Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canım sen ovulasyon testi kullanıyomuydun bide ne sıklıkta hangi günleri değerlendirdin?

Canım sen ovulasyon testi kullanıyomuydun bide ne sıklıkta hangi günleri değerlendirdin?
3 ay kullandım ovulasyon testi. Bu ay elimde test bitti kullanmadım. Ama yumurtlamayı akıntısı o kadar fazlaydı ki anladım yumurtlama olduğunu. Kendimi çok önceden de takip ettiğim için hep yumurtlamayı akıntımın adetin bitiminden 10.gunlerinden sonra olduğunu bildiğim için bende adet bitiminin 10.gününde başladım yapmaya ilk ay 15.gün yumurtlamayı gördüm 2.ay 18.gün gördüm tekrar 3 ay 18.gün gördüm.
Ben çalıştığım için sabah ve öğlen değil akşam yapıyordum testleri. Akşam 8 den sonra sıvı almıyordum 10 10.30 gibi adetin 10.gününden sonra her gün test yapıyordum. Ta ki pik olduğu ve sonra silindiğini görene kadar devam ediyordum.
İlk ay pik 2 gün sürdü ve 5 gün her gün değerlendirdil olmadı
2.ay pik olduğu gün ve gün aşırı değerlendirdik olmadı
3.ay yine gün aşırı değerlendirdik olmadı
Bu ay sadace akıntının çok olduğu bütün 1 haftada sadece 1 gün değerlendirdik çok şükür gebelik haberi aldık .

Mavi Boncugumm senin yumurtlama zamanında akıntın olur mu hisseder misin. Kimi adet bitiminin olduğu gün akıntı görür ve hemen tets yapar ve pik görür. Kimi de benim gibi adete 3 4 gün kala yumurtlama görür. Genelde yumurtlama akıntısını takip edemeyenler için eder bitiminin en geç 3.günü başlanması söyleniyor

Ya mâşallah vakit gelmiş işte ne güzel
tek günle olmuş.... benimde her ay yumurtlama günlerim değişiyor adeti 30-35 gün arasında olurum. Son 2 aydır full değerlendiriyorum ama nasip vakti gelmeden olmuyor. Bu ay ovulasyonum azdı hergün yapmadım ama pik günlerimi yakaladım
Geçen aylarda adet bitimi başlardım ama testler boşa gitti çünkü benim yumurtlamam zaten adet bitiminde olmaz. Bu ay 16 ve 17.günde pik oldu, 18.günün öğlenindede pikti ama akşamında silikleşti. Pikten 1-2 gün sonra çatladığı söyleniyor o çatlama gününü bi bilsek zaten mesele o... Nasip bakalım

Akıntım oluyor tabi canım ama ben pik olmadan önceki günlerde şeffaf akıntı görüyorum genelde. Senin adet döngün kaçki adete yakın yumurtlaman olmuş? Bunu sadece akıntıdan anladın sanırım?
Benim genel anlamda akıntım herzaman olduğu için yumurtlama zamanındakini anlayabilmem biraz zor... Ama geçen 2 ayda pik olmadan 2-3 gün önce şeffaf akıntı gelmişti pik oluncada hemen çatlamadığına göre demekki çatlamadan 4-5 gün öncesinde akıntıyı görüyorum ay valla ne bileyim karışık işler

Aynen nasip olunca oluyor çok şükür. Sende kendi yumurtlama zamanını aşağı yukarı biliyorsun. O zaman bir kaç gün kala yapmaya başla testlerin boşa gitmesin
Her gün değerlemek sprem kalitesini azaltıyor. Pik olduğunu görünce yumurtlama, eğer sonraki yaptığın test silikleştiyse yumurta çatladı demektir. Ben pik gördükten 2 3 gün sonra da yapıyordum. Tam silikleşince çatladığı anlıyorsun.
İnşallah en kısa zamanda Rabbim bebeğine kardeş verir.

33-35 arası adet döngüm. Bu ay ilk defa takip yapmadım. Ve akıntım 22 23 Eylül'de çok fazlaydı hatta ben yumurtlama olup olmadığından bile şüphelenmiştim. Gruplardan birine yazdım acaba yumurtlama bu kadar geç olur mu diye. Ben sadece 22 Eylül ölü değerlendirdim. Zaten 25 Eylül regl çok da beklentim yok deyip yapmadım bir daha ama çok şükür oldu. Benim genelde hiç akıntım olmaz. Çok kuruyumdur. Sadece yumurtlama zamanında uzayan şeffaf akıntım olur 4 5 gün. Sen akıntın olduğu günlerde birer gün arayla 1 hafta değerlendir

Amin sağol canım Allah razı olsun
Rabbim seni de sağlıkla tamamına erdirsin
Hamile olan birkaç bayan pik günleri ve sonraki 2 günle beraber toplam 4 gün boyunca hergünü değerlendirmeyi önermişti
Birgebeningünlüğü sayfasındaki bayanda aynı şeyi diyor ama tabi bu bir kıstas değil
Sperm sayısı azalsa bile tek 1 tanesi döllüyorya eğer erkekte bi problem yoksa sorun olmuyomuş bu... Ben onun içerde 3 gün yaşadığınada pek inanmıyorum zaten öyle bişey olması için belki spermlerin günlerce dinlenmesi lazım çok çok kaliteli olup uygun ortamda durmaları lazım

Amin tüm gebeler sağlıkla kucağına alsın inşallah
Çoğu kişi pik zamanlarını ve sonraki 3 4 gün her gün değerlendirin diyor. Ama ben klomen kullandığım zaman doktorum. Bir gün değerlendir bir gün dinlen demişti. Her gün yapma diye. Vakti zamanı gelince oluyor işteYoksa gerisi teferruat.

Ben ehliyet sınavı gerginliği yaşıyorum şuan, yarın sınavım ve 2 gecedir uyku uyuyamıyorum. Kalırsam diye içim içimi yiyor, internette biraz çalışayım dedim, şuan herseyi birbirine karıştırdım. Tam dolunay bu akşam
Ve tahmini yumurtlama haftam , ama tam anlamıyorum çünkü hayıtotu hapı alıyorum ya.
Eşim de dün geldi yarın sabah yine iş seyahati

Stresli dönem olumsuz düşünme canım internetteki geçmiş yılların sınav soruları yardımcı olur sana ama üstüste okuyunca beyin allak bullak oluyor sınavdan önce kakule çiğne ağzında zihin açar, varsa tabi...
İnşallah başarılı olursun

Pratik sınav kız
Direksiyon sınavı..
aracın kokpiti kaportası ve motoruyla ve lastiğiyle ilgili biryığın şey anlatmam gerekiomuş. Sinirlerim bozuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…