matematik nasıl öğrenilir

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
Çalışıyorum çalışıyorum olmuyor kpss oss hep matematik yüzünden kaybettim niye olmuyor neden anlayamıyorum bende mi var bi sıkıntı. Sozelim cok iyi ama mat. Olmuyor bıktım. ..

Çalışıyorum çalışıyorum olmuyor kpss oss hep matematik yüzünden kaybettim niye olmuyor neden anlayamıyorum bende mi var bi sıkıntı. Sozelim cok iyi ama mat. Olmuyor bıktım. ..
Valla al benden de o kadar.Lisem de meslek lisesiydi.Kpssye çalışıyordum geçen sene dershane+sıfır kitaplar mı dersin,matematik öğreten videolar mı,komşu kızını eve çağırıp ders anlattırmalar mı,sevdiceğe soru çekip yollamalar mı.baktım ı-ıh olmuyor, matematik çileden çıkarıyor:mad: tarihi anayasayı yuttum ben de.:KK51:
Şimdi atama bekliyorum hayırlısıyla:KK49:
Sende değil sıkıntı bence :KK5:

Dershaneye filan gidiyo musun..eger imkanin varsa ve diger derslerin iyiyse soyledgin gbi matematge yönel ozel ders al. Matematgi yapamayan insanlarn temelinde kaynaklandgi soylenir vaktin varsa eger calsmaya ilkokul ortaokul matemagnden basla..

öğrenilmiyor canım sırf bu yüzden kızıma'' cahilim kızım ben beni okutmadılar'' dicem neme lazım alır gelir bi havuz ya da işçi problemi falan

Ekol hoca var internette onun konu anlatimini dinleyip daha sonra da o konuyla ilgili bol bol soru cozun oyle bir an ogrenilmez malesef azim ve sabir lazim disiplin istiyor biraz. Cozemedigin sorulari da cozecek biri olmali tabi dershanelerin falan soru cozumune gidebilirsin soru cozumu icin.

matematiğin mantığını anlamaya çalışın. ezbere gittiğinizde ufak bir farklılık aklınızı karıştırır ve soruyu çözememenize neden olur.
öğrencilerime hep söylediğim şeydir; ezbere çözdüğünü fark ettiğimde ne anladın, neden bu işlemi yaptın, mantığı ne diye anlattırıyorum.
hani ilk okulda bize çok sıkıcı gelen verilen-istenen-sonuç kısımları vardı ya problemlerin aslında çok önemli şeyler onlar.

ileri konularda ezber şeyler var tabi ki; ama özellikle problemler için bu geçerli.

AntremanlArla matematik kitabı var seri seri onu alabilirsiniz önce 1. Serisini alın devamı gelir sonra.

Sabırlı ve iyi anlatan birinden ögrenebilirsin. Sayılarla başla bol bol soru çöz bu konuda. Arada geometri. Geometriyi seversin belki çok zevklidir. Akşam tv izlerken bile soru çözerdim. Yapamıyorum diye bırakmazdım bir sorunun başında saatlerimi harcadığımı bilirim çözümüne bakmadan.
Bir de bol bol sudoku çöz extreme modunda. Düşünmeyi hızlandırıyor.

Temelin yoksa öğrenmen daha güç olur, antremanlarla matematik setini öneririm, temelin varsa iyice sağlamlaşır hızlanırsın ,yoksa da kendine güzel bi temel oluşturursun.

Bazı şeyler belli bir seviyeye kadar geliştirilebilir
Yetenek meselesidir
Bunu aşağılamak için demiyorum canım sakın yanlış anlama
Hepimizin iyi ya da kötü olduğu alanlar var
Sen yine de pes etme
Şöyle bir konuya göz attıktan sonra bolca pratik yapmaktan başka çaresi yok
Ben de matematiği ve yabancı dili çok severdim
Ama gel gör ki geometriyi beceremezdim :KK53:

En baştan ilk matematikten başlayın antremanlarla matematik çok faydalıdır.
Temel yoksa olmaz. :)

X