MEB'e göre zenginden çalan Robin Hood sakıncalı

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Değerler Eğitimi”ne göre; Kur’an ve din Türkiye’nin yeni değerleri olduğu belirtilirken, Robin Hood gibi kitapların hırsızlığı özendirdiği’ öne sürüldü.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Şubat ayında 9. sayısı çıkan İstanbul Eğitim ve Kültür Dergisi’nde, ‘Değerler Eğitimi Özel Sayısı'nda Batı’da ortaya çıkan masal ve romanların çocukları edilgenliğe ve hırsızlığa yönelttiği iddia edildi. Türkiye’nin yeni değerlerinin Kuran ve din olduğunun vurgulandığı dergide ‘Batı Edebiyatının Olumsuz Etkileri’ başlıklı bir yazı kaleme alan Tuncel Altınköprü, “Kendi yazınımızla birlikte Batı’nın kimi edebiyat ürünlerini hiç incelemeyip irdelemeden çocuklarımıza sunarken, ne yazık ki onları birtakım tehlikelerin içine atıyoruz” ifadelerini kullandı.

BirGün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre Altınköprü, kült haline gelmiş ve dünyanın her tarafında okutulması için devletler tarafından teşvik edilen klasikleşen kitapların hırsızlığı özendirdiğini öne sürerek şu ifadeleri kullanıyor: “Ali Baba ve Kırk Haramiler, Alaeddin’in Sihirli Lambası, Çizmeli Kedi, Sihirli Fasülyeler, Bremen Mızıkacıları, Oduncunun Çocukları, Külkedisi, Uyuyan Güzel, Pamuk Prenses, Kibritçi Kız gibi masallarsa fena! Bu masalların aslında hırsızlığı, kapkaççılığı, dolandırıcılığı övdüğünü; kötüleri, hırsızları, katilleri kutsadığını, giyim kuşam düşkünlüğünü körüklediğini; tembelliği, acizliği teşvik ettiğini; onları pasifliğe sürüklediğini, çocuklarımızı bu tür davranışlara özendirdiğini söylersem bana inanır mısınız? Bütün bu saydığım masalların konuları aslında ortaktır ve hırsızlık masallarıdır.”

http://ilerihaber.org/mebe-gore-zenginden-calan-robin-hood-sakincali/11552/

bu değerler eğitimi kelime öbeği beni çok korkutuyor bakalım altından neler çıkacak, değer eğitimi kisvesi altında nasıl bir nesil yetişecek

Ayy gerçekten ya,önce başımızdakiler hırsızlık,yolsuzluk yapmasın yapanları da aklamasınlar da ondan sonra romana karışsınlar.
Çok samimiyetsiz.Ağzında sigara olan birinin "sigara içmeyin." demesi gibi.
Dipnot:Robin Hood küçüklüğümden beri çok sempatik gelmiştir.:cool:

Ben bu karari dogru buldum cunku gerçekten çocuklar sevdikleri kahramanları örnek aliyorlar pikacuya ozenip yada supermene pencereden atlayan cocuklat olmadi mi en basitinden bastakiler caldi calmadi o gozle bakmayalim onlarin gelisimi açısından bbakalim robin hood gibi zenginden alip fakire versin istermiydiniz

robin hood dünya klasiklerinden bir kitap,bunca sene aaaa robin hood böyle yapıyor ben de yapayım diyen duymadım.hırsızlığın genlerle alakalı olduğunu düşünüyorum.çocukluğumda tanıdığım biri vardı.girdiği yerden boş çıkmazdı,duyduğuma göre çocuğu da aynen öyleymiş:KK43:

robin hood dünya klasiklerinden bir kitap,bunca sene aaaa robin hood böyle yapıyor ben de yapayım diyen duymadım.hırsızlığın genlerle alakalı olduğunu düşünüyorum.çocukluğumda tanıdığım biri vardı.girdiği yerden boş çıkmazdı,duyduğuma göre çocuğu da aynen öyleymiş:KK43:

Hırsızlığa karşı duyarlılık oluştu :)

Rapunzel de zararli. Malum saclariyla bir erkegi odasina aliyor falan. Kizlarimiza kotu ornek olur maazallaahh........
ustelik o kadar uzun saca ne gerek vardi??? Resmen tahrik ayol.

Ben bu karari dogru buldum cunku gerçekten çocuklar sevdikleri kahramanları örnek aliyorlar pikacuya ozenip yada supermene pencereden atlayan cocuklat olmadi mi en basitinden bastakiler caldi calmadi o gozle bakmayalim onlarin gelisimi açısından bbakalim robin hood gibi zenginden alip fakire versin istermiydiniz

Ya allasen dünyada sadece 1 tane öyle çoçuk olmustur. Simdide sanki çoçuklar topluca camdan atlayip uçamaya çalismislar gibi yansitma. Bunlar dünya klasikler. Bende bu hikayeler ile yetistim. Pamuk prenses ile, belle and the beast, aladdin,.. cizgi filmlerine hep baktim, çokta hosuma gidiyordu. Hattan benim halen en sevdigim Peter pan'dir. Ve ben hiç bir zaman Peter Pan gibi uçmaya çalismadim, ormanliga gidip 7 cüceleri bulmaya çalismadim,... Zaten anne baba çoçuklarini iyi egitiklerinde, çoçuklarin bunlarin çok güzel bir hikaye olduklarini biliyorlar.

Ve evet, çoçugum kel oglan sakalarini ogrenmesinden daha çok robin hood'u okumasini, yada çizgi filmine bakmasini isterim. Robin Hood sadece zenginlerden çalmadi. Adaletsiz bir sisteme karsi geldi. O hikayenin mesaji aslinda "adaletsizlige karsi susmayin" dir. Sonuçta fakirlerin parasi olmadigi halde, zengin tarafindan sömürülüyordu. Vergi üstüne vergi istiyordi, ki fakirin parasi yokken.

Cocuga gercek ve sahte ayrimini ogretmeyen insanlar icin onaylanabikecek seyler neyse o atlayavak cocukda zeka problemi vardi.

Bu arada robin hood'u kaldırmadan önce Ömer Seyfettin'in ve Kemalettin Tuğcu'nun kitaplarını kaldırsınlar.

Demek ki birileri Robin hood u çok
okumuş ama çok yanlış anlamış.:KK14:

Bu arada robin hood'u kaldırmadan önce Ömer Seyfettin'in ve Kemalettin Tuğcu'nun kitaplarını kaldırsınlar.
Aynen yaa. O Ömer Seyfettinin kitapları birçoğumuzun ilk çocukluk travmalarındandır. Ömer Seyfettinin öyküleri yetişkinlere yönelik olduğu halde, bizim akıllı eğitimcilerimiz bunu çocuk kitabı olarak piyasaya sürerler böyle yaldızlı, renkli renkli kapaklarla. İçlerinde tecavüz, şiddet, cinsellik, sapıklık, cinayet gırladır.

Hele Beyaz Lale diye bir öyküsü var tecavüz içerikli ilkokulda okuduğum. :KK43: Resmen ruh sağlığımı bozmuştu benim. Okul kütüphanesinden almıştım üstelik üstünde çocuk kitabı ibaresiyle. :KK43:

Aynen yaa. O Ömer Seyfettinin kitapları birçoğumuzun ilk çocukluk travmalarındandır. Ömer Seyfettinin öyküleri yetişkinlere yönelik olduğu halde, bizim akıllı eğitimcilerimiz bunu çocuk kitabı olarak piyasaya sürerler böyle yaldızlı, renkli renkli kapaklarla. İçlerinde tecavüz, şiddet, cinsellik, sapıklık, cinayet gırladır.

Hele Beyaz Lale diye bir öyküsü var tecavüz içerikli ilkokulda okuduğum. :KK43: Resmen ruh sağlığımı bozmuştu benim. Okul kütüphanesinden almıştım üstelik üstünde çocuk kitabı ibaresiyle. :KK43:

Bana da annem zorluyodu oku oku diye. onlar da kemalettin tuğcuyla büyüdüğü için faydalı sanıyodu. hiç zevk almadan okuduğum kitaplardır. Bizim kültürde bi bozukluk var. Arabeskin dibiyiz.

Bana da annem zorluyodu oku oku diye. onlar da kemalettin tuğcuyla büyüdüğü için faydalı sanıyodu. hiç zevk almadan okuduğum kitaplardır. Bizim kültürde bi bozukluk var. Arabeskin dibiyiz.
Kemallettin Tuğcunun Çileli Kız diye bir kitabını okumuştum. Böyle ağlak bir kitap olamaz.
Ben Ömer Seyfettini çok severek okurdum, tüm öykülerini okudum desem yeridir. :KK70:Büyüyünce anladım ki okumamam gerekiyormuş aslında. Bu bendeki ruhsal yamuklukları açıklıyor , şimdi düşününce tüm taşlar yerine oturdu. :KK53:

Ayyy Ömer seyfettin demeyin ya.Çocukluk kabusum resmen.:KK57:
Kapaklarına bakıp alıyordum kitapları baktım cicili bicili renkli kapaklar ,hoşuma gitti ,açtım okumaya başladım.4.-5. sınıftayım bu arada.
Kolunu kesen adam,kocasının kesik başını kutunun içinde bulan kadın,falakaya yatırılan çocuk,siyah kelebekler ölümdür falan .:KK57:
Okutan varsa çocuğuna okutmasın.

X