mesai saatleri

merallde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
316
83
Merhabalar bir sorum vardı
eşim kendi bürosunda serbest çalışıyor.6 15 gibi eve geliyordu. Şimdi yaz uygulamasına geçeceğim diyerek 7 15 de gelmek istiyor. Ben bu yaz saatinin mantığını anlamadım yani mesai saati uzanmış olmuyor mu bu şekilde herkes mi uzatıyor?

Yaz saati herkes için geçerli ama uygulaması keyfi tabi ki, gün ışığından daha fazla faydalanılıyor işte. Günde 8 yerine 9 saat çalışacaksa kendi bilir tabi ama ben kendi iş yerim olsa bir saat geç giderim sabahtan :KK53:

eşim kendi bürosunda serbest çalışıyor.6 15 gibi eve geliyordu. Şimdi yaz uygulamasına geçeceğim diyerek 7 15 de gelmek istiyor. Ben bu yaz saatinin mantığını anlamadım yani mesai saati uzanmış olmuyor mu bu şekilde herkes mi uzatıyor?
Kendi işinde çalışıyorsa istediği saatte gider gelir yaz saati ya da kış saati diye bir uygulama olmaz ki patron için sadece yanında çalışan elemanları için olur saat olayı.Eşinizin işi nedir ki saat 3 te geliyor eve.

Gün ışığından faydalanmak istiyordur .

Kendi işinde çalışıyorsa istediği saatte gider gelir yaz saati ya da kış saati diye bir uygulama olmaz ki patron için sadece yanında çalışan elemanları için olur saat olayı.Eşinizin işi nedir ki saat 3 te geliyor eve.

3 değil kız 6 15te geliyormuş 18.15 demek istedi galiba :KK48:

Nasıl yanı, işe daha geç gidip, işten daha geç mi çıkacak?
Ofiste çalışana yaz uygulaması ilk defa duydum, ama iş kendininmiş. Bu değişiklik için açıklaması ne? Işıkları yakmadan çalışabiliyorum nasılsa mı diyor? :KK48:

Bence bahane uydurmuş, yaz saatinin amacı zaten işlerin erken bitmesi,günden daha fazla yararlanabilmek. Hiç bir işyerimde saat ileri alındı yada geri alındı diye bir değişiklik olmamıştı. Kaldı ki eşinizin kendi işi. Sabah fazla uyuyacağım geç giderim geç gelirim diyorsa ona bir şey diyemem tabi

Yaz uygulamasında saat değişimleri oluyor. Erkek arkadaşım kurumsal bir firmada çalışıyor ve yaza girerken de kışa girerken de çalışma saatlerinde değişim yapılıyor. Ama kendi işiyse bilemem keyfine kalmış orası tabi.

Eşiniz smmm avukat doktor müteahhit gibi bir mesleğe sahipse bu normal

Genelde çoğu şehirde bu tarz işlerde bu uygulama var

Bu kadar kesin saati olduğuna göre çalışanlar var o da kapatıp çıkıyor aksi halde kendi ii olanların kesin bir çıkış saati olamıyor

Bir büroda çalıştım çıkış 6,30 idi ama kapı ancak 9,30 da kitlenirdi çalışanlar kalırdı bir büroda çalıştım patron akşam yedide herkesle çıkar kapıyı kitlerdi 20 kişi çalışıyordu

Yaz saati gelince de hava kararmadığı için çalışanlar da daha geç saate kadar kalıyor yani patron fazla çalıştırıyor

X