Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri sonrası kolda lenf ödem oluşması

gu.se

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
4
2
Hepinize iyi günler. Önemli bir konu olduğunu düşündüğüm (ve yaşadığım) için bu konuyu açmak istedim. 2010 yılında meme kanseri tedavisi gördüm. Göğüsteki kitle ile birlikte koltukaltı lenflerim de alındığı için kolumda şişme (ödem) oldu. Doktor bu kolumu kullanmamam gerektiğini, ağır iş yapmamamı, kolumu zorlamamamı vs. söyledi ama sağ kolum olduğu için bu pek mümkün olmadı. Açıkçası bu ödemin olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu bildiğimizden, kolumun şişmesini çok doğal karşıladık. Ama son aylarda artık şişkinlik artıp da gerginlik hissiyle beraber bana sıkıntı vermeye başladığından çare arayışına girdim. Bu konuda lenf drenaj tedavisi yapıldığını öğrendim.Dediğim gibi ameliyat olalı neredeyse 5 sene oldu. Bunun için tedaviye başladığım zamana göre iyileşme olmasına rağmen kesin sonuç alamadık. Ben de benimle aynı durumda olanlara faydalı olacağını düşündüğümden bu başlığı açtım. Lenf drenaj uygulaması Firik Tedavi ve Rehabilitasyon servisinde uzman fizyoterapistler tarafından yapılması gereken, hastanın durumuna göre 20-30 seans süren, masaj ve sonrasında yapılan bandajlama uygulamasını kapsıyor. Sonrasında ise ödem giysisi denilen, varis çorabı tarzı bir malzeme giyiliyor. Dediğim gibi erken tedavi önemli. Bu tedaviyi alırken keşke 3-4 sene önce bundan haberimiz olsaydı dedik. Hepinize iyi ve sağlıklı günler dilerim.

X