Kekler - Pastalar Mayalı Alman Keki (gugelhupf) Dr oetker sponsorlugunda

Be_Ni_1012

Dört yapraklı yoncayız:)
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
5.231
3.695
Merhaba hanımlar almanların meshur mayalı kekının tarıfını vermeye calısıcam sızlere umarım begenırsınız...
(avusturya ve ısvıcrede de meshurmus:)
22 cm kalıp kullandım lakın cok kabarıyor 24 cm tavsıye ederım:) ve cay bardagım 125 ml..

Malzemeler
250 ml sut (ıkı cay bardagı)
2 yumurta
1 cay bardagı seker (100gr) (sekerı bana az geldı 1,5 cay bardagı olabılır)
500 gr un (4 - 4,5 su bardagı kadar)
180 gr yumusak tereyagı
1 vanılla
1 ınstant maya
1 paket portakal kabugu aroması (ıstersenız koymayabılırsınız)
1 kucuk kase ırı cekılmıs cevız
Istersenız uzumlu (uzumlerı bıraz meyve suyunda bekletmek gerekıyormus) yada ıstedıgınız bır ıc malzemesı koyabılırsınız:KK54:
image.jpg

image.jpg
Yapılısı
ılık sut seker yumurta maya vanılla portakal aroması hepsını ıyıce karıstırıp erıtıyoruz
image.jpg
sonra unu azar azar ılave edıp ıyıce yoguruyoruz ele yapısan bır hamur oluyor..
image.jpg
image.jpg
(ben robotta yoguruyorum ıstersenız mıkserın hamur yogurma cubuguyla yapabılırsınız) sonra ıcıne yumusak tereyagınıda ekleyıp tekrar yoguruyoruz tam homojen olana kadar bundan sonra yumusacık ve ele yapısmayan hamurumuz hazır:)
image.jpg
image.jpg

Yaklasık bır saat mayalanması ıcın bekletıyoruz
image.jpg
image.jpg

Sonra tezgaha acıp ıcıne cevızlerı serpıyoruz ve rulo yapıp kalıba yerlestırıyoruz. (Hamur cok yumusak ama ele hıc yapısmıyor)
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Sonra tekrar mayalanması ıcın beklıyoruz yarım saat kadar..
180 derece fırında 40 - 45 dak pısırıyoruz
Afıyet olsun
Ve sunum:KK52:
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok değişikmiş Alman'ların keki.Bizimki gibi cıvık değil katı bir hamur.Denemek lazım.Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.:KK36:

Merhaba hanımlar almanların meshur mayalı kekının tarıfını vermeye calısıcam sızlere umarım begenırsınız...
(avusturya ve ısvıcrede de meshurmus:)
22 cm kalıp kullandım lakın cok kabarıyor 24 cm tavsıye ederım:) ve cay bardagım 125 ml..

Malzemeler
250 ml sut (ıkı cay bardagı)
2 yumurta
1 cay bardagı seker (100gr) (sekerı bana az geldı 1,5 cay bardagı olabılır)
500 gr un (4 - 4,5 su bardagı kadar)
1 vanılla
1 ınstant maya
1 paket portakal kabugu aroması (ıstersenız koymayabılırsınız)
1 kucuk kase ırı cekılmıs cevız
Istersenız uzumlu (uzumlerı bıraz meyve suyunda bekletmek gerekıyormus) yada ıstedıgınız bır ıc malzemesı koyabılırsınız:KK54:
Eki Görüntüle 1622008
Eki Görüntüle 1622015
Yapılısı
ılık sut seker yumurta maya vanılla portakal aroması hepsını ıyıce karıstırıp erıtıyoruz
Eki Görüntüle 1622021 sonra unu azar azar ılave edıp ıyıce yoguruyoruz ele yapısan bır hamur oluyor..Eki Görüntüle 1622022 Eki Görüntüle 1622023 (ben robotta yoguruyorum ıstersenız mıkserın hamur yogurma cubuguyla yapabılırsınız) sonra ıcıne yumusak tereyagınıda ekleyıp tekrar yoguruyoruz tam homojen olana kadar bundan sonra yumusacık ve ele yapısmayan hamurumuz hazır:)Eki Görüntüle 1622024 Eki Görüntüle 1622025
Yaklasık bır saat mayalanması ıcın bekletıyoruzEki Görüntüle 1622032 Eki Görüntüle 1622033
Sonra tezgaha acıp ıcıne cevızlerı serpıyoruz ve rulo yapıp kalıba yerlestırıyoruz. (Hamur cok yumusak ama ele hıc yapısmıyor) Eki Görüntüle 1622034 Eki Görüntüle 1622035 Eki Görüntüle 1622037 Eki Görüntüle 1622038 Eki Görüntüle 1622041 Eki Görüntüle 1622042 Sonra tekrar mayalanması ıcın beklıyoruz yarım saat kadar..
180 derece fırında 40 - 45 dak pısırıyoruz
Afıyet olsun
Ve sunum:KK52:Eki Görüntüle 1622044 Eki Görüntüle 1622045 Eki Görüntüle 1622046 Eki Görüntüle 1622048 Eki Görüntüle 1622050 Eki Görüntüle 1622051 Eki Görüntüle 1622052 Eki Görüntüle 1622056 Eki Görüntüle 1622057
Arkadaşımm ne bu şimdiii nasıl bi kek buuu nasıl kabarmış lezzet dergilerinden fırlamış gibiii.. küstüm yaa küstümmm.. alıp tasımı tarağımı gidiyorum benn.. BAŞARILARR .. canımm..:KK68::KK68::KK68:

Elinize sağlık B Be_Ni_1012 . Gerçekten farklı bir tarif. Mayalanma sonrası elde sarılıp kalıba oturtulan kekin bu denli güzel bir şekilde kalıptan çıkacağını tahmin etmemiştim.

Normal çırpılmış kekten lezzet olarak nasıl bir farkı oluyor mayalı kekin ?

Elinize sağlık B Be_Ni_1012 . Gerçekten farklı bir tarif. Mayalanma sonrası elde sarılıp kalıba oturtulan kekin bu denli güzel bir şekilde kalıptan çıkacağını tahmin etmemiştim.

Normal çırpılmış kekten lezzet olarak nasıl bir farkı oluyor mayalı kekin ?
Evet butun buyu tereyagda sanırım:)
Tadını bız begendık hatta kızım cok duskun degıl bu tarz seylere ıkı dılım yedı ınanamadım:):nazar:
Tarıf etmek gerekırse bıraz corek ve kek arası bısı tamda bılemedım sımdı:)
Denenmesı tavsıye olunur:KK19:

X