merhaba hocam.

kabakiz

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
915
141
Hocam: benim sorum soyleki.
ben adet gunum gelene yakin bazen 4 bazen 5 gun lekelenmeler oluyo sonra gununde geliyo.bir kac ay once 4 gun bes gun adetim olur azar gelir yani bi ped aksama kadar yeterdi.10.ayda dogum yaptim.belki hormomlardir dedim.bitek gecen ay lekelenmeden geldi vede genc kizligimdaki gibi cogaldi bide kucuk kucuk parcalar geldi.yasim 37 .. bu ay ise 15 inde olmam lazimdi ama ayin 9 undan beri lekelenme oldu 17 sine kadar cogalmadi ve test yaptim negativ di dr a gittim kese var rahim kalin ici kan dolmus olabilir ve bi iki gune adet olursun dedi tekrar idrar testi yapti dr yine negativ.22 sinde adetim cogaldi ve yine kucuk parcalr var.basim donuyo midem bulaniyo.
ve sayin dr umuzua sorumu ilettim.3seyden kese gozukur dedi. Benim kendi suphm andenomiyozis olabilir.ve arastirdim pek ic acici seyler okumadim.bunun asamalari varmidir tekrar hamile kalma sansim yokmu rahim alinmasina kadar gidile bilir diye okudum
bukadar kotumu nasil bi kontrol soncu anlasilir yada testler andenomiyosiz oldugumu gosterir??
SAYGILAR..

Hocam: benim sorum soyleki.
ben adet gunum gelene yakin bazen 4 bazen 5 gun lekelenmeler oluyo sonra gununde geliyo.bir kac ay once 4 gun bes gun adetim olur azar gelir yani bi ped aksama kadar yeterdi.10.ayda dogum yaptim.belki hormomlardir dedim.bitek gecen ay lekelenmeden geldi vede genc kizligimdaki gibi cogaldi bide kucuk kucuk parcalar geldi.yasim 37 .. bu ay ise 15 inde olmam lazimdi ama ayin 9 undan beri lekelenme oldu 17 sine kadar cogalmadi ve test yaptim negativ di dr a gittim kese var rahim kalin ici kan dolmus olabilir ve bi iki gune adet olursun dedi tekrar idrar testi yapti dr yine negativ.22 sinde adetim cogaldi ve yine kucuk parcalr var.basim donuyo midem bulaniyo.
ve sayin dr umuzua sorumu ilettim.3seyden kese gozukur dedi. Benim kendi suphm andenomiyozis olabilir.ve arastirdim pek ic acici seyler okumadim.bunun asamalari varmidir tekrar hamile kalma sansim yokmu rahim alinmasina kadar gidile bilir diye okudum
bukadar kotumu nasil bi kontrol soncu anlasilir yada testler andenomiyosiz oldugumu gosterir??
SAYGILAR..
Merhabalar : öncelıkle bu beklenmeyen lekelenmelerın nedenı hısteroskopı yapılarak acıga kavusturulmalı .( yer kaplayan polıp, myom ve varlıgı ekarte edılmelı)Hısteroskopı eslıgınde biopsı alınarak patolojıye gonderılmelı.Bazı hormonlar bakılarak beklenmeyen kanama nedenı netlestırılmeye calısılmalı.
Adenomyozis, sadece uterusun( rahimin ) iç yüzünü sınırlaması gereken endometrial dokunun uterus kas tabakasına doğru yavaş yavaş ilerlemesi ile uterus kas tabakasının kalınlaşması anlamına gelir.Adenomyozis tanısı ultrasonografi, MR görüntüleme ıle konulur.Yogun agrı ve kanama sıkayetı olan hastalarda deneyımlı ellerde adenomyozıs dokusu cıkarılmalıdır.Bu operasyon deneyım gerektırmektedır rahım iç zarına zarar verılmeden cıkarılması bır sonrakı gebelık icin oldukca önem kazanmaktadır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.