meme ucu catlagi sorunsali..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.984
1.000
Merhaba,

Yarin 1 hafta olacak dogum yapali. Konu basligindanda anlasilacagi gibi meme uclarim cok kotu nas lanolin krem verdi doktor rahatlatiyor ama her seferinde aglaya aglaya emziriyorum. Emzirmenin boyle oldugunu bilmiyordum zar zor dayanabiliyorum. Kendimi bebegime karsi suclu gibi hissediyorum. Sutumde yeterli cok sukur kesmek istemiyorum kesinlikle. Emzirmenin bu kadar zor olacagini bilmiyordum.

silikon göğüs ucu alsanıza hem ucuz hem bebek daha güzel emiyor hem göğsünüz çatlamamış oluyor
eczanelerde mevcut

ilk kızım da çok çektim o acıyı sonra bu silikon gögüs ucunu keşfettim
icat edenden allah razı olsun :))))

Göğüs Kalkan'ı al evde devamlı kullan Göğüs ucunun her zaman kuru Kalsın hava alsın. Ayrıca benim Göğüs ucu yaralarımı sadece bebanten geçirmişti. Emzirdikten sonra sabunla yıkayıp sürüyordum tekrar emzirmeye başlamadan önce tekrar sabunla yıkayıp emziriyordum 2 gün içinde tamamen geçti.. Umarım sen de rahatlarsın canım..

Silikon Göğüs ucu çok canımı yakıyordu bebek için de emmesi zor oluyordu bu sefer sinirlenip ısırıyordu napıcağımı şaşırıyordum. Bebekten bebeğe, göğüsten göğüse farkeder mutlaka ama ben sonuç alamadım ondan maalesef..

bende dogum yapali iki bucuk ay oldu benimde meme ucu catlagim vardi bir ay gecmedi lanolin kullandim ayva cekirdegini suda bekletip krem yaptim kullandim surekli islak biraktim kuruyunca emerken acitiyodu ve sag meme ucumun yarisi koptu :-(

Göğüs Kalkan'ı al evde devamlı kullan Göğüs ucunun her zaman kuru Kalsın hava alsın. Ayrıca benim Göğüs ucu yaralarımı sadece bebanten geçirmişti. Emzirdikten sonra sabunla yıkayıp sürüyordum tekrar emzirmeye başlamadan önce tekrar sabunla yıkayıp emziriyordum 2 gün içinde tamamen geçti.. Umarım sen de rahatlarsın canım..

Silikon Göğüs ucu çok canımı yakıyordu bebek için de emmesi zor oluyordu bu sefsinirlenip ısırıyordu napıcağımı şaşırıyordum. Bebekten bebeğe, göğüsten göğüse farkeder mutlaka ama ben sonuç alamadım ondan maalesef..
Bende beba

Silikon Göğüs ucu çok canımı yakıyordu bebek için de emmesi zor oluyordu bu sefer sinirlenip ısırıyordu napıcağımı şaşırıyordum. Bebekten bebeğe, göğüsten göğüse farkeder mutlaka ama ben sonuç alamadım ondan maalesef..
bende bepanten kullandım ama ise yaramadı. Onereceginiz başka markalar var mi

Bende beba

bende bepanten kullandım ama ise yaramadı. Onereceginiz başka markalar var mi

Benim 2. Bebeğim oldu bunda Bepanten işe yaramadı ama bebeğe memeyi tüttürürken dikkat edersen yara hemen geçiyor en kötüsü yanlış tutturmuş şekilde emzirmek..

Ayrıca Bebeğin çok açken, uykuluyken, gazı varken ya da ağlarken emzirmek çok daha zor oluyor. En azından öğrenme Sürecinde bunlardan sakınırsan iyileşmen kolaylaşır canım.

Bi video ekliyorum dikkat edersen umarım iyileşir..

Burada amaç mümkün olduğu kadar çok kahverengi kısımdan vermek, o Yüzden Çene tarafını daha çok veriyor.. Başta beceremedim çok Saçma geliyordu ama şuan sol göğsüm emzirirken hiç acımıyor. Sağ göğsüm biraz daha farklı o hala başta acıyor ama zamanla o da geçer inşallah :)

Birde farklı Göğüs tipleri için farklı pozisyonlar iyi oluyor..

Son düzenleme:
Bu videoda da hem 2 pozisyon hem de tutturmayı çok güzel tarif etmiş..

Kızlar dogum yap ali ben 10 gün oldu ilk çocuğunda da meme başı çatlağı yasadim kan akıyordu resmen..ikinci de de oldu ağlıyordum..denemediğim ilaç aktar malzemesi kalmadı...garmastan pomat,mustella, bepanthene madecassol pomat,tahin yağı ayva çekirdeği gül suyu karisimi...... V.s. en sonunda coresatin pediyatrik krem i buldum mucizevi bisey ne acı ne bisey...hic nı zararı yok arkadaslar...sürüyorsunuz gogus pedini koyup hayatınıza devam ediyorsunuz.cok agladim çok acı çektim..Allahi ma şükürler olsun kurtuldum..denemediğim kalmadı sizlerle paylasayim dedim..deneyin faydasını görürseniz dua edin :KK15::KK49::KK71::KK73::KK5:

Kızlar dogum yap ali ben 10 gün oldu ilk çocuğunda da meme başı çatlağı yasadim kan akıyordu resmen..ikinci de de oldu ağlıyordum..denemediğim ilaç aktar malzemesi kalmadı...garmastan pomat,mustella, bepanthene madecassol pomat,tahin yağı ayva çekirdeği gül suyu karisimi...... V.s. en sonunda coresatin pediyatrik krem i buldum mucizevi bisey ne acı ne bisey...hic nı zararı yok arkadaslar...sürüyorsunuz gogus pedini koyup hayatınıza devam ediyorsunuz.cok agladim çok acı çektim..Allahi ma şükürler olsun kurtuldum..denemediğim kalmadı sizlerle paylasayim dedim..deneyin faydasını görürseniz dua edin :KK15::KK49::KK71::KK73::KK5:
Ha bu arada emzirmeden önce silin ya da yikayin

Merhaba,

Yarin 1 hafta olacak dogum yapali. Konu basligindanda anlasilacagi gibi meme uclarim cok kotu nas lanolin krem verdi doktor rahatlatiyor ama her seferinde aglaya aglaya emziriyorum. Emzirmenin boyle oldugunu bilmiyordum zar zor dayanabiliyorum. Kendimi bebegime karsi suclu gibi hissediyorum. Sutumde yeterli cok sukur kesmek istemiyorum kesinlikle. Emzirmenin bu kadar zor olacagini bilmiyordum.

Sevgili Kardeşlerim,
Emzirmekten ağlarken hiç geçmeyecek catlaklarim bir günde düzeldi.Hastaneye düzenli kontrole gittik bebeğim için, nasıl ağlıyorum acıdan emzirirken, nasıl bir acı geçmiyor...Emzirme odasına bir bayan geldi annesiyle Karadenizli idiler. Dedi ki:" Yarık mı oluştu? Ağlama gececek."Şaka yapıyorsunuz , devamlı ıslak yüzey nasıl geçsin?dedim. İşte tarif: Bir parça balmumunu cezvede eritin, kabuklu cevizi açın iki yarımının da cevizini çıkarın. Kabuklara ılıyan balmumunu dökün, yakmayacagindan emin olunca meme ucuna kapatın. İyileşene kadar yapın diyeceğim ama benim bir kerede iki çatlak da iyileşti.Allah onlardan razı olsun mucize gibiydi.İnsallah denersiniz ve faydası olur.Simdi sürekli acı çektiğinizi okuyunca paylasmam lazım dedim. Allah tüm annelere kuvvet, sabır ve şifa versin. Lütfen deneyin merhem, krem bırakmamıştım piyasada ama balmumu şıp diye kesti. Lütfen siz de paylaşın annelerimizin canı daha fazla yanmasın. Saygılarımla...

Son düzenleme:
Merhaba,Yarin 1 hafta olacak dogum yapali. .#Arkadasim balmumunu cezvede erit. Kabuklu cevizi ikiye böl , cevizleri çıkart ılık balmumunu dök meme ucuna kapat. Kaynar değil dayanacagin kadar ılık. Bir seferde geçti.Aglaya aglaya acıya acıya emziriyordum.Hastanede emzirme odasina iki bayan girdi ve mutlu ama acıyan ifadelerle baktılar, nasıl ağlıyorum ama nasıl bir acı..Tarifi veren Karadenizli aileden Allah razı olsun.Sizler de herkesle paylaşın lütfen.

Merhaba arkadaslar,
5.5 aylik bebegim var. Yaklasik 1.5 aydir meme ucu catlagi ile savasiyordum. Ta ki dune kadar. Yaptigim arastirmalar ve eczacimin tavsiyesi ile -ki siddetle tavsiye ediyorum- madecassaol krem+fito krem+1 tane e vitamini ampul karisimini surmemle 2 saat icinde acilarimin dindigine ve emzirirken canimin cok az acidigina sahit oldum. Emzirmeden once suyla iyicene yikayip vermeniz gerekiyor. Her emzirmeden sonra surebilirsiniz. Insallah bu yazdiklarimda bir aci cekene care olur.

X