• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

iyi aksamlar herkese bu topigi en bastan basladim okumaya su an 134. sayfadayim. okudukca hastane hakkindaki fikirlerim olumlu yonde etkileniyor cok yararli bilgiler var:16: ama iki sene gecmis bazi seyler degismisyir diye fusunuyorum ve su an tedavisi suren arkadaslardan yardim istiyorum... BIzim ilk denememiz olucak kismetse. on gorusmede hangi testleri isterler bizden onceden hazir bulundurayim diyorum. birde uzun protokol kiza protokol degerlendirmesini neye gore yapiyorlar. nedense benim kafamda uzun protokol olursa daha guzel sonuc alinicakmis gibi fikir olustu.

iyi aksamlar herkese bu topigi en bastan basladim okumaya su an 134. sayfadayim. okudukca hastane hakkindaki fikirlerim olumlu yonde etkileniyor cok yararli bilgiler var:16: ama iki sene gecmis bazi seyler degismisyir diye fusunuyorum ve su an tedavisi suren arkadaslardan yardim istiyorum... BIzim ilk denememiz olucak kismetse. on gorusmede hangi testleri isterler bizden onceden hazir bulundurayim diyorum. birde uzun protokol kiza protokol degerlendirmesini neye gore yapiyorlar. nedense benim kafamda uzun protokol olursa daha guzel sonuc alinicakmis gibi fikir olustu.

kisiye gore degisir bence istenen testler, bana bir liste verdiler onlari yaptirdim. klasik testler, kan sayimi, hiv vb.. ayrica memorialde bu testler icin fazla ucret odersin, ben unv hastanesinde testlerimi yaptirmistim. tabii testine gore degisir, sorabilirsin hemsirelere ki ilgililer zaten. yani hastaneye gidip senden istenileni yapman daha mantikli bana sorarsan.. uzun-kisa arasindaki farki bilmiyorum ama bana adete cok yakin gittigim icin kisa protokol yaptilar. bol sans diliyorum, insallah guzel sonuc alirsin.

kisiye gore degisir bence istenen testler, bana bir liste verdiler onlari yaptirdim. klasik testler, kan sayimi, hiv vb.. ayrica memorialde bu testler icin fazla ucret odersin, ben unv hastanesinde testlerimi yaptirmistim. tabii testine gore degisir, sorabilirsin hemsirelere ki ilgililer zaten. yani hastaneye gidip senden istenileni yapman daha mantikli bana sorarsan.. uzun-kisa arasindaki farki bilmiyorum ama bana adete cok yakin gittigim icin kisa protokol yaptilar. bol sans diliyorum, insallah guzel sonuc alirsin.

cok tesekkur ederim ilgin icin allah razi olsun. benim rahim filmim hormon smear hepatit vb bir cok testin elimde mevcut yakin zamanda yaptirmistim onlarda bir sorun gozukmuyordu. sadece rahmin ust kisminda kucuk myomum varmis. esimin sayisi ve hizi az su an klomen ve proxeed aliyor morfolojimiz 3 den 8 e cikti. sperm dna hasar testimizde normal cikti.ama hala gebelik saglayamadik :(((( yasim 32 oldu ve artik hic sabrim kalmadi.. araya ramazan giriyor ve ramazan ayinda baslamak bana cok ters geliyo ama artik sabrimda kalmadi cok ikilemdeyim

cok tesekkur ederim ilgin icin allah razi olsun. benim rahim filmim hormon smear hepatit vb bir cok testin elimde mevcut yakin zamanda yaptirmistim onlarda bir sorun gozukmuyordu. sadece rahmin ust kisminda kucuk myomum varmis. esimin sayisi ve hizi az su an klomen ve proxeed aliyor morfolojimiz 3 den 8 e cikti. sperm dna hasar testimizde normal cikti.ama hala gebelik saglayamadik :(((( yasim 32 oldu ve artik hic sabrim kalmadi.. araya ramazan giriyor ve ramazan ayinda baslamak bana cok ters geliyo ama artik sabrimda kalmadi cok ikilemdeyim

bende de kist vardi, cikolata kisti. 4 yil kendiliginden olsun diye ugrastik ama olmadi. kist insallah sorun olusturmaz hamileligine ama sperm sayilari hakkinda bilgim yok. ama sorun yok diyorsun, belki onu tekrar isterler gittiginizde. gercekten insan kendini bazen caresiz hissediyor, ben tedaviyi gozumde cok buyutmustum ki tedavi sirasinda da bosa stres yapmisim diyorum hep. hayirlisiysa oluyor bir sekilde zaten. 35 yas altina zaten sans yuksek diyorlar, bence moralini bozma. insallah olur..

Merhaba azra. Tedavi öncesi rutin testler istenecek eşinden ve senden. Aklımda kalanlar kan sayımı, prolaktin, rubella, tsh, hepatit. Eşinden de spermiyogram istenecek. Onun için tedaviden önce mutlaka ön görüşmeye gidin.
Kısa protokolde adetin 2. veya 3.günü yumurta geliştirici iğnelere başlıyorsun. Yumurtaların gelişimine göre 8-9 gün kadar kullandıktan sonra baskılayıcı iğne kullanıyorsun 2 gün. Ve en son çatlatma iğnesi. O iğneden 36 saat sonra yumurtalar toplanıyor. Embriyoların durumuna göre 2., 3., 4. veya 5. gün transfer oluyor.
Uzun protokolde ise adetin 21.günü lucrin adlı iğneyle başlıyorsun. Adet olunca lucrinin yanında yine yumurta geliştirici iğneler kullanıyorsun. Devamı kısa protokolde olduğu gibi :)
Uzun protokol genellikle yumurta sayısı fazla olan hastalara uygulanıyor diye biliyorum. Ancak ben aynı durumda olmama rağmen iki tedavim de kısa oldu. 3. uzun olacak.
Allah yardımcın olsun.

Kısa protokol olursa ramazanda başlayabilirsin bence. Sonuçta adetli olacaksın.

inci tanesi cok tesekkur ederim bende kisa olursa ramazanda olur diye dusunuyorum ama yumurta toplama sperm verme vs boyle bi mubarek zamanda verilmesi hayirli olurmu iste onu hic bilmiyorum :((( gecen aylarda doktora gidip ilacsiz yumurta takibi yaptirmak istedim adetimin 10, gunu iki tane yumurta vardi biri 19 mm birisi 15 mm di ilacsiz boyle bi duzenim var ilacla dahada artmasindan ve zamansiz catlamisindan endise ediyorum. Bunu doktoruma belirtsem acaba benim istegime gore uzun protokole baslarmi bunu merak ediyorum bunuda ongorusmeye gitmeden bilemem değilmi :)) en yakin zamanda gitmek istiyorum nasip kismet belkide bu hafta randevu alabilirim allah hepimizin yardimcisi olsun:16:

inci tanesi cok tesekkur ederim bende kisa olursa ramazanda olur diye dusunuyorum ama yumurta toplama sperm verme vs boyle bi mubarek zamanda verilmesi hayirli olurmu iste onu hic bilmiyorum :((( gecen aylarda doktora gidip ilacsiz yumurta takibi yaptirmak istedim adetimin 10, gunu iki tane yumurta vardi biri 19 mm birisi 15 mm di ilacsiz boyle bi duzenim var ilacla dahada artmasindan ve zamansiz catlamisindan endise ediyorum. Bunu doktoruma belirtsem acaba benim istegime gore uzun protokole baslarmi bunu merak ediyorum bunuda ongorusmeye gitmeden bilemem değilmi :)) en yakin zamanda gitmek istiyorum nasip kismet belkide bu hafta randevu alabilirim allah hepimizin yardimcisi olsun:16:

İçin nasıl rahat edecekse öyle yap, istersen bayram sonrasına bırak hem havalar da biraz serinlemiş olur. Yumurta konusunda endişen olmasın. Benim de adetin 10.-12. günü gibi böyle büyümüş yumurtalarım oluyor. Doktor ilaç dozunu kan değerlerin ve yumurtaların büyüklüklerine göre ayarlıyor. Zaten adetin en geç 12.günü yumurtalar toplanıyor. Baskılayıcı iğneler ve çatlatma iğnesi erken çatlamalarını önlüyor. En önemlisi çatlatma iğnesini vurulduktan sonra istirahat etmen. Doktorun seni aydınlatacaktır. Tedaviyi ne zaman düşündüğün önemli değil ön görüşmeye istediğin zaman gidebilirsin, illa tedaviye yakın olmasını bekleme.

Nerelerdesiniz kızlar?

canım,buralardayım yazılanları hep okuyorum ama sizinle karşılaşamıyorum.heyecan içinde bekliyorum zamanın geçmesini.ayın beşinde kısmetse istanbula geliyoruz.bende pko hastasıymışım ve çok yumurtam varmış.uzun protokol bizler için daha iyi ise neden öyle yapmıyorlar kafam karıştı yine :26:

neyse Allah nasip edecekse her türlü olur kafamdan bu soruları atayım diyorum ama yapamıyorum galiba:18:

sen nasılsın tatlım rahim filmi için karar verdin mi?sakın korkma her çektiren beni korkutmuşlar hiç bişey hissetmedim diyor.her işin rast gitsin tatlım.Allah yardımcın olsun :21::21:

canım,buralardayım yazılanları hep okuyorum ama sizinle karşılaşamıyorum.heyecan içinde bekliyorum zamanın geçmesini.ayın beşinde kısmetse istanbula geliyoruz.bende pko hastasıymışım ve çok yumurtam varmış.uzun protokol bizler için daha iyi ise neden öyle yapmıyorlar kafam karıştı yine :26:

neyse Allah nasip edecekse her türlü olur kafamdan bu soruları atayım diyorum ama yapamıyorum galiba:18:

sen nasılsın tatlım rahim filmi için karar verdin mi?sakın korkma her çektiren beni korkutmuşlar hiç bişey hissetmedim diyor.her işin rast gitsin tatlım.Allah yardımcın olsun :21::21:

umutege ile aynı dönemde başlayacaksınız, çok heyecanlı :) Doktorunla konuş istersen bu protokol işini canım.
Filmi ramazandan sonra çektireceğim büyük ihtimalle çünkü adet bitiminde çekilmesi gerekiyormuş, o dönemde de memlekette olacağız. Bakalım hayırlısı, artık düşünmek istemiyorum fazla. Bunalıma gireceğim yoksa yakında :50: Amin inş canım. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

umutege ile aynı dönemde başlayacaksınız, çok heyecanlı :) Doktorunla konuş istersen bu protokol işini canım.
Filmi ramazandan sonra çektireceğim büyük ihtimalle çünkü adet bitiminde çekilmesi gerekiyormuş, o dönemde de memlekette olacağız. Bakalım hayırlısı, artık düşünmek istemiyorum fazla. Bunalıma gireceğim yoksa yakında :50: Amin inş canım. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

tatlım,kendimi bu zamana adapte ettim.inan bekleyecek sabrım kalmadı.hayırlısı ise olur zaten.hepsi bahane.

Hayırlısı olsun. Kafana takma bu kadar. Dediğin gibi olacaksa hangisi uygulanırsa uygulansın olacak. Dua edelim. Herşey güzel olsun inş.

evet ya hep böyle düşünüyorum ama okudukça kafam karışıyor.bu ilk deneme olacak ve açıkçası çokta ümidim yok.kaderin kollarına teslim ettim kendimi.deneyebilmek bile büyük şans.eşimin sperm sayısı 0 iken düzeldiya çok şükür.imkanlarım ölçüsünde denerim ne yapayım.

tatlım evet umutege ile aynı zamanda başlayacağız ve belkide tanışabileceğiz.
sen kendini neden bu kadar çok üzüyorsun arkadaşım.tatil dönüşü yaptırırsın o zaman.bak hasta olacaksın sonra.lütfen bu kadar stres yapma canım

evet ya hep böyle düşünüyorum ama okudukça kafam karışıyor.bu ilk deneme olacak ve açıkçası çokta ümidim yok.kaderin kollarına teslim ettim kendimi.deneyebilmek bile büyük şans.eşimin sperm sayısı 0 iken düzeldiya çok şükür.imkanlarım ölçüsünde denerim ne yapayım.

tatlım evet umutege ile aynı zamanda başlayacağız ve belkide tanışabileceğiz.
sen kendini neden bu kadar çok üzüyorsun arkadaşım.tatil dönüşü yaptırırsın o zaman.bak hasta olacaksın sonra.lütfen bu kadar stres yapma canım

Öyle deme. İlk denemesinde tutan o kadar çok kişi var ki... İnsan nasibinde ne varsa onu yaşıyor. Çok şükür genetikle ilgili bir probleminiz yok. Bak ben genetikle uğraşıyorum, 2 tedavi oldum ama neredeyse 4 tedavi ücreti ödedim. Ve şimdi genetik işlemlere 9 bin civarı para gidecek üstüne bir de tedavi masrafı. Çok bunaldım bu yüzden. Çalışsam bu kadar sorun etmeyeceğim ama o da yok. Elimi neye atsam kuruttum bu yıl. Kendimi saldım iyice :14:
Allah büyük... O'na sığınıyorum. İnş bu imtihandan alnımın akıyla çıkabilirim.
Senin de içini kararttım canım kusuruma bakma. Hakkını helal et.

Öyle deme. İlk denemesinde tutan o kadar çok kişi var ki... İnsan nasibinde ne varsa onu yaşıyor. Çok şükür genetikle ilgili bir probleminiz yok. Bak ben genetikle uğraşıyorum, 2 tedavi oldum ama neredeyse 4 tedavi ücreti ödedim. Ve şimdi genetik işlemlere 9 bin civarı para gidecek üstüne bir de tedavi masrafı. Çok bunaldım bu yüzden. Çalışsam bu kadar sorun etmeyeceğim ama o da yok. Elimi neye atsam kuruttum bu yıl. Kendimi saldım iyice :14:
Allah büyük... O'na sığınıyorum. İnş bu imtihandan alnımın akıyla çıkabilirim.
Senin de içini kararttım canım kusuruma bakma. Hakkını helal et.

canım,o nasıl söz öyle tabiki paylaşacağız ve rahatlayacağız.bizi bizden iyi kim anlar ki.Allah maddi ve manevi güç versin hepimize.Emeklerimizi boşa çıkarmasın.

hangi çabayı karşılıksız bırakmış rabbim.seninde emeklerinin karşılığını verecektir canım.insan kendini saldıkça kafasındaki sorunları daha fazla büyütüyor ve kurup duruyor.sonrada sağlığımız bozuluyor.ruhumuz zedeleniyor.yapma arkadaşım.Allah bir kapıyı kapar öbürünü açar.zor ama kıymetli bebişlerimiz olacak bizim.onlarda bizlerde özeliz.Allah ummadığın anda feraha çıkarsın alsın sıkıntılarını bi tanem.:16:

canım bazen çok şey bilmek insanı daha karamsarlaştırıyor herşeyi idik didik sorgulatıyor.madem bu merkeze güvendik ve yola çıktık.doktorlardan daha iyi bilecek ve tedaviye yön verecek değilim ya.yaşayalım ve görelim diyoruz eşimle.burada okudukça kafam karışıyor yakında eşim yasaklayacak diye korkuyorum.her gün bişey çıkarıyorsun.uzman oldun diyor.:52:

incim sana yazarken sen gitmişsin ben biraz uzun yazınca son mesajınıda göremedim.lütfen kendine dikkat et.hem bu ruh haliyle bize nasıl destek olacaksın.bize kim moral verecek :50::50:

Allaha emanet ol tatlım:21::21::21::21::21:

canım kendini bu kadar strese sokmaaa tatilden sonra yaptırman daha iyi tatilde gez dolaş kafanı dağıt ondan sonra rahat rahat başla canım tedavine...
bu kadar ümitsiz olmayın inanarak başlamak çok önemli bu işde ben buna inanıyorummmm
ilkinde korku heycan çok fazlaydı ve kendimi hep negatif diye şartlandırmıştımm şimdi ise çok inanıyorum olacağına inşallah da allah nasip eder...şimdilik korkum yok sadece heycanlıyımmm:21::21:
mercan benim de bat 4ndeydi eğer gününde gelirse cuma yada cumartesi gideceğiz sanırımmm belki dediğin gibi karşılaşırızzz...

Back
X