Metal dedektörlerinden geçiyor musunuz?

fvzzye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
8
0
Hamiş arkadaşlar;

Alışveriş merkezlerindeki ve havaalanındaki metal dedektörlerden geçiyor musunuz?

Kararsız kaldım,yardım lütfen..
 
Ben mecbur kalınca geçiyorum, hamile olup iş yeri dedektörlü olan dolu insan var. Zararlı olabilirmiş ama uçağa binecem mesela direnecek miyim ben geçmem diye...
 
bende kesinlikle geçmiyorum. o ışınlar insanın içini tarıyormuş diye duymuştum yani bütün vucüdun içinden ışınlar geçiyormuş.zararlı olduğunu duymuştum geçmiyorum ben .
 
ben de kesinlikle geçmiyorum.alışveriş merkezinde ve havaalanında zaten bayan güvenlik görevlileri var,havaalanında bayan polis elle kontrol ediyo,alışveriş merkezinde ise direkt geçiyosun :)
 
Bende geçmiyorum zararlı olduğunu söyleyen bizzat ordaki görevliler.. Geçmeyince kimse illaki geç demedi ama dese bile geçmem herhalde....
 
güvenlikçiler genelde hamilelerin geçmemesi gerektiğini biliyorlar.bende hergün kızımı kursa götürüyorum ve almaya gidiyorum eğer geçersem günde 4 kere geçmiş olurum metal dedektörlerden bende yandan geçiyorum.zaten güvenlikçilerde hamile olduğumu görüyorlar,birşey demiyorlar.:CüvCüv:
 
Arkadaşlar bu alışveriş merkezlerinin falan girişlerindeki güvenlik kapılarından bahsediyorsunuz herhalde.
Ben de başta geçmedim ama sonradan araştırdığım kadarıyla bunların radyasyon yaymadığı ve manyetik alan mantığıyla çalıştığı, dolayısıla da bir zararı olmadığını okudum.
Yapılan çalışmalarda hamilelikte bu kapıların yaymış olduğu manyetik alandan kat kat fazla yayılım yapan MR çekiminin bile bebeğe hiçbir zararı olmadığı anlaşılmış ki ben çektirmiştim fetal MR ve doktorum asla zararlı olmadığını söylemişti.
Bence siz de internetten bir araştırma yapın. Bu kapılar rontgen ışını içermiyor.
Ama çantalarımızı koyduğumuz tüneller var ya onlar x ışını yayıyormuş ve yaklaşmamak gerekiyormuş 2 metreden fazla.
 
ilk zamanlar bunu bilmiyordum geçtim,
ama uzun zamandır geçmiyorum,kimse de bişey demiyor dediğiniz gibi..
Gerçi bu kadar wireless cep telefonu radyasyonlarının yanında ne derece zararlıdır bilinmez ama,
Yavrularımız Allaha emanet..
 
Bu konuda bir yazı buldum.

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Buyru, yanlış bilindiği için anne adaylarının bebeklerine bir zarar geleceği endişesiyle alışveriş merkezleri, hastaneler gibi artık hemen hemen her kurum ve kuruluşta bulunan güvenlik noktalarından geçmediklerini belirtti

Prof. Dr. Buyru, oysa bu girişlerin sanıldığı gibi bir zararı olmadığını, hamilelerin alışveriş merkezi, hastane gibi binaların girişindeki güvenlik noktalarından rahatlıkla geçebileceklerini dile getirerek, binaların güvenliği için konulan bu cihazların aslında x-ray cihazı olmadığını kaydetti. Buyru, şunları kaydetti:
“Güvenlik kapıları radyasyon içermediği için erişkin, bebek ya da rahim içindeki fetuslara zararı yoktur. Bazı yanlış bilgi ve inanışlar var. Güvenlik noktalarının zararlı olduğu ve hamilelerin geçmemesi gerektiği şeklindeki bilgi, bu yanlışa bir örnek. Valizlerin ve çantaların kontrolünü yapan cihazlar x-ray cihazlarıdır. Halbuki kapılarda insanların geçtiği cihazlar sadece manyetik alanın kapanmasına dayanan yöntemle çalışıyor. Yani radyasyon içermiyor. Üzerinizde metal bir cisim varsa manyetik alanı kapatıp ötmeye başlıyor.”
 
ben de hamileyken kesinlikle geçmiyordum zaten güvenlik görevlileri anlayış gösteriyor. bayan görevliler arıyor üzerini havaalanında. yalnız tek bir yer gördüm illa beni ordan geçirmeye çalışan. ordaki görevlilerle her seferinde kavga ettim. gerizekalılar nolucak
 
zararlı veya değil kesin bi bilgim yok ama geçmiyorum,zaten orda bekleyen görevliler hamile olduğumu görünce bişey demiyolar,çok gerekliyse çantanızı ve üstünüzü aratın ama geçmeyin bence:umursamaz:
 
bende geçiyorum, alışveriş merkezlerinde olanların bir zararı olmadığını biliyorum. ama çantaların geçtiği tüneller gibi olan cihazlar zararlı bunu biliyorum. şimdiye kadar alışveriş merkezlerinden hep geçtim.
 
X