Medipol - Op. Dr. Cevahir TEKCAN

bende medipole gidiyorum kesin orda dogum yapıcam ama doktor konusunda cok kararsızım
doktorum sema ovalı artık ona gitmek istemıyorum cok kalabalık soru soramıyosun
bi heycanla gidiyosun abar topar cıkıyosun en son kontrole gittim hemde 2 li testin sonucunu göstercekdım
gecen hafta ayrıntılı bakılmıs bı hafta muayne etmeme gerek yok dedi ayrın sızın olur dedı pat die attı kapının önune
seval pata mı cevehır mı bahar mı cok kararsızım

neşeli 29 bu gittiğin dr.cevahir hanım hangi hast.çalışıyor,bende şirinevler safa hast. gittim dr. hiç bişi soramadım şaşkınlık ve acemilikten asık uratlı biriydi zaten ayrıca bana bebeğin ne kadarlık olduğunu bile söylemedi pzat.tkrr gideceğim hayırlısı bakalım.hastane ve dr mevzusu doğum yapmaktan bile stresli ve zor iş:44:

kızlar, ben cevahir hanıma gidiyorum. 22 haftamdayım. cevahir hanım sezeryancı mııııııııııı? doğum esnasındaki tutumu nasıl. cevaplarsanız sevinirim

selam nurseit
ne oldugunu cok merak ettim nasıl bir şey yaşadınız? benım hamileliğim sorunsuzdu o yuzden bilgisi konusunda bi şey diyemeycem ama sorun yaşamadım..sende nasıl bir sorun oluştu?:26:

slm pityone'

50 ml glukoz yuklememde sekerim sinirda ciktigi icin 100 ml glukoz yuklemesi yaptirmak zorunda kaldim.Onda da 2.saatten sonra sekerim coook (reaktif hipoglisemi) dusuk cikti.Ama cevahir hanimin yorumu `degerlerin super ama sen yine de tatlidan uzak dur` oldu.Halbuki seker dusmesi yada cikmasi sadece tatli yemekle olmuyormus.Makarna pilav hamur isleri hazir meyve sulari vs.bunlarin hepsi sekeri tetikleyen seylermis onu ogrendim yeni doktorumdan...Cevahir hanim tatlidan uzak dur dedi ama yeni doktorum bir diyestiyene gozukmemi ve seker olcumumu yapmam gerektigini soyledi.
ayrica ne zaman doktora ihtiyacim olsa hicbir zaman kendisine ulasamadim.Asistani ile muhattap olmak zorunda kaldim nedense....
daha da sayabilirim istersen.

nurseit
suan ki doktorun kim cok acil yanıtlarsan cok sevınırım

bende degıstırıcem hala degıstıremedim tecrübelerinizi yazarsanız cok sevınırımmmmm

sonunda cevahir hanıma gittim önceki doktorum sema ovalı idi
cok pişmanım simdiye kadar cevahır hanıma gitmedigime
sema tecrubelıymısde falan filan onun suratsızlıgını cekecegime hic gitmem daha iyi
kadın lütfen lütfen bakıyo üstün körü..
neyse cevahır hanım cok iyi o gün ameliyatı vardı cok acelesi olmasına ragmen
konusdu anlattı güleryüzlü eşimde bende cok memnun kaldık sonuna kadar tavsiye ederim

normal doğum yapmak isteyenler için ben kendisini önermiyorum. 2 canım cicime kanan millet olarak bu kadını tatlı dilinden ötürü sevenler olabilir, açık sözlülüğü, ilaç yazmaya karşı duran tavrı, rahatlığı filan tercih edilme nedeni sayılabilir ama ondan asıl ne istiyorsunuz ve karşılığını alabiliyor musunuz bu önemli. ben ilk baştan beri hiç saklamadığım normal doğum isteğimi 39. haftamda da koruyorken, bana bebeğin başının büyük olduğundan bahsederek "seni kesicez heralde" gibi çirkin söylemlerle sezaryene yönlendirmeye çalıştı. zaten bunu arar ara hep yaptı ama güya beni üzülmeyeyim diye "hazırlıoyrdu" sezaryen fikrine. neyse, son görüşmemiz, içindeki canavarın çıktığı görüşme oldu. asıl niyetini anladım. diyaloğumuz şöyle gelişti:

-sancıların başlamadan bir an önce karar ver, bu gebeliği bitirelim.
-ben son ana kadar sezaryen olmak istemiyorum
-bebeğin kafası büyük, normal doğum yaparsan parçalanırsın!!!!
-o zaman sancılarımı bekleyip ardından sezaryen olmak istiyorum
-öyle bir sezaryen şekli yok. o da riskli.
-ben öyle olmak istiyorum. ayrıca bunu düşünmem gerekiyor
-sancıların gecenin 2sinde başladığında o saatte seni ameliyat yapamam. nöbetçi dr. kimse o yapar artık!!!
- :-/ olsun...

böyleydi işte. çok byük hayal kırıklığı yaşadım velhasıl. tüm derdi zorunun keyfinin bozulmaması olduğunu anladım. kimse herhangi bir risk yokken, içerde mışıl mışıl uyuyan çocuğumu bana ordan zorla çıkarttıramaz. "bu bebk senden önce benim" diyor hanfendi ama yok öyle bişey. bu bebek benim ve hakkındaki kararları da ben veririm. elbette ki hayati risklere karşı da alınacak önlemler konusunda aptallık ederek direnecek değilim ama şu anda -maaşallah- öyle riskler de yok. eee, ne istiyorsun o zaman, ne hakkın var!?

ayrıca bugün başka bir dr.a daha sordum, kafa ölçüsü 40. hafta ile uyumlu gidiyor, suyu da normal. ben senin dr.unun yerinde olsam en az 1hafta daha beklerim bu bebeği dedi. sonrasına bakarız. bence de. onu o zaman düşünürüz, acelemiz yok.

off, sinir yaptım yine. ezcümle, bi dr.u tek yönden değerlendirmeyin arkadaşlar. ne istediğinizi, tavrınızı net olarak ortaya koyun. ben koyduğum halde son haftalarda bunu yapıyor ama en azından kararımdan vazgeçmiyorum. bunda diretin derim...

Bende Cevahir Tekcan'dan memnun değilim.Sadece canım, hayatım başka bişey yok.Hasta takibi hiç yok.Test sonuçlarını üstün körü değerlendiriyor.Hemn muayene edip göndermeye bakıyor.Açıkcası normal doğumu sezaryane çevirir korkusu var.şimdi sende böle yazınca tek olmadığımı anladım.Banada bebeğin kafası biraz büyük gibi dedi.30.haftadayım.Doğru düzgün bi doktor bulmalıyım.

bu mesajı yazarken elim hiç klavyeye gitmedi inanın. o anları tekrar düşünüp yaşamak, sinirlenmek, üzülmek istemediğimden... ama yaşanılan her tecrübeye başkalarının da ihtiyacı olduğunu düşünerek doğumumdan bahsetmeye karar verdim. hem de bu başlık altında. 12 eylülde, 41+1'de kızımı dünyaya getirdim. son ana kadar herşey çok çok iyi gidiyordu. gece saat 2de 3cm olan açılmam sabah 5te 10cm oluvermişti. doğumum çok hızlı ve çok çok SAĞLIKLI ilerliyordu. (bundan çok eminim çünkü yanımda 39 yıllık ebem vardı. herşey harikaydı ona göre de) tam açılma olana kadar sancılarımı evde çektim, tam istediğim gibiydi. hastanenin o soğuk ortamında bununla başetmek galiba epey zor olurdu. neyse, sabah saat 5i geçerken hastanedeydik. heralde 5buçuk civarı da doktorum cevahir tekcan geldi. bundan sonrasını da yazmak boynumun borcu. kendisi muhtemelen okuyacak ve beni belki de tekrar dava açmakla tehdit edecek -belki de direk açacak- ama yaptığının arkasında ve doğru olduğunu düşünüyorsa zaten kendi adına sorun yoktur :)

neyse, cevahir hanım doğumhaneye gelir gelmez bana "20 dk. içinde o çocuğu doğurmazsan ben sezaryenle alıcam" diyerek ilk darbesini vurdu. biz -eşim ve ebemle- neye uğradığımızı şaşırarak birbirimize baktık. bu arada ben ıkınma sancılarına devam ediyorum, o haldeyim yani. ardından gelip gidip moral bozucu tavırlarına devam eti. ebeme "siz karışmayın, dışarı çıkın" bile dedi. benim moralimi bozdukça bozuyordu sağolsun! hatta ilk geldiğinde eşime "ya sen ya ebe girsin içeri" demiş. eşim de bunu kabul etmemiş elbette. şunu da arada belirtmeliyim ki biz bu konuları kendisiyle aylar önce konuşmuştuk. benim bir "doğum planı"m vardı ve doğumhaneye eşimin girebileceği konusunda da anlaşmıştık.
devam ediyoruz, doğumhanedeyiz.. arada şunu duydum: "bu çocucuğun kafası belki çıkar ama kollarını kırmadan çıkarabiliriz inşallah" gibi bir cümle!!! nasıl olur!! ben orada ıkınmak için güç toplamaya tam motivasyona ihtiyaç duyarken ne hakla beni güçten düşürmek için elinden geleni yapar. dediğine göre beni sezaryene hazırlamak için!!! keşke beni öncelikle normal doğuma hazırlamaya uğraşsaydı, keşke... tam 1,5saat ıkındıktan sonra nst'de bir ara bebeğin kalp atışlarının tirminin düştüğünü duyduk. evet, işte fırsat bu fırsattı ve cevahir hn anında "sezaryene hazırlayın"ı duyrudu! oysaki bu ritm azalması normalmiş. zaten ardından tekrar ritmin düzeldiğini kulağımızla duymuştuk!

gerisi malum... türkiye'deki yüzlerce kadın gibi ben de son anda sezaryen oldum. burada içimdekileri yazmak istemiyorum, hayal kırıklıklarımı, yaşayamadıklarımı, bebeğimin maruz kaldıklarını... yazarsam duramayacağım...

ilk kontrolümde kendisine bunu sordum. bana "hangi kitabı açarsan aç, tam açılmadan sonra 1 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapın yazar" dedi. vallahi o sezaryen yanlısı kitapları bilemem. benim ebem 4saat ıkındırıp doğum yaptırdığı 100lerce kadın olduğunu söyledi. zaten benim de bi yarım saate ihtiyacım vardı, saçları görünüyordu bebeğimin
böyle işte. cevahir hn. kötü niyetli, cani biri olmayabilir. sadece normal doğum fobisi olduğunu düşünüyorum. hiç şans tanımıyor, korkuyor. tıbbın ona öğrettiği "doğum müdahale edilmesi gereken bir vakadır"a inanmış, doğanın, kadın vücudunun ne söylediğine değil!!! bana risklerden bahsederken sezaryen risklerinden kimse bahsetmedi ama! ameliyat sonrası yaşadıklarımdan, bebeğimin travmasından bahsedilmedi. kendisi bunları bilmiyor olamaz ama umursamıyor. ben umursuyorum, hem de çok.

gerçekten tek tesellim kızımın da benim de iyi olmamızdır. herkesin şansı bol olsun. çünkü bu iş ne yazık ki doğru doktoru bulmak konusunda şansla alakalı ((

birleşin ve siz şikayet edin bu kadını. sağlık bakanlığı o kadar iyi çalışıyor ki artık. twitter üzerinden bakan akdağa sizi sikayet edeceğim beni sezaryene zorluyorsunuz diye deyin. bakalım o zaman ne yapacak? nasıl da tutuşur eminim. yok bebek normaldi şöyleydi böyleydi diye kıvırır. ben de kendisine gitmeyi düşünüyordum. yazılanları okuyunca vazgeçtim. ama herhangi bir doktora gittiğimde yok şöyle böyle sezaryen derse basar giderim bi devlet hastanesine orda doğururum. ordakiler daha bilgili ama sadece odaları kötü. eh naparız ona da katlanırız artık. sağlıcakla bebeişim doğsun da....

şunu da ekleyeyim de haksızlık olmasın. cevahir tekcan, sezaryen isteyenler için ısrarla tavsiye edeceğim bir doktordur. kendisinin doktorluğuna, operatörlüğüne hiçbirşey diyemem, öyle bir yetim de yok zaten. benim derdim belliydi, onu da anlattım. sezaryen isteyenler hiç çekinmeden kendisini tercih etmeliler.

Merhaba arkadaslar bende 9 ay boyunca cevahir hanimin gozetiminde hamileligimi gecirdim. Ben normal dogumdan korktugum icin hep sezeryan istiyordum. Ama kendisi bana yadimin uygun oldugu icin problem olmazsa rmal dogum yapmami istedigini soyledi.beni bu konyda cesaretlendirdi.2 hafta once sancilarim basladi ve hastaneye gittigimde 5 cm acikligim olmus dediler saatgece 2 sulari idi. Cevahir hanim geldi ve kolaylikla normal dogum yapabilecegimi soyledi ve cesaretlendirdi. Sabaha karsi kizima kavustum. Once allahin izniyle sonra cevahir hanimin sayesinde kizim gayet saglikli.Arkadasin yaptigi yorumu okuyunca cok uzuldum cunku benim dogurmam icin 3 saat beklendi. Hatta son sancilar agirlasinca beni sezeryana al diye resmen yalvardim arkadaslar. Sizin durumunuzda mutlaka bir tehlike gordugu icin mudahale etmistir bence. Bu meslege yillarini vermis bir doktorla bir ebeyi nasil kiyasliyorsunuz. Herseyden once onemli olan sizle bebeginizin sagligi. Bu konuda da 9 ay boyunca ebenize degil doktorunuza guvenmissiniz. Oyle olmasaydi ebeniz sizi evde dogurtabilirdi. Ben cevahir hanimin herseyden once haslarina yaklasimindan cok memnun kaldim sonucta hamile piskolojisi cok farkli biseydir. Tekrar tesekkur ediyorum sevgiler

doğurmanız için 3 saat beklenmiş olması çok iyiymiş ama bu konuda benim yorumuma değil, bana üzülmeniz daha mantıklı olurdu. yani 3 saat beklenebildiği konusunda cevahir hn. hiç ihtimal vermedi. bana "hangi kitabı açarsan aç, tam açılmadan 1 saat sonra doğum olmazsa sezaryen yapılır" diye ısrarla anlatan kendisiydi. bana asıl sorunun bu olduğunu söyleyip durdu, asıl sorun başka birşey olsaydı söylerdi sanıyorum. çünkü ne bebeğin başı çok büyüktü ne kilosu fazlaydı. kendisi "fazla beklemek riski"ni almadı. 9 ay boyunca evet, doktoruma güvendim ama o beni son anda hayal kırıklığına uğrattı. kendisine her görüşmemizde "size güveniyorum" diyen de bendim. ve gerçekten güvenmeyi çok istedim, güvendiydim de... ne yazık ki son birkaç hafta boyunca aklıma sadece sezaryeni sokmaya çalıştı. beni normal doğuma motive etmeye uğraşmadı. böyle olunca, güven sarsılınca ve o saatten sonra da başka bir doktora teslim olunamayınca elbette can-ı gönülden ebeme güvenmeyi seçtim ve bence hayatımın en doğru kararlarından da birini verdim.

ebe konusuna gelince... biraz önyargılı -hatta biraz cevahir hn. tarzıyla- yazdığınızı düşünüyorum. ebeleri neden küçümsüyorsunuz anlamış değilim. doktor bu mesleğe yıllarını verdiyse, benim ebem de 39 yıllık ebe. kendisi ultrasondan daha doğru bir ölçüde bebeğimin kilosunu söyledi bana. cevahir hn. "bu bebek 4 kiloyu geçer, kafası çok büyük" derken benim ebem "bu bebek hiç iri bir bebek değil hatta kilosu da 4 kiloyu bulmaz" derken yine o haklıydı. zira kızım 3700 gr doğdu. bana, bebeğimin kendi belirlediği tarihte, cevahir hn.ın dediğinin aksine (ona kalsa kızım sezaryenle 1 hafta öncesinde doğmuş olacaktı) normal sancılarımın başlamasıyla doğum yapma cesaretini ve 41 hafta bekleme gücünü ebem verdi. bebeklerin içeride kaldıkları zaman ne kadar uzun olursa o kadar iyi olduğunu artık hepimiz biliyoruz değil mi? ve bebeğin -mümkünse- kendi doğumunu kendinin belirlemesinin onun da sağlığı açısından en iyisi olduğunu?... ayrıca ve ayrıca tam açılmam olana kadar evimde, kendi koşullarımda, gelenin gidenin beni parmaklamadığı bir ortamda doğuma hazırlanmam da harika bir deneyimdi ve yine ebem sayesinde oldu. imkanı olan herkese, doğumda bir ebeyle birlikte olmalarını, hatta benim ebemi ısrarla tavsiye ederim. (ayrı bir başlık olduğundan burada uzatmıyorum)

neyse, özetle ben düşüncelerimi ve başıma gelenleri açık açık yazdım. kendisinin kötü bir doktor olmadığını da... doktor seçmek isteyenlere bir fikir olması açısından da bunları paylaşmak boynumun borcudur...

haaa, bir de: hamile psikolojisi, hatta ve hatta doğum anı psikolojisinin çok farklı birşey olduğunu ne mutlu ki biliyorsunuz. peki cevahir hn.ın bana, daha ıkınmalarım yeni başlamışken söylediklerini, o tavırlarını nasıl değerlendiriyorsunuz merak ettim? aynı şeyleri siz yaşasaydınız, yine bunları yazabilir miydiniz, lütfen gerçekçi olun. ve lütfen empati kurmaya çalışırken, doğumhanede, ıkınarak çocuğunuzu doğurmaya çalıştığınızı da hayal edin. bakalım cevahir hn. hamile psikolojisine ne kadar saygılı!!???

Son düzenleme:
Joplin,doktorunuzu kimdi?

Hangi hastanede doğum yaptınız? Yani normal doğum yaptıran ebe miydi yoksa doktor da var mıydı orayı anlayamadım

Buradaki Cevahir Hanım'ın sezeryan yanlısı bir duruş sergilediğine ilişkin yorumları gerçekten anlayamıyorum. Normalde forumlara yorum yazamayacak kadar yoğun çalışmama ve başkaca hiçbir foruma üye olmamama rağmen bu yorumlar karşısında tüm işimi bırakıp kendi durumumu anlatmayı en azından bir borç bildim.
Öncelikle aleyhe yorumda bulunan arkadaşları herhangi bir incitme kastım dahi olmadığını, yaşamış oldukları psikolojilerini anlamaya çalıştığımı ifade etmek isterim. Nitekim 9 ay kadar önce (ki hala tam olarak atlatmış değilim) bu psikolojiyi yakınen yaşamış bir kişi olarak hamilelik de dahil doğum sürecinin ne denli sancılı (gerek psikolojik, gerek fiziken) olduğunun bilincindeyim. Bu psikoloji içerisinde iddia olunan bazı yaşanmışlıkların farklı tezahürünün aleyhe yorum ile sonuçlandığı kanaatindeyim.(Sanırım, bu psikoloji çerçevesinde sık sık Cevahir Hn.a "Size güveniyorum" telkinleri yapılmış ve yine neticede tüm bu güvene rağmen başka bir doktora daha kontrol ihtiyacı hissedilmiş ama yine de nedense buna rağmen Cevahir Hn. ile doğuma gidilmiş.- Son anda dr. değiştirilmesinin ne denli zor olduğunu kabul ediyorum ama ortada bir tarafta normal doğum riskli diyen bir dr. var, diğer taraf normal doğum olur diyorsa ve kişi mutlaka tüm riske rağmen normal doğum istiyorsa tercihini buna göre şekillendirmeliydi diye düşünüyorum.-) Zira benim doğum sürecimde de doğum öncesi yanımda bulunan ebeler; birçok anne adayının gerek kendi gerekse bebeklerinin hayatlarını tehlikeye atmak pahasına normal doğumda ısrar ettiklerini ifade etmişlerdi ve itiraf ediyorum çevreden duyduklarım sonucunda beni de öyle böyle yapıp sezeryana mı alacaklar endişesi içerisinde olduğumdan beni de herhalde psikolojik olarak buna hazırlıyorlar diye düşünmüştüm. Ama neyse ki; Cevahir Hanım sayesinde korktuğum başıma gelmedi.

Cevahir Hanım'ın yardımıyla oldukça rahat bir doğum gerçekleştirdim. Sancım başladıktan sonra Cevahir Hn'a haber verilip de Cevahir Hn. gelene kadar ön hazırlık yapan yanımdaki ebe ve hemşireler elle muayene ederken ben kendimi kastığımdan zorlandılar ve sen bu şekilde normal doğum yapamazsın, sana el, çatı muayenesi yapılmadı mı şeklinde yorumlarda bulundular.(Bu arada yardımcı ebe ve hemşirenin de hakkını yemek istemem oldukça cana yakın ve yardımcıydılar, kendilerince haklılık payları da vardı) Neyse ki Cevahir Hn. içeri girdi ve ben zaten onun güler yüzünü görünce rahatladım. Hemşire Hn. "çatı biraz dar, basıyor" gibi birşeyler söyledi. Sonrasında Cevahir Hn. muayene etti ve "SÜPER, SÜPER ..!" dedi gülerek. Ve tabii ben daha da rahatladım. ".... seni biraz oturtarak doğurtucam" dedi. Ve kısa bir süre sonra kesiğim bile olmadan normal doğumum gerçekleşti. Cevahir Hn. çıktıktan sonra beni odaya hazırlayan ebe ve hemşire Hn. "Cevahir Hn. çok iyi bir Dr. Başka bir Dr. olsa seni kesin sezeryana alırdı." dedi.
Doğum sonrasında muayene için Cevahir Hn.a gittiğimde doğum sancısının acısını hala unutamayan biri olarak "ikinci olursa kesin direkt sezeryan olurum ,doğum sancısı ne kadar zormuş" dediğimde ise Cevahir Hn. "Saçmalama bak nasıl rahat oldu, sen istesen de ben yapmam sezeryan" dedi.
İki yakınıma daha tavsiye ettim ve onlar da çok memnun olarak bebeklerini kucaklarına aldılar.
Bu arada doğumdan 1 hafta öncesinde de Cevahir Hn. yurt dışında seminerdeyken ufak bir kanamam olduğu için acilden başka bir doktora görünmek durumunda kaldım. Dr.lardan bir tanesi acil durum olmasına rağmen benimle ilgilenmediği gibi terslercesine davrandı. (Ki adını vermiyorum ama bu forumda bir çok kişi de soğuk olduğu için kendisinden memnun değilmiş.) Diğer muayene eden Dr. ise "bebeğin baş çevresi küçük gibi, size bu konuda bişey söylediler mi?" dedi ben hayır deyince "aaa, tamam yok önemli değil herşey normal" diyerek aklımı karıştırdı. Son haftamda 2-3 günüm "aa pardon" yüzünden ağlayarak geçti. Neyse ki Cevahir Hn. izinden dönüp herşeyin normal olduğunu söyleyerek içimi rahatlattı. Ve Allah'a şükür bebeğimin herşeyi normal:)

Şimdi, ben, bir hukukçu olarak, hergün kaç kişinin hakkını savunurken, hayatımın en önemli süreçlerinden birini, en mutlu anını paylaşan bir kişinin nasıl olur da haksızlığa uğramasına göz yumayım...

İşte bu yüzden uzun uzun anlattım yaşadıklarımı..

hmmm, siz de haklısınız. iyi de bir "avukatsınız" sanıyorum :) aa, bir de not: ben doğuma giderken, hastaneye girişimizde "doktorunu çağırmayın" demişti bizimkiler ama birimizin ağzından çıkıvermiş cevahir hn. olduğu. yani aslında ben hastane tercih ettim doğum anımda, doktor biraz mecburiyet oldu.

ben artık buradan ne saldırı ne savunma yapmak istiyorum bu konu hakkında. olan oldu, ben de herşeyi detayıyla yazdım. amacım kimsenin kişiliğine veya mesleğine gereksiz yere saldırak, savaş açmak filan değil. sadece, bu durum hayatımın sonuna kadar benim için bir bilinmez olarak kalacak, ona üzülüyorum. kafamda hep bir "acaba" olacak. bunun dışında elbette herkes istediği doktoru seçmekte özgür. biri için iyi olan doktor, diğerleri için bir facia da olabilir, tercih. dediğim gibi, yaşadıklarımız paylaşıyoruz burada, kimseyi yargılamıyoruz. ama biri için sadece "iyi" ya da "kötü" derken bütün olarak düşünülmesi en doğrusu diyorum.

sevgiler...

Cevahir hanimla gecen sene gebeligimin 4. ayinda tanistim oda tamamen bir tesaduften ibaret idi. aslinda arkadasimin tavsiyesi uzerine sema ovaliya randevu almistim lakin kendisi randevu tarihini erteleyince bende Cevahir hanima yonlendirildim.. iyikide oyle oldu... 4. aydan dogum yapacagim gune kadar sezeryanin lafi bile gecmedi.. 35. haftada erken dogum riski yasadim bana ardarda 2'ser celestone recetesi yazdi boylece o riski atlattim. 37. haftada sancilarim sabaha dogru 3te basladi sanci sikligi 3 dakikada 1'e dusunce hastanenin yolunu tuttum. saat 7:30 da hastanedeydim nst ye baglandim sancilar artinca dogumu hizlandirmak icin suni sanci serumu baglandi saat 9:30 gibi. epidural istiyordum ama Cevahir hanim son dakikaya kadar diretti ( benim iyiligim icin tabi ) en son benim tum hastaneyi inleten cigliklarima dayanamayip anestezi uzmanina epidural talimati verdi saat 10:45 te epidural oldum ve saat 11 de normal dogumum gerceklesti. Cok rahat, cok samimi ve en onemlisi insana guven veren bir kisilige sahip. simdi ikinci cocuguma hamileyim.. ama bu seferki biraz sorunlu. 24. haftada bebegin gelisimi aniden yavaslamaya basladi Cevahir hanim durumu Dr. Hakan Apaydin la paylasip daha sonra ikisinin ortak karari ile riskli gebelik uzmani prof. dr recep has'in engin deneyimleriyle kontrol altina aldi. Durumun neticelendirilmesi icin bir takim kromozomal testler yaptirdim allaha sukur hepsi temiz cikti fakat bebegim normal gelisiminin 3 hafta gerisinde ve tibbi zorunluluk yuzunden 36. haftada gebeligimin sonlandirilmasi gerekiyor, bu zaman dilimi icerisinde bir suru arastirma yaptim,1000lerce makale okudum ve gercektende benim durumumda olan birisi icin alinacak en dogru karar olduguna inandim. Yarin hakan bey ve cevahir hanimla sezeryan tarihini belirleyecegiz buyuk bir ihtimal haftaya bayramdan hemen sonra bir gune denk gelecek. Hakan bey ve Cevahir hnm mukemmel otesi doktorlar. Cevahir hanim kesinlikle sezeryan yanlisi bir doktor degil tamamen normal dogum taraftari hatta epidurali bile kolay kolay yaptirmiyor. Umarim Cevahir hanim hakkinda kafasinda soru isareti olan arkadaslarin tedirginliklerini bu yazimla bertaraf etmis olurum..herkese sevgiler...

Cevahir hanım guler yuzlu bi doktor.

Ancak

1. siz soru sormazsanız, kendisi pek açıklama yapmıyor.
    ben de not almış olmama ragmen bazen sorularımı sormayı unutabiliyorum, yada not almayı unuttugum sorularmı oluyor, sonradan keşke şunu da sorsaydım, bunla ilgili de bşey demedi ama normal mi diye kendi kendimi yiyorum.

• Çok ilgili değil, bi dahaki ay gelirken yaptır gel diyerek istediği idrar, kan testlerini şeker yuklemelerinin sonuclarını yada ayrıntılı ultrasonun sonuclarını, ertesi randevumda geldiğimde açıp incelemiyor.
    benim hatırlatmam gerekiyor. ben unutsam test sonucları konusu hiç açılmayacak yani.
    halbuki onun yapması gereken benim gebelik takibim.

• yada mesela gebeliğimle ilgili bi problem var, ertesi ay bunda ne gbi duzelmeler var bilgilendirme yapmıyor. geçen ay geldiğimdeki durumumu hatırlamadıgı için bu ayki düzelmeyi farketmiyor. aslında benle ilgili herşeyi not alması ve son durumumla karsılaştırması gerekir bence.

burada yazılanları da okuyunca, guvenim iyice sarsıldı. cevahir hanımı bırakmaya karar verdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…