Merak ediyorum bunu cidden kv görümce

Hayır bastan ne güzel yazmışsın yazmışsın sonra niye laf sonma gereği duydun ki anlamadım ? Biz senin gibilere “senin tuzun kuru tabiiiiiğ” diyoruz 😊 bide sen yine de fazla büyük konusma kimin ne olacağı belli olmaz kimin ne yasadığını bilmiyorsun sonuçta😉
Neden ustune alindin? Kusura bakma sen melek gibi sutten ak kasik olucan ama kaynanan yinede şeytan olucak oylemi. Gelinlerde o yargili,en ufak hareketlerinden laflarindan nem kapiyor. Burda okuyoruz da. Eger ortada bir anlasamama var %50 %50 dir. Bende bir gorumceyim ve 4 senedir daha gelinimizle ay dusmuslugumuz olmadi. Bana en ufak saygisizlik zitlasma terslesme olmadigi icin birbirimizi idare ediyoruz. Lütfen su ben melek gelinim ama karşımdakiler seytan,napsam yaranamıyorum ben sutten cikma ak kasigim düşüncesinden cikin

Kaynanam alt katımda gorumcem 5 ev ilerimde oturuyor 4 senelik evliyim çok yakın değilim çok uzakta değilim siz mesafeyi koruyun sırrınizı paylaşmayın her konuya dalmayın boşverin hee deyin anlaşırsınız 😆😆😆

Neden ustune alindin? Kusura bakma sen melek gibi sutten ak kasik olucan ama kaynanan yinede şeytan olucak oylemi. Gelinlerde o yargili,en ufak hareketlerinden laflarindan nem kapiyor. Burda okuyoruz da. Eger ortada bir anlasamama var %50 %50 dir. Bende bir gorumceyim ve 4 senedir daha gelinimizle ay dusmuslugumuz olmadi. Bana en ufak saygisizlik zitlasma terslesme olmadigi icin birbirimizi idare ediyoruz. Lütfen su ben melek gelinim ama karşımdakiler seytan,napsam yaranamıyorum ben sutten cikma ak kasigim düşüncesinden cikin
Bi düşünelim neden üstüme alındım neden neden acaba neden? Aa buldum benim konum olduğum için olabilir 😊😊😊😊 neyse ya kime ne anlatıyorum🤷‍♀️

Bende görümcelerimle problem yaşamadım ama iyi de değilim mesafeliyim. Çok ayıpları oldu ama alttan aldım hep. Ama kayınvalidemle çok iyiyiz zaten kaynanam bile der benim kızlarım gelin gibi, gelinim kız gibi diye. Görümcem ler değişik fazlaca

Ölmus degil dedinya ona bi gulesim geldi :) ilahii.

Biz:)
Gorumcem yok ama kayinvalidemle cok iyiyiz elhamdulillah.
-Bence burda etken kulturlerin ayni olmasi. Ayni koyluyuz.

-Karakterlerimizin ayni olmasi. Ikimizde cabuk uyum saglayan, kolayca sohbet eden ve gulec biriyiz. Ayrica ikimizde ev temizlemeyi, orgu dikis nakis isini severiz.

10 aydir nisanliyim, simdi diyeceksiniz ki bu bilgiden sonra "sen evlenince gor'.
Ama bilmiyorum ya benim kayinvalidem bitane. Mesela zamaninda buyuk eltim cok hastalanmis, yemeden icmeden kesilmis. Kayinvalidem bakmis. Her ondan bahseden " onun gibi kayinvalide bulunmaz' diyor.
Tabi iyidir superdir diye gozu kapali atlamayacagim. Zamaninda belirttim ayni evde yasamak istemedigimi. Cunku tamda iyiyken cok sukur, kendi topuguma sikasim yok ayni evde kalipta.

Nisanlimada soyle izah ettim durumu
Belki fikir olur genc kizlarimiza:
'Insallah senle bir omur beraber yasayacagiz. Sen hayatimda bir omur olacakken, seni doguran ve bu yasa getiren o guzel kadinlada bir omur gorusecegim. Cok sukur cok benziyor zaten annen benim anneme, cok sevdim onu. Boyle guzelken annenle, ayni eve cikarsak bunun buyusu bozulacak diye korkuyorum. O buyu bozulursa ne olacak? Sen annen ve karin arasinda kalacaksin ve uzuleceksin. Senin bu konuda uzulmeni istemem asla. O yuzden ayri kalalim, boyle tatli tatli kalalim diye dusunuyorum'. Bunun ardindan nisanlim o donemde " haaa sen annemin gecimi hakkinda tereddut ettigin icin degil, cok iyiyiz ve bu bozulmasin diyee oyle diyosun???" diye bi soru yoneltti. Dedim aynen oyle :).
Yalan yok cidden seviyorum kayinvalidemi, ama yukardaki ornek bi olasilik olabilir " ananla durmam ben" demek icin planlayan kizlarimiza. Erkeklere annelerini asla kotulemeyin, bunu bilir bunu soylerim.

Ölmus degil dedinya ona bi gulesim geldi :) ilahii.

Biz:)
Gorumcem yok ama kayinvalidemle cok iyiyiz elhamdulillah.
-Bence burda etken kulturlerin ayni olmasi. Ayni koyluyuz.

-Karakterlerimizin ayni olmasi. Ikimizde cabuk uyum saglayan, kolayca sohbet eden ve gulec biriyiz. Ayrica ikimizde ev temizlemeyi, orgu dikis nakis isini severiz.

10 aydir nisanliyim, simdi diyeceksiniz ki bu bilgiden sonra "sen evlenince gor'.
Ama bilmiyorum ya benim kayinvalidem bitane. Mesela zamaninda buyuk eltim cok hastalanmis, yemeden icmeden kesilmis. Kayinvalidem bakmis. Her ondan bahseden " onun gibi kayinvalide bulunmaz' diyor.
Tabi iyidir superdir diye gozu kapali atlamayacagim. Zamaninda belirttim ayni evde yasamak istemedigimi. Cunku tamda iyiyken cok sukur, kendi topuguma sikasim yok ayni evde kalipta.

Nisanlimada soyle izah ettim durumu
Belki fikir olur genc kizlarimiza:
'Insallah senle bir omur beraber yasayacagiz. Sen hayatimda bir omur olacakken, seni doguran ve bu yasa getiren o guzel kadinlada bir omur gorusecegim. Cok sukur cok benziyor zaten annen benim anneme, cok sevdim onu. Boyle guzelken annenle, ayni eve cikarsak bunun buyusu bozulacak diye korkuyorum. O buyu bozulursa ne olacak? Sen annen ve karin arasinda kalacaksin ve uzuleceksin. Senin bu konuda uzulmeni istemem asla. O yuzden ayri kalalim, boyle tatli tatli kalalim diye dusunuyorum'. Bunun ardindan nisanlim o donemde " haaa sen annemin gecimi hakkinda tereddut ettigin icin degil, cok iyiyiz ve bu bozulmasin diyee oyle diyosun???" diye bi soru yoneltti. Dedim aynen oyle :).
Yalan yok cidden seviyorum kayinvalidemi, ama yukardaki ornek bi olasilik olabilir " ananla durmam ben" demek icin planlayan kizlarimiza. Erkeklere annelerini asla kotulemeyin, bunu bilir bunu soylerim.
e kadın iyi olmasaydı napacaktın :) hataları olunca mecbur söylemek zorunda kalıyosun

e kadın iyi olmasaydı napacaktın :) hataları olunca mecbur söylemek zorunda kalıyosun

Bence onunda taktigi var.
Psikologlarin taktiginden bir ornek: eger birinin hakkinda olumsuz bisey diyecekseniz, " 2 positif, 1 negatif" taktigini deneyin.
Kayinvalidenin 2 guzel seyini anlatin sonra ardindan 1 eksigini.
Ornek " kocacim ya, annem cok iyi bi kaynana, benim gercek annem gibi dusunuyor beni + hem gecen gun beni cok mutlu etti sunu sunu yapti, sencede degil mi?" Dikkatini cektik kocanin, gardini felan almadi, ve iyi niyetinden emin oldu... ve smdi 1 negatif " ama bisey yapti dun, belkide ben yanlis anladim ama cok uzdu beni o yaptigi".

Pat diye yanlisini soylemekle bu 2 postif 1 negatifin farkini soyluyum hemen.
Pat diye soylersen kayinvaliden magdur gibi gorunur ( kadin yaninizda yokken bile, cunku cumleye girisin yanlis, kendi kuyunu kazdin resmen yani).
Magdur gorunurse kocan savunmaz mi? Tabi ki savunur, e bi zahmet savunsun. Bizim erkek evladimizda ilerde bizi savunmazsa uzer bu bizi.
Kocaniz avukatligina soyunur dedigim gibi.
Ama oysaki 2 postif 1 negatif taktigini denerseniz kocaniz savunmayi felan gerek gormez.

Psikologlarin taktiginden bir ornek: eger birinin hakkinda olumsuz bisey diyecekseniz, " 2 positif, 1 negatif" taktigini deneyin. Okulda dersini aldim.
Ornek " kocacim ya, annem cok iyi bi kaynana, benim gercek annem gibi dusunuyor beni + hem gecen gun beni cok mutlu etti sunu sunu yapti, sencede degil mi?" Dikkatini cektik kocanin, gardini felan almadi, ve iyi niyetinden emin oldu... ve smdi 1 negatif " ama bisey yapti dun, belkide ben yanlis anladim ama cok uzdu beni o yaptigi".

Pat diye soylersen kayinvaliden magdur gibi gorunur ( kadin ortada yokken bile, cunku cumleye girisin yanlis, kendi kuyunu kazdin resmen yani).
Magdur gorunurse kocan savunmaz mi? Tabi ki savunur, e bi zahmet savunsun. Bizim erkek evladimizda ilerde bizi savunmazsa uzer bu bizi.
Ama oysaki 2 postif 1 negatif taktigini denerseniz kocaniz savunmayi felan gerek gormez. Hatta magdur olarak sizi gorur bu sefer. Gorev tamam.

Biz walla superiz... :KK200: :KK68:
Yapi meselesi onlar beni sewer ben onlari daha kaynanam gelin dememistir hep kizim der.siz iyi olursaniz onlarda iyi oluyo esinizde dengeyi kurdummu size laf soyletmedimi yemede yaninda yat moduna giriyor.Bide mesafe oldumu tammdir o is 😂
Kotu kalpli bir insana istediğin kadar iyi ol, iyiliğinden de bir şey bulup sorun çıkartıyor

Ya cok merak ediyorum kv görümcesiyle iyi gecinen arasından sızmayan Allah onlardan razı olsun diyen var mı? Nasıl oluyor bu anlatın lütfen..
not: ölen değil yasayan kv görümce :))))))
Ben gmrümcemle öyle olmak isterdim ama o mesafeli olmayı seçti. Kv de de işi düşerse arar yoksa aylarca ne yapiyosunuz demez. Ama benim annem halalarımla çok iyidir ve hep halam der bana bacımdan kardeşimden daha yakınsın diye. Benim yengelerimde annemle anneannemle öyledir. Yengem herkese nasip olmaz benimki gibi kv görümce der. Ama annem daha bir gün görümcelik yapmamıştır hep abla modundadır. Ben de yeni gmrümceyim ve kardeşimin nişanlısını çok seviyorum ve onları mutlu edecek herşeyi de yapmaya hazırımdır.

Psikologlarin taktiginden bir ornek: eger birinin hakkinda olumsuz bisey diyecekseniz, " 2 positif, 1 negatif" taktigini deneyin. Okulda dersini aldim.

Pat diye soylersen kayinvaliden magdur gibi gorunur ( kadin ortada yokken bile, cunku cumleye girisin yanlis, kendi kuyunu kazdin resmen yani).
Ama oysaki 2 postif 1 negatif taktigini denerseniz kocaniz savunmayi felan gerek gormez. Hatta magdur olarak sizi gorur bu sefer. Gorev tamam.
Ben kayınvalidemden hic pozitif hareket göremiyorum boyle yapmam gerekirse 2 pozitif hareket uydurmam gerekir :)))

Ya cok merak ediyorum kv görümcesiyle iyi gecinen arasından sızmayan Allah onlardan razı olsun diyen var mı? Nasıl oluyor bu anlatın lütfen..
Tek örneğim var, dayımın eşi. Kardeşleriyle küs ama altı görümcesiyle kankadır. Akraba günlerine kolkola giderler, teyzelerim dayımı değil hep yengmei ararlar, iki tanesiyle yakında oturuyorlar yaz akşamlarında kolkola dondurma yer yürüyüş yapar dönerler falan.
Sebebi ananemin kızından ayırmaması, laf sokmaması, zırt ğırt gitmemesi, işine karışmaması. Ananemin en büyük lafı başı başkanın aklı başka olurdu. Yani kimseye karışmazdı. Vefatında düğününde dedemin taktığı beşi bir yerdeyi tek kızlarına bölmek istememiş mesela gitmiş yengeme de bir altın almış diğerlerinin aynısından bir mendile sarılı buldular. Hepsi kolyeye çevirdiler yengem de hala boynundan çıkarmaz.
Yani aslında hiçbir işine karışmazsan, fikrin sorulmadan fikrimi söylemezsen, laf sokmazsan, samimi davranırsan iyi anlaşmak da mümkün. Tabii yengemizin iyi kalpli bir insan olması fa etken. Allah iyilerle karşılaştırsın

Vala ben kv ile yaşıyorum..Ben 23 yaşındayım kaynanam 70 yaşında Bana kötü söz söylemişliği yoktur asıl benim takıntılarım haricinde iyiyiz.. (Temizlik takıntım var) o yaşlı olduğu içindir belki pek özen göstermez onun haricinde KIZIM der bana Kızları da gelip gider zaten. Ama genel olarak anlaşıyoruz :D

Çok nadir görüşerek geçiniyoruz. Yani görümcelerden yana bir derdim olmadı zaten hiç.

Kv biraz lafını bilmeyen bir kadın ama.

Senede 3 kere filan ziyaret ederim.

O da nadiren gelir. Zaten uzakta. Mesafeli bir ilişkimiz olduğu icin sorun olmuyor aramızda. Çünkü bir aramız yok😊

Tek örneğim var, dayımın eşi. Kardeşleriyle küs ama altı görümcesiyle kankadır. Akraba günlerine kolkola giderler, teyzelerim dayımı değil hep yengmei ararlar, iki tanesiyle yakında oturuyorlar yaz akşamlarında kolkola dondurma yer yürüyüş yapar dönerler falan.
Sebebi ananemin kızından ayırmaması, laf sokmaması, zırt ğırt gitmemesi, işine karışmaması. Ananemin en büyük lafı başı başkanın aklı başka olurdu. Yani kimseye karışmazdı. Vefatında düğününde dedemin taktığı beşi bir yerdeyi tek kızlarına bölmek istememiş mesela gitmiş yengeme de bir altın almış diğerlerinin aynısından bir mendile sarılı buldular. Hepsi kolyeye çevirdiler yengem de hala boynundan çıkarmaz.
Yani aslında hiçbir işine karışmazsan, fikrin sorulmadan fikrimi söylemezsen, laf sokmazsan, samimi davranırsan iyi anlaşmak da mümkün. Tabii yengemizin iyi kalpli bir insan olması fa etken. Allah iyilerle karşılaştırsın
Annemle yengem gelin görümcedir. Ve kardeş gibidirler. Dayıma pek bayılmıyoruz ama yengem bi tanedir. Allah başımızdan eksik etmesin onu. Dayım da çekilecek dert değil. Ha bana sorsanız yengeme layık insan yok yeryüzünde ama napalim ki durum bu.

Boşansa evime alırım yengemi kimselere bırakmam 😍

Beeennnnn 🙋🏻‍♀️
Anne deyince aklıma ilk kayınvalidem gelir .
Görümcelerimde Bal gibi dir . Kızkardeş gibiyiz.
Karşılıklı Sevgi ve gerçekten kalbi İyi olmak 🥰 Arkasından Kayınvalidem demek bile garip geliyor mesela bana Annem derim hep günlük yarım saat 1 saat konuşuruz ..
İnsanlıkları merhametleri vs vs ben kendi ailemde dahil şu dünyada öyle bi aile olabilceğini düşünmüyorum..Eşimde mükemmeldir..Şükürler olsun Rabbime kardeşim kuzenlerim var Allah senin gittiğin yer gibi yer versin diye dua ederler ☘🙏 Bazen kime iyilik ettim kimin hayır duasını aldım da böyle bi eşe sahibim böyle bi aileye düştüm diyorum kendi kendime..🧿
MaşALLAH

neden iyi geçineyim aramdan su sızmasın ki

onlar ayrı insanlar ben ayrı bir insanım

insanın yeri gelir eşi ile de farklı düştüğü yerler olur

bunun için kafa yormaya bile değmez

mesafe candır

Back
X