meme büyütmeden vazgeçtim:(

seseda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
149
12
malesef ki ben vazgeçtim arkadaslar;
sebeplerini kısaca anlatayım belki sizede lazım olur...

öncelikle şunu söyleyeyim benim yaptırmam için gercekten gecerli bir sebebim vardı çünkü benim tek şikayetim göğüslerimin olmaması değil aynı zamanda göğüs kafesi şekil bozuklugumda var psikolojik olarak berbat bi durum.

önce yağ enjektesi düşünmüştüm doğal olmasını istiyordum ama 48 kilo olunca yağ yok tabi, silikona yönlenmiştim.
silikon içinde doğal duran var durmayan var doğal durmassa benim için hiçbir anlamı olmayacaktı yapmacık bir memeye sahip olmaktansa olmayayım diyorum ama bu benim görüşüm tabi.
ama bu sadece varsayım tabi asıl sebep bu değil.

En önemli sebeplerden biri silikonla bebek emzirememe;
forumda ve doktorların sitelerinde bilgi verici yazılarda falan kesinlikle emzirmeye engel değil falan yazıyor ama ben yüzyüze 3 kişiyle konustum 3 kişiden 1 tanesi 3 hafta emzirebilmiş diğerleri hiç emzirememiş.

vee en en büyük vazgeçme nedenim ise prolaktin denen hormonun meme ameliyatlarında yükselme ihtimalinin bulunması (ve benimki kendiliğinden zaten yüksek birde ameliyatla yükselirse ömür boyu bittim demek)

Bu hormon yükselirse neler olur; (evli yada bekar farketmez)
Kıllanma
Kilo alma
Memeden süt akması
Adet düzensizliği
beyindeki hipofiz bezinde adenom ( yani beyinde ur)
ve tedavi edilemezse Çocuk sahibi olamama riski.

ben tamamen tesadüfen öğrendim bu hormonumun yüksek oldugunu. çünkü bende bu belirtilerin hiçbiri yok arkadaslar. bende bunlar yok nasılsa demeyin..
sizden ricam mutlaka hormonlarınıza baktırın hormon mormon demeyin ciddi sıkıntılara yol açabilir.

tabiki amacım sizi korkutmak değil burada sağlığınız elverdiği sürece güzel göğüslere sahip olmak istemek herkesin hakkı :KK49:

silikonda yaptırın tabi ama sadece bunları da bir arastırın derim ben size. çünkü insan aniden gaza gelebiliyor bilmemkim yaptırdı kurtuldu bende yaptırım diyebiliyor ama arastırması yetersiz kalırsa sıkıntı yasayabiliyor.
Böyle bi durum yüzünden sağlıgınızdan ödün vermeyin isterim bu yüzden bunu paylaştım.

benim sartlarım elverse bu tür risklerim olmasa sanırım cesaret edecektim:KK51:
ama kendi adıma doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.
size anlatmamın sebebi ise arastırmalarınızda lazım olabileceğini düşünüyorum.
dediğim gbi beni yanlış anlamayın ben kendi sıkıntılarımı paylaştım sizde hiçbir sorun olmayabilir.

UMARIM HERKES SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İSTEDİĞİ MEMELERE KAVUSUR:KK19:

sevgiler :KK15:

malesef ki ben vazgeçtim arkadaslar;
sebeplerini kısaca anlatayım belki sizede lazım olur...

öncelikle şunu söyleyeyim benim yaptırmam için gercekten gecerli bir sebebim vardı çünkü benim tek şikayetim göğüslerimin olmaması değil aynı zamanda göğüs kafesi şekil bozuklugumda var psikolojik olarak berbat bi durum.

önce yağ enjektesi düşünmüştüm doğal olmasını istiyordum ama 48 kilo olunca yağ yok tabi, silikona yönlenmiştim.
silikon içinde doğal duran var durmayan var doğal durmassa benim için hiçbir anlamı olmayacaktı yapmacık bir memeye sahip olmaktansa olmayayım diyorum ama bu benim görüşüm tabi.
ama bu sadece varsayım tabi asıl sebep bu değil.

En önemli sebeplerden biri silikonla bebek emzirememe;
forumda ve doktorların sitelerinde bilgi verici yazılarda falan kesinlikle emzirmeye engel değil falan yazıyor ama ben yüzyüze 3 kişiyle konustum 3 kişiden 1 tanesi 3 hafta emzirebilmiş diğerleri hiç emzirememiş.

vee en en büyük vazgeçme nedenim ise prolaktin denen hormonun meme ameliyatlarında yükselme ihtimalinin bulunması (ve benimki kendiliğinden zaten yüksek birde ameliyatla yükselirse ömür boyu bittim demek)

Bu hormon yükselirse neler olur; (evli yada bekar farketmez)
Kıllanma
Kilo alma
Memeden süt akması
Adet düzensizliği
beyindeki hipofiz bezinde adenom ( yani beyinde ur)
ve tedavi edilemezse Çocuk sahibi olamama riski.

ben tamamen tesadüfen öğrendim bu hormonumun yüksek oldugunu. çünkü bende bu belirtilerin hiçbiri yok arkadaslar. bende bunlar yok nasılsa demeyin..
sizden ricam mutlaka hormonlarınıza baktırın hormon mormon demeyin ciddi sıkıntılara yol açabilir.

tabiki amacım sizi korkutmak değil burada sağlığınız elverdiği sürece güzel göğüslere sahip olmak istemek herkesin hakkı :KK49:

silikonda yaptırın tabi ama sadece bunları da bir arastırın derim ben size. çünkü insan aniden gaza gelebiliyor bilmemkim yaptırdı kurtuldu bende yaptırım diyebiliyor ama arastırması yetersiz kalırsa sıkıntı yasayabiliyor.
Böyle bi durum yüzünden sağlıgınızdan ödün vermeyin isterim bu yüzden bunu paylaştım.

benim sartlarım elverse bu tür risklerim olmasa sanırım cesaret edecektim:KK51:
ama kendi adıma doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.
size anlatmamın sebebi ise arastırmalarınızda lazım olabileceğini düşünüyorum.
dediğim gbi beni yanlış anlamayın ben kendi sıkıntılarımı paylaştım sizde hiçbir sorun olmayabilir.

UMARIM HERKES SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İSTEDİĞİ MEMELERE KAVUSUR:KK19:

sevgiler :KK15:
Canim boyle bir risk sozkonusu iken vazgecme kararin en dogrusu olmus.ben olsam ben de asla yaptirmazdim bu sartlarda...
Sana aguafilling i onerebilirim o bolge icin.biraz maliyetli sanirim ama aklinda olsun ileri de istersen degerlendirirsin.

sonuçta bir ameliyata giriyorsunuz ve elbette bazı riskleri var. Kapsül oluşumu mesela veya izin kaybolmaması vs. gibi. Ben ameliyattan önce bunları uzun uzun düşündüm ve tüm risklerini göze aldım. Hala daha da bu risklerden kurtulmuş değilim. Allah korusun, ama olur mu olur.. Doktorum der ki birgün, "yeniden ameliyat etmek zorundayım sizi" üzülürüm, belki tutamaz kendimi ağlarım. Ama asla "keşke yaptırmasaydım.." demem. Ameliyat olacak kişiler bunları göze alamıyorlarsa, evet en doğru karar ameliyat olmamak.. Neyse ki benim için şimdilik herşey yolunda.

Küçültme, dikleştirme değil, sadece silikon taktıranlar için söylüyorum. Emzirememe gibi bir durum söz konusu değil. Ha belli olmaz belki anne olduğumda benimde sütüm olmaz, belki az gelir normalden. Ama bunu ameliyata bağlamak ne kadar doğru? Her anne olan bebeğini doyasıya emzirebiliyor mu gerçekten? Kimisinin yetmiyo, artırma çabalarına gidiyo, kimisinin hiç gelmiyo ek besin veriyor. Benim doktorum "biz televizyonu kaldırıp, altına sehpa koyuyoruz. hepsi bu" diyor.

prolalaktin yüksekliğini de ameliyattan çok önce yaşamıştım. 1 sene ilaç kullandım. Ameliyattan sonra tekrar etmedi.

Hayatta herşey bir risk taşır. Hayalleriniz ve cesaretiniz doğrultusunda bazı riskleri alır veya almaz, yolunuza oradan devam edersiniz.

Bende çok zor cesaret edenlerdenim.hala kendime inanamıyorum. Gerçekten zor bi karar.çok iyi araştırılması ve düşünülmesi gerek.Allah korusun istediğiniz sonucu alamamak ve ya bi sağlık problemiyle karşılaşmak çok yıkıcı olur

Bu ameliyat ı bütün riskleri göze alarak olacaksak olmalıyız emzirme konusu yanıltıcı zaten herkes çocuk emziremiyo ve işinin ehli cerrahta böyle bir şey söz konusu değil.
Demek ki herkesin önceliği bir değil sağlık daha önemli

Bu ameliyat ı bütün riskleri göze alarak olacaksak olmalıyız emzirme konusu yanıltıcı zaten herkes çocuk emziremiyo ve işinin ehli cerrahta böyle bir şey söz konusu değil.
Demek ki herkesin önceliği bir değil sağlık daha önemli

Benim icin tek konu emzirme degil hormonsal durumlar can sıkıcı prl hormonu yuksek diye cocuk sahibi olamayanlar var birak emzirmeyi 

Yani benim durum boyle gerektirdi kisisel bi durum.

Ben genel bilgi diye veriyorum seni anlıyorum zaten şu durumda en doğrusu budur. Peki bu ameliyat bu hormonu niye yükseltiyo bizde baktırsak mı acaba
Benim icin tek konu emzirme degil hormonsal durumlar can sıkıcı prl hormonu yuksek diye cocuk sahibi olamayanlar var birak emzirmeyi 

Yani benim durum boyle gerektirdi kisisel bi durum.

Ben genel bilgi diye veriyorum seni anlıyorum zaten şu durumda en doğrusu budur. Peki bu ameliyat bu hormonu niye yükseltiyo bizde baktırsak mı acaba

Ben arkadasimla doktora gtmistim cildiyeden sira almis fazla killi oldugu icin. Bende alayim bari beraber gideriz demistim hemde hafif sivilcem vardi ilac yazdirirm dedim.

Doktor hormon testi yapti ona, bende istedim oylesine bi baktirayim dedim.
Doktor sana gerek yok killanma vs yok dedi zorla istedim sanki icime dogmus:)

Arkadasim sapsari bir kiz olmasina ragmen cok killiydi yuzunde falanda kil vardi kapkara hemde.

Vee onun hormonlari hepsi normal cikti bnim prolaktin firlamiss.. Doktorda cok sasirdi hemen kadin doguma yonlendirdi.

Noluyor dedim kadindogum nealaka...

Kadin dogumda beyin doktoruna yonlendirince birdenbire aglamaya basladim sok olmustum..
Beynindeki hipofiz bezinde buyuk ihtimalle ur var dedi beyin doktoruna git mr ceksinler dedi.
Doktor baya teselli vermeye calisti ama hungur hungur aglayarak odadan ciktim.

Prl hormonu ile beyindeki hipofiz bezi baglantili calisiyor yani hem kadin dogumla alakali hemde beyinle alakali bir durum.

Dandik bir hormon diye sallamayip oylesine baktirmistim ama keske bilmeseydim dedim sonradan...
cok tuhaf seylere yol acabiliyor...

Cocuk sahibi olmama gibi.

Gelgelelim silikon ameliyatinda olmaz ama diyelim ki oldu prl hormonum yukseldi...(ki buradan bir kisiye olmus ve memesinden sut gelmeye baslamis)
Hayir bu riski ben alamam.

Ben ciddi sikntilar atlattm hem gogsumle alakali hemde hormonel olarak ve psikolojik olarak.
Birsey yanlis gidrse bnm psikoloji bunu kaldirmaz.
Dedigim gibi benlik bisey. Ama iciniz rahat etsin derseniz sizde baktirin. AMA SİMDİKİ AKLİM OLSA DURDUK YERE HORMON TESTİ YAPTİRİPTA PSİKOLOJİMİ BOZMAZDİM.
bazen bilmemek daha iyi:) ama bu tercih meselesi.

Cok kafanizi sisirdim...
Opuldunuz.

Ben arkadasimla doktora gtmistim cildiyeden sira almis fazla killi oldugu icin. Bende alayim bari beraber gideriz demistim hemde hafif sivilcem vardi ilac yazdirirm dedim.

Doktor hormon testi yapti ona, bende istedim oylesine bi baktirayim dedim.
Doktor sana gerek yok killanma vs yok dedi zorla istedim sanki icime dogmus:)

Arkadasim sapsari bir kiz olmasina ragmen cok killiydi yuzunde falanda kil vardi kapkara hemde.

Vee onun hormonlari hepsi normal cikti bnim prolaktin firlamiss.. Doktorda cok sasirdi hemen kadin doguma yonlendirdi.

Noluyor dedim kadindogum nealaka...

Kadin dogumda beyin doktoruna yonlendirince birdenbire aglamaya basladim sok olmustum..
Beynindeki hipofiz bezinde buyuk ihtimalle ur var dedi beyin doktoruna git mr ceksinler dedi.
Doktor baya teselli vermeye calisti ama hungur hungur aglayarak odadan ciktim.

Prl hormonu ile beyindeki hipofiz bezi baglantili calisiyor yani hem kadin dogumla alakali hemde beyinle alakali bir durum.

Dandik bir hormon diye sallamayip oylesine baktirmistim ama keske bilmeseydim dedim sonradan...
cok tuhaf seylere yol acabiliyor...

Cocuk sahibi olmama gibi.

Gelgelelim silikon ameliyatinda olmaz ama diyelim ki oldu prl hormonum yukseldi...(ki buradan bir kisiye olmus ve memesinden sut gelmeye baslamis)
Hayir bu riski ben alamam.

Ben ciddi sikntilar atlattm hem gogsumle alakali hemde hormonel olarak ve psikolojik olarak.
Birsey yanlis gidrse bnm psikoloji bunu kaldirmaz.
Dedigim gibi benlik bisey. Ama iciniz rahat etsin derseniz sizde baktirin. AMA SİMDİKİ AKLİM OLSA DURDUK YERE HORMON TESTİ YAPTİRİPTA PSİKOLOJİMİ BOZMAZDİM.
bazen bilmemek daha iyi:) ama bu tercih meselesi.

Cok kafanizi sisirdim...
Opuldunuz.
Olur mu öyle şey kafa şşişiirmek falan burası forum amaç bilgilenmeek sen öyle diyince sanki benim de göğüs bölgemde ayva tüyü gibi tüyler olduğunu fark ettim eskiden varmıydı hiz farkında değilim içime kurt düştü :KK43:
Peki şu an nasılsın ur varmıymış
çok geçmiş olsun bu ameliyatın buna sebep olduğu kanıtlanmış mı acaba.... her gün yeni bi bilgi öğreniyoruz

Olur mu öyle şey kafa şşişiirmek falan burası forum amaç bilgilenmeek sen öyle diyince sanki benim de göğüs bölgemde ayva tüyü gibi tüyler olduğunu fark ettim eskiden varmıydı hiz farkında değilim içime kurt düştü :KK43:
çok geçmiş olsun bu ameliyatın buna sebep olduğu kanıtlanmış mı acaba.... her gün yeni bi bilgi öğreniyoruz

Hayir ama buradan bir kisiye olmus daha once yokmus ameliyattan sonra olmus.hormon yukselmesi. Herkes olacak diye birsey yok.
Olsada İlacla tedavisi mumkun korkma:)

düşünmüyor değildim fakat bu anlattıklarınızdan sonra biraz ürkütü gelmedi değil. Sanırım sadece görsele baktığım için düşünmüştüm sonrasında ya da o anda olabilecek tüm riskleri değerlendirmek gerekiyor.

prolaktin hormonu yükseldiğinde beyinde hipofiz bezi(yanlış hatırlamıyorsam şayet) de büyür. ur kelimesi pek doğru değil de, kist oluyor. adet görememe veya memelerden süt gelmesiyle karşılaşılabiliyor. tedavi edilmezse kısırlığa kadar gidebilir, Allah korusun. ben adet görmeme şikayetiyle gitmiştim.süt gelmesi bende olmadı. sadece ilaçla tedavi edildi ve geçti.
hastalığa neden olan çok sebep var. bazen psikolojik diyolar, bazen bazı hastalıkların tedavi edilmemesi sonucu da olabiliyor. bu ameliyatın neden olduğunu duymadım ama bilmiyorum. ameliyattan sonra adetim gün gecikmişti. Anestezidendi diye düşünüyorum. yani yine hormonsal bir durum
benim için kolay bir hastalıktı, ama bununla boğuşan insan da çok. Allah herkese sifa versin

Bende aynı şekilde acaba önceden varmıydı acaba diyerek kendimi kandırmaya çalıştım uzun bi süre ama malesef yoktu ama şimdi var göğüs bölgemde göğüs arasında:KK43:

prolaktin hormonu yükseldiğinde beyinde hipofiz bezi(yanlış hatırlamıyorsam şayet) de büyür. ur kelimesi pek doğru değil de, kist oluyor. adet görememe veya memelerden süt gelmesiyle karşılaşılabiliyor. tedavi edilmezse kısırlığa kadar gidebilir, Allah korusun. ben adet görmeme şikayetiyle gitmiştim.süt gelmesi bende olmadı. sadece ilaçla tedavi edildi ve geçti.
hastalığa neden olan çok sebep var. bazen psikolojik diyolar, bazen bazı hastalıkların tedavi edilmemesi sonucu da olabiliyor. bu ameliyatın neden olduğunu duymadım ama bilmiyorum. ameliyattan sonra adetim gün gecikmişti. Anestezidendi diye düşünüyorum. yani yine hormonsal bir durum
benim için kolay bir hastalıktı, ama bununla boğuşan insan da çok. Allah herkese sifa versin

Evet kist daha uygun bir kelime.
Sansa bagli birazda kimisi cocuk sahibi oluyor kimisi olamiyor.
İnsallah bize oyle bisey olmaz.
Allah herseyden once saglik versin arkadaslar.
Cok iyi arastirin kimse uzulmesin sonradan.

Evet kist daha uygun bir kelime.
Sansa bagli birazda kimisi cocuk sahibi oluyor kimisi olamiyor.
İnsallah bize oyle bisey olmaz.
Allah herseyden once saglik versin arkadaslar.
Cok iyi arastirin kimse uzulmesin sonradan.
Tedavi edilmez ilerlerse Allah korusun olabilir. Siz baktirmakla cok iyi etmissiniz. Aslinda bu tahlili esas yaptirmasi gereken benim. Ama ihmal ediyorum Hep. Bir belirti olmadanda yukselecegini bilmiyordum. Hatirlattigin iyi oldu tesekkur ederim.

Tedavi edilmez ilerlerse Allah korusun olabilir. Siz baktirmakla cok iyi etmissiniz. Aslinda bu tahlili esas yaptirmasi gereken benim. Ama ihmal ediyorum Hep. Bir belirti olmadanda yukselecegini bilmiyordum. Hatirlattigin iyi oldu tesekkur ederim.

Ne demek rica ederim.
Dedigim gibi bende hicbir zaman hicbir belirti gorulmedi ve hormon yuksekti.
İlac kullandigimda dustu. İlaci biraktim yine firlamis:KK43:

3 ayda bir tahlil veriyorum.
İhmal etmeyin.

X