Bebek Beslenmesi mayis anneleriii yardim edinn

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

izmir89

Ömrümün geri kalanı...
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
14
2
35
Anneler slm .kizim 2500 kg 49 cm dogdu simdiki kilosu 5700 boyuda 62 cm 3 aylik bebegim.ilk ay 1200 kg ikinci ay 1150 kg bu ayda sadece 850 gr almis.mama takviyesine basladim.sizce mama mi kizimin kilo alimini engelliyor.kilozu normalmi ?

mama kilo alimini engellemez bildigim kadariyla..yeterince iciyor mu peki? gunde ne kadar mama/sut iciyor?

Anneler slm .kizim 2500 kg 49 cm dogdu simdiki kilosu 5700 boyuda 62 cm 3 aylik bebegim.ilk ay 1200 kg ikinci ay 1150 kg bu ayda sadece 850 gr almis.mama takviyesine basladim.sizce mama mi kizimin kilo alimini engelliyor.kilozu normalmi ?

3 aylık bebek için boy kilo aralığı normal sadece son ayda kilo alımı biraz düşük olmuş ama abartılacak kadar değil . Drunuza danışıp mı başladınız mama takviyesine? Sütünüz yetersiz mi dendi ?

4.aydan itibaren kilo alımı daha da azalıyor,normal bu.Bir de size tavsiyem,diğer bebeklerle kıyaslama yapmayın.Bir problem olsa doktorunuz söyler zaten.

Her ay aynı gramı almak zorunda değil ki
850 gramda normal bi durum benim bildiğim
Yine de için rahat etmezse doktoruna sor

Kilo ayrı şey sağlık ayrı şey bi de bunu orantılı sanmasak iyi olur

http://www.bebegimneyesin.com/bebek-boy-kilo/
Bu sitede boy kilo aralıkları var aylara göre. Zaten bu aydan sonra kilo alması ilk aylar gibi olmayacak. Bir de doğum kilosuna göre değişir bu durum. Benim gibi 4 kilo doğsaydı şu an 7 8 kilo olması normal olacaktı :) Yani çevrenizin yorumlarını takmayın illaki yorum yapan oluyor zayıf vs diye. Drunuz düzenli kontrollerinizi yapıyodur zaten Allah bağışlasın evladınızı.

Hepimizinkini bagislasin.sutum yetmiyor die basladim mamaya .normalde iki saatte bir emziriorum o birakana kadar .mama verdigimde de 125 cc veriyorum bazen 90 .ama cok kusuyor bazen kesik kesik bazende su kivaminda

2013 şubat annesiyim ama cevap veriim..

Bebekler doğumdan sonraki ilk birkaç ay 1kiloya yakın kilo alır..her ay 1 kılo yani..

Ama bunun gramaj hesabı yapılmaz ki..

850 gr az değildi. 500-600 gr bile almış olsaydı mama başlatmazdı benim doktorum mesela. ben mahalle baskısından dolayı zırt pırt sordum mama vereyim mi diye, her seferinde hayır dedi. sonuçta mama vermeden büyüttüm kızımı. emziremeyen anneler alınmasınlar lütfen elbette süt yetmiyorsa mama vereceğiz, ama bu şartlarda mamaya gerek yoktu bence.

Birde daha kafasini tam tutamiyor ama yuz ustu yatirinca kafasini kaldiriyor saga sola cevirebiliyor .kafasini ne zamn tam tutabilir

Benim kizimda 3 aylık. Ve kilo boy durumu genetikte olabiliyor. Eğer anne baba zayifsaniz yani. Ayrıca mama kilo alımını dusurmez bildiğim kadarıyla yani yeterli tuketiyorsa. Çok takmayin kilosunu boyunu normal ayına göre . Allah bagislasin

Birde daha kafasini tam tutamiyor ama yuz ustu yatirinca kafasini kaldiriyor saga sola cevirebiliyor .kafasini ne zamn tam tutabilir
bunun icin bolca gobus uzerine yatir..her gun istisnasiz ve gogsunde tut o sekilde....ne kadar cok alistirma o kadar iyi...

Mrb benim kızım da mayıs doğumlu 2800-49 cm. Biz her ay bi kilo aldık. 3800 4800 ve 5800. Sadece anne sütü veriyorum. Basta mama ver diyen çok oldu dinlemedim. Doktorum iyi dedi. Kafa karıştırmaya gerek yok. Süt yapan ne duyduysam yiyip içiyorum.

Kafasini tutmasi icin hergün en az 5 dakika karnin üstüne yatirmalîsin
Böylece boyundaki kaslar güçlenir. 3,4 aylik iken 15 dakika kadar dayana bilmeli.

Mamayada geçme canim. Benim ogluşumda gögsümü tutamadi ama ben her gün 3,4 saatde bir sagiyorum
Ve saga saga bebeyimi bu zamana nerdeyse 4 ayliga getirdim ve gelişimi normalin üstü. Mamayi gercekden zor durumda iken düşün ve sütün tamamen kesildiğinde.

X