sonra aşılama işlemi yapılıyor ağrısız ve 2 dk suruyor 15 dk uzanıp sonra istirat ediyorsun evde fazla strese girmemen gerekiyor bol bol su ve sıvı ğıdalar tüketmek siğara ve alkol yasak yorulmayacksın sonra doktorun aşılamadan sonra destekleyici ilaç veriyor 3 günü almaya başlıyorsun sabah akşam ve en zor olan bekliyorsun aşılamanının 15 günü oluyor olan pozitif veya neğatif o duyğuyu yaşamaya
Çok teşekkür ederim, baya bilgi verdin. İlk kontrolünü ilaç bittiği gün yaptırmışsın sonra kontrollere çağırdıkça gitmişsin gelişimi takip etmek için. Fakat ben de adetin 3. günü klomen kullanmaya başladım 5 gün kullanınca bırakacaktım ve adetin 13. gününde randevum var, bu durumda seninkine nazaran geç çağırılmıyor muyum? :bbo:
Bu arada kan yapıcı ve kanı sulandırıcı yiyecek ve içecekler önemliymiş. Rahime kan pompalanması için ciddi bir konuymuş. Doktor corasprin vermişti bana bunun içinmiş demek ki. Şarap (günde 1 kadeh), siyah üzüm en çok kan yapıcı ve sulandırıcı besinlermiş.