selam nurseit
ne oldugunu cok merak ettim nasıl bir şey yaşadınız? benım hamileliğim sorunsuzdu o yuzden bilgisi konusunda bi şey diyemeycem ama sorun yaşamadım..sende nasıl bir sorun oluştu?:26:
slm pityone'
50 ml glukoz yuklememde sekerim sinirda ciktigi icin 100 ml glukoz yuklemesi yaptirmak zorunda kaldim.Onda da 2.saatten sonra sekerim coook (reaktif hipoglisemi) dusuk cikti.Ama cevahir hanimin yorumu `degerlerin super ama sen yine de tatlidan uzak dur` oldu.Halbuki seker dusmesi yada cikmasi sadece tatli yemekle olmuyormus.Makarna pilav hamur isleri hazir meyve sulari vs.bunlarin hepsi sekeri tetikleyen seylermis onu ogrendim yeni doktorumdan...Cevahir hanim tatlidan uzak dur dedi ama yeni doktorum bir diyestiyene gozukmemi ve seker olcumumu yapmam gerektigini soyledi.
ayrica ne zaman doktora ihtiyacim olsa hicbir zaman kendisine ulasamadim.Asistani ile muhattap olmak zorunda kaldim nedense....
daha da sayabilirim istersen.
Merhaba arkadaslar bende 9 ay boyunca cevahir hanimin gozetiminde hamileligimi gecirdim. Ben normal dogumdan korktugum icin hep sezeryan istiyordum. Ama kendisi bana yadimin uygun oldugu icin problem olmazsa rmal dogum yapmami istedigini soyledi.beni bu konyda cesaretlendirdi.2 hafta once sancilarim basladi ve hastaneye gittigimde 5 cm acikligim olmus dediler saatgece 2 sulari idi. Cevahir hanim geldi ve kolaylikla normal dogum yapabilecegimi soyledi ve cesaretlendirdi. Sabaha karsi kizima kavustum. Once allahin izniyle sonra cevahir hanimin sayesinde kizim gayet saglikli.Arkadasin yaptigi yorumu okuyunca cok uzuldum cunku benim dogurmam icin 3 saat beklendi. Hatta son sancilar agirlasinca beni sezeryana al diye resmen yalvardim arkadaslar. Sizin durumunuzda mutlaka bir tehlike gordugu icin mudahale etmistir bence. Bu meslege yillarini vermis bir doktorla bir ebeyi nasil kiyasliyorsunuz. Herseyden once onemli olan sizle bebeginizin sagligi. Bu konuda da 9 ay boyunca ebenize degil doktorunuza guvenmissiniz. Oyle olmasaydi ebeniz sizi evde dogurtabilirdi. Ben cevahir hanimin herseyden once haslarina yaklasimindan cok memnun kaldim sonucta hamile piskolojisi cok farkli biseydir. Tekrar tesekkur ediyorum sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?