Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nasıl veriyosun canım banada söyle

Kuzum ben aslında çok fazla öyle dikkat etmiyorum ama mesela kızartma hiç yemem
Evdede yapmam , patates kızartacaksam fırında pişiririm, karnıyarığımı da kızartmadan yaparım efsane olur fasfood hamburger falan hiç yemem tatlıyı çok severim bisküvi falan çayla beraber mutlaka yerim daha çok sütlü tatlılar tercihim. Şerbetli tatlı nadiren yerim yersem o da künefe
Ekmekde yerim ama kafama göre bi gün yerim bi gün yemem pilav sık sık yaparım ama daha çok bulgur yaparım gelelim işin püf noktasına salataya bayılırım bol limon sıkıp yerim limonu çok seviyorum çorbalarımada bol bol sıkarım. Ben hergün karbonhidrat ağırlıklı beslenmediğim için vücudumun dengelediğini düşünüyorum. Yoğurda pulbiber,tarçın ve azıcık yulaf ekleyip hergün yersen acayip tok tutar ve yağ yakımına yardımcı olur acıyı seviyosan mutlaka tüket hem faydalı hemde yağ yakar pulbiber özellikle yeşil elma da mesela tok tutuyo
Ben eskiden diyetisyen dr.ender saraçın programını çok izlerdim hep not alırdım
İşin sırrı karbonhidratı az , proteini,acıyı ,ekşiyi ve sebzeyi çok tüketmek bol hareket, bol su içmek. Bide tabi birazda bünye meselesi..
Kimilerinin metabolizması yavaş kimilerinin hızlı çalışır. Hızlandırmak için acı
Her sabah 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı organik sirke katıp içersen bu da metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar canım.. sadece ekmeği pilavı makarnayı kessen otomatikman kilo vermeye başlarsın zaten bide insanların yaptığı hata porsiyonları azaltmamaları
Ha karbonhidratda elbet yenecek ama ne kadar yağ ile nasıl pişirildiği ve ne kadar porsiyon yendiği önemli.. neyse çok konuştum susayım bari

Ayyy ben çok çikolata yerim alırı derecede nutellayı kaşık kaşık yerim

Bende çikolata hastasıyım kuzum
Nutella hiç yemedim ama diğerlerinden yemişliğim var aslında şu çikolatalı sürülen şeyi evdede yapabiliriz tarifi var bende zor da değil hem koruyucu içermez en azından az yağlı ben bi zamanlar evde sucuk da yapardım hazırları tehlikeli. O da çok basit
Herşey bizim elimizde aslında ama hazırcılığa biraz alışkınız galiba

Ay canım konuya hakim değilim ama acaba prolaktin yükseldiği için olabilirmi
Benim hiç ağrımaz da....vücut ısını ölçtünmü hiç? Günün geçmiş hamilesindir belki

Hemen çikolata tarifini alalım o zamana

Hemen çikolata tarifini alalım o zamana

Bi tanesinin tarifi şu şekilde
Bir avuç çiğ fındığı önce fırınlıyoruz kabuklarını soyup rondoya koyuyoruz
10 tane hurmayı sıcak suda biraz beklettikten sonra kabuklarını çıkarıp fındıklara ekliyoruz sonra 2 kaşık kakao, çok az vanilya, azıcık bal azıcık tereyağ ekleyip rondodan bi güzel geçiriyoruz karışım iyice kıvama gelene kadar karıştırıyoruz bu kadar bu buzdolabında 3-4 gün bekleyebilirmiş koruyucu içermediği içn bu süre zarfında tüketilmeliymiş
Tam bi doping deposu
Bazıları biraz sütde ekliyo ama tereyağ koyduğumuz için süte gerek yok
Ben bi türlü deneyemedim ama deneyince sonucu yazarım kuzum eğer sen benden önce denersen sen yazarsın

İlginç bi çevren varmış kız. Benim arkadaşlarım afferim falan dediler, hiç böyle laf sokmaya çalışmadı kimse.

hayirli gunler topikdaslar arada yazip kayboluyorum ama okuyorum tabi..benim de iki hamileligimde de kusmasiz bulantisiz gecti cok sukur ama 2.cde cogu seyden tiksinmistim.tek fark.ikisi de ayni cinsiyet. bende cinsiyetle alakasi olmadigini savunananlardan im.kisiye de baglu degil aslinda bence her hamilelik farklu olur.yani 3. yu de nasip olursa tabi ayni gecirecegim anlamina gelmiyor bence.ikisinde de 18 kilo aldim ve suan kizlik kilondayım yani 56.boyum da 176 bi sirri yok diyet falan da yapmiyorum bunye meselesi.

Bencede boyuna göre kilon normal zaten incesin sende. Zaman ne zor geçiyo
Oğlum akşama kadar mızlanıp duruyo çok sıkılıyo bende sürekli yanında olamıyorum işlerimi bile zor yapıyorum. Hayırlısıyla bi kardeşi olaydı

insallah canim en kisa zamanda kavusur kardesine sende yeni bebisine insallah.ilk oglumda ki halime benzettim seni cok yapisirdi bana bende hemen kardes arayisina girmistim simdide surekli didisip duruyolar her anin bi güzelliği varmis..anin tadini cikaralim rabbim gonlundekine kavustursun senide.

Sağol canım Allah razı olsun
Bata daha birkaç gün var ama sanki bu aydada yok öyle hissediyorum
Didişselerde en azından birbirleriyle oyalanırlar. Geçen gün çocuk psikiyatriye götürdüm gelişim testi falan yaptılar çoğuna olumlu cevap verdim birkaç şeyi yapmıyo diye "yaşıtlarına göre gelişim geriliği var" dedi
Halbuki bi çok şeyi anlıyo dışarda yabancılara karşı ilgisiz ama evde öyle değil...
Bide konuşmuyo 5 kelime arada söylüyo diye..
Başka bi doktora yönlendirdi 2 ay sonra mutlaka kontrole getir dedi kreşe yollayın dedi
25 aylık çocuk kreşe gider mi? Daha bezden ayrılmamış bide dışarda bazen çok yadırgayıp ağlıyo ürküyo oralarda sürekli duramaz ben biliyorum. Daha zamanı değil hem zaten yakınımızda kreş de yok babası mesailerde geç geliyo eve .yakın yerde olsa ben götürürüm yine ama yok. Tv açmıyorum 3 gündür. açmam için diretmiyo zaten ama çok yalnız ya bişey yok burda kimse yok
Sürekli aynı oyuncaklarlada sıkılıyor
Ablamın oğlu var bi tek onunla haftada 2 kere görüşüyo o kadar. Eşim izin günlerinde bile çalıştığı için malesef çocuğu birkaç haftadır bi yere de götüremiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…