genel anlamda söyledim ilk denemedeki başarısızlığı çünkü ilk denemede çoğu kurum soruna yönelik tedavi uygulamıyo yada uyguluyo fakat gözle görünen tek soruna yönelık oluyo bence.negatif sonuç sonrası diğer sorunlar tespit edilio sonra tedaviye bide bu açıdan yaklaşılıyo ve zaman-maddi-manevi kayıplar bide psikolojik boyutu ve yıpranma oluyo.çevremde bi çok yerde denemiş hekim ve hemşire dostlarım var ve tek memo cu benim.bi çoğu da ben gibi ilk denemelerde başarısız ve bana da olur tabi ilk denemen diyolar.hastane elbette ilk denemede hamiş kalınsın ister fakat gerçekten soruna yönelik tedavi uygulandı ise.bana da semra hanım kendi getirdiğim bi dolu test ve film sonuçlarıma dayanarak senınkı biraz keyfi dedi.sorun gözükmüyodu ama negatif sonrası bi dolu genetik tahliller ve filmler istendi şükür bişi çıkmadı ama bunlar eğer hasta tüp bebeğe kadar gediyse önceden,gözle görünen bi sorun olmasa da detaylı inceleme yapılması gereken tahliller.negatif sonrası aman genetikte de bi sorun çıkarmı diye hasta 3 hafta 5 hafta vs bekletilmemeli.ben sadece bi sağlıkçı gözü ile düşüncelerimi yazdım ve tedavi sonrası hislerimi.tabi bu konularda inanın sizin kadar bilgi sahibi değilim olsaydım tedavi aşamasında ben de fikrimi söylerdim ama ben bu kuruma uzunca bi araştırma ve tam anlamıyla güvenerek gittim...
Benim genetik bir hastalığım olduğundan Genetik Laboratuvarının ve diğer labroratuvarın çok başarılı olduğunu duyduğum için Memorial'ı tercih ettim. Doktor arkadaşlarımdan da teyit ettirdim. Şu ana kadar hiçbir güven problemi yaşamadım. Bundan 4 ay önce Nur Hanım'a muayene olduğumda çok ayrıntılı bir inceleme yaptı. Testlerimi yaptırdım. PKOS olduğunu tespit etti. Metmorfin ve Folik asit verdi. Ayrıca prolaktinim yüksek olduğundan dostinex isimli ilaca başladım. Keza genetik birimi benim testimi Amerika'da bu konuda uzman bir yere gönderdi. Ben çok titiz çalıştıklarını gözlemledim. Kendi adıma çok memnunum ve güvenim tam.
Ama şu konuda haklısın. Sebepsiz infertilitelerin çok ayrıntılı incelenmesi gerekiyor. Bunların birçoğu genetik sorunlar olabiliyor. Ya da pıhtılaşma sorunu. Bu testlerin yapılması hastayı maddi manevi olumlu etkiler. En azından boşu boşuna denemiş olmaz. Yalnız bir husus da var ki ; hasta da bilinçli olup doktoru yönlendirebilir. Doktorlar da belki hastayı boş yere yormamak, ekstra masraf yaptırmamak için bu testleri istemiyor olabilirler. Biraz kendi kendinin doktoru olup ısrarcı olmak gerekiyor galiba..
Örneğin ben tedaviye başladığımda pıhtılaşma sorunum olabilir mi , rahim ağzı uzunluğum yeterli mi , ekstra teste ihtiyaç var mı diye soracağım... Kadınlar Klubüne takıla takıla herşeyi öğrendik