Mevzu eski dost olunca.

kardeem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.165
383
Hiçbir zaman önemli konularda net karar veremiyorum! Hemen sizlere koşuyorum, sizin yönlendirmelerinizle kafama takılan şeylere yön veriyorum.
Şimdi kızlar benim bir arkadaşım vardı çok iyi kalpli her anımda yanımda olan bir kızdı. Son zamanlarda eski arkadaşı gelmişti yanımıza onla daha çok vakit geçiriyodu beni arada unutuyodu falan ama bir şekilde idare ediyorduk. Son zamanlarda biraz erkeklere meraklı bir kız olmuştu bu da sevgilimin kulağına gitti. Bikaç mevzu daha olmuştu bizi rahatsız eden geçiyorum oraları.
Neyse sözlüm o zaman bu kızla ilişkimi kesmemi istedi, biraz korktu biraz da öyle biriyle yakın olmanı istemiyorum dedi ve bende o zamanki aptallığımla kıza hiçbir şey demeden arkadaşlığımı kestim. Birkaç kez mesaj attı hiçbirine dönmedim haliyle o da beni aramadı artık. Kızın erkeklerle samimi olmasından başka zararı yoktu bana.
Şimdilerde onu çok özlediğimi farkettim 2 aydır rüyalarıma giriyor, dün gece yine girdi ve sanırım onla barışmak istiyorum fakat olumsuz cevap almaktan çekiniyorum. Zira haklı da. Sözlüm tasvip etmiyor barışırsam belki aramız bozulabilir ama bir şekilde kabul ettiririm. Özledim dostumu.
Sizce napıyım? Ne mesaj atayım? Bir akıl bir yol gösterin. Teşekkürler...

Edit:
Ona güzel bir mesaj attım pişman olduğumu ne dese haklı olduğunu ama onu çok özlediğimi ve dostluğumuza isterse bir şans vermesini eskisi gibi olmak istediğimi söyledim.
Sağolsun büyüklük gösterip kabul etti ve zamanla düzeleceğimizi onunda eskisi gibi olmayı isyediğini söyledi ve tekrar dost olmaya çalışıyoruz. Doğal olarak mesafeli, ağzından cımbızla laf alıyorum. Gülücüklü falan konuşuyor ama mesafeli ve çok kısa cevaplar. Sürekli konuşmak istiyorum onunla çünkü eakiden öyleydik her aaniye mesajlaşırdık. Daha çok yeni ama sabırsızım istemiyor mu diye düşünmeye başladım.
Sizce bundan sonra izlemem gereken yol nedir? Eskisi gibi olana kadar hep ben mi mesaj atıyım napıyosun falan filan diye?
Bana bir akıl verin.

Son düzenleme:
şimdi mesaj atsanız kız haliyle soracak niye arkadaşlığı kesmiştin diye.cevap verir,özür dilerim diyorsanız arayın.yok açıklama yapamam diyosanız hiç arkadaşınızı da kendinizi de germeyin bence

şimdi mesaj atsanız kız haliyle soracak niye arkadaşlığı kesmiştin diye.cevap verir,özür dilerim diyorsanız arayın.yok açıklama yapamam diyosanız hiç arkadaşınızı da kendinizi de germeyin bence
Tabiki açıklamamı yapıcam bunu göze aldım. Ama biraz yumuşatarak mı anlatsam direkt mi anlatsam, yumuşatarak anlatmayı seçsem ne diyim nasıl bir açıklama yapıyım bilemiyorum. Direkt anlatsam böyle böyle oldu diye iyice kıratım, üzerim ve küstürürüm diye korkuyorum. 1 senedir konuşmuyoruz hep aklımdaydı ama 2 aydır hep rüyamda gerçekten özlemişim. İlk defa bir arkadaşımı kazanmak istiyorum kaç senelik dostlatım şuan aklımdan bile geçmiyor yani.

"Erkeklerle samimi olmak" derken tam kastınız neydi ki? Yani en fazla ne olabilir ki? Erkeklerle samimi olan kız nasıl olur, inanın kafamda canlandıramadım, fakat bu düşünceler bana ziyadesiyle rahatsız edici geldi.
Haksızlık etmişsiniz, yine aynı çıkmazlara girilecekse hiç yazmayın bence.

"Erkeklerle samimi olmak" derken tam kastınız neydi ki? Yani en fazla ne olabilir ki? Erkeklerle samimi olan kız nasıl olur, inanın kafamda canlandıramadım, fakat bu düşünceler bana ziyadesiyle rahatsız edici geldi.
Haksızlık etmişsiniz, yine aynı çıkmazlara girilecekse hiç yazmayın bence.
Şöyle anlatıyım:
Sürekli bir erkekle konuşuyordu, bir çıktığı olsa bile erkeklerle konuşmaya kesmeye falan devam ediyordu. Sevgilisi olunca diğer konuştuğuna söylemiyordu falan. Tamam hepimiz başka çocuklara bakarız ama arkadaşımın ki biraz fazlaydı. Şuanki aklımla düşününce boşlukta olduğu için diye düşünüyorum ama o zaman öyle düşünmüyordum açıkcası.
E bir de erkek arkadaşım arkamdan itekleyince son kaçınılmaz oldu.

bence kabuk tutmuş birşeyi kaşımaya gerek yok tekrardan.

gerçek dost olsaydınız kopmazdınız zaten.

sizinki sadece vicdan yapmanızdan kaynaklı bilinçaltı -rüya görmeniz.

bence kabuk tutmuş birşeyi kaşımaya gerek yok tekrardan.

gerçek dost olsaydınız kopmazdınız zaten.

sizinki sadece vicdan yapmanızdan kaynaklı bilinçaltı -rüya görmeniz.
Belki de doğru söylüyorsunuz ama vicdanla özlemin ayırdını yanlış yapmıyorsam vicdan da öte bir şey. İnsan annesini, babasını, kardeşini özleyince nasıl hissediyorsa öyle hissediyorum yani boşluğunu arıyorum.

Şöyle anlatıyım:
Sürekli bir erkekle konuşuyordu, bir çıktığı olsa bile erkeklerle konuşmaya kesmeye falan devam ediyordu. Sevgilisi olunca diğer konuştuğuna söylemiyordu falan. Tamam hepimiz başka çocuklara bakarız ama arkadaşımın ki biraz fazlaydı. Şuanki aklımla düşününce boşlukta olduğu için diye düşünüyorum ama o zaman öyle düşünmüyordum açıkcası.
E bir de erkek arkadaşım arkamdan itekleyince son kaçınılmaz oldu.
Sevgîlisini aldatmış, flörtü abartmış vs. Evet ilişkiler konusunda hata yapmış bir dönem. Bir insanın aldatılmasını hiçbirimiz hoş karşılayamayız.
Fakat, muhtemelen kızın o dönem birtakım sorunları vardı. Çapkın olup da eşini / partnerini aldatan tek kadın o değil ya, sizin de dediğiniz gibi muhtemelen boşluktaydı, belki aldatılmış veya terk edilmişti, veya ailevi / psikolojik sıkıntıları vardı. Sebebi ne olursa olsun, siz kendinizi bildikten sonra size ne gibi bir zararı dokunabilirdi ki? Ona bakıp imrenerek sevgilimi aldatabilirdim diyorsanız başka. Ama biz böyle durumlarda arkadaşlarımıza daha çok destek olmalıyız, bi de biz terk etmemeliyiz onları.

Şu an aynı davranışlara devam ediyorsa, onu yine hor görmeyeceğinize emin misiniz peki?

Erkek arkadaşınızın hele bu konuda 'düşünmesi' bile itici. Ben şahsen, benzer bi durumla karşılaşsam, 'erkek arkadaşımın, ondan etkilenebileceğimi düşünmesinden ötürü' bi güzel ağzının payını verir, hatalı da olsa arkadaşım hakkında konuşmaktan onu men ederdim. Zikri neyse fikri odur hesabı. Ona neymiş benim arkadaşımın maceralarından?

Sevgîlisini aldatmış, flörtü abartmış vs. Evet ilişkiler konusunda hata yapmış bir dönem. Bir insanın aldatılmasını hiçbirimiz hoş karşılayamayız.
Fakat, muhtemelen kızın o dönem birtakım sorunları vardı. Çapkın olup da eşini / partnerini aldatan tek kadın o değil ya, sizin de dediğiniz gibi muhtemelen boşluktaydı, belki aldatılmış veya terk edilmişti, veya ailevi / psikolojik sıkıntıları vardı. Sebebi ne olursa olsun, siz kendinizi bildikten sonra size ne gibi bir zararı dokunabilirdi ki? Ona bakıp imrenerek sevgilimi aldatabilirdim diyorsanız başka. Ama biz böyle durumlarda arkadaşlarımıza daha çok destek olmalıyız, bi de biz terk etmemeliyiz onları.

Şu an aynı davranışlara devam ediyorsa, onu yine hor görmeyeceğinize emin misiniz peki?

Erkek arkadaşınızın hele bu konuda 'düşünmesi' bile itici. Ben şahsen, benzer bi durumla karşılaşsam, 'erkek arkadaşımın, ondan etkilenebileceğimi düşünmesinden ötürü' bi güzel ağzının payını verir, hatalı da olsa arkadaşım hakkında konuşmaktan onu men ederdim. Zikri neyse fikri odur hesabı. Ona neymiş benim arkadaşımın maceralarından?
Evet bende zaten şuanki aklımla boşluktaydı diye yorumluyorum. Şuan yaptığımın yanlış olduğunu fatkettiğim ve yargısız infaz yaptığımı anladığım için son iki aydır rüyalarımda sanırım. İlk defa bir arkadaşımı bu ladat özlüyorum.
Tabiki de ona özenip aldatma gibi bir durum asla gündem konum olmaz. Artı aldatmak benim karakterimde yok zaten.
Ama o zaman erkek arkadaşımı neden yumuşatmaya çalışmadım bende bilemiyorum.
Aynı yoldaysa yine yargılamaya devam mı edeceksiniz tarzında bir şeyler demişsiniz tabikide asla. Biz her saniye mesajlaşırdık mesela sıkılırdım hep onları bile özledim.
Şimdi mesaj atsam ne diycem nasıl bir tavır sergilesem kafam karışık.

Evet bende zaten şuanki aklımla boşluktaydı diye yorumluyorum. Şuan yaptığımın yanlış olduğunu fatkettiğim ve yargısız infaz yaptığımı anladığım için son iki aydır rüyalarımda sanırım. İlk defa bir arkadaşımı bu ladat özlüyorum.
Tabiki de ona özenip aldatma gibi bir durum asla gündem konum olmaz. Artı aldatmak benim karakterimde yok zaten.
Ama o zaman erkek arkadaşımı neden yumuşatmaya çalışmadım bende bilemiyorum.
Aynı yoldaysa yine yargılamaya devam mı edeceksiniz tarzında bir şeyler demişsiniz tabikide asla. Biz her saniye mesajlaşırdık mesela sıkılırdım hep onları bile özledim.
Şimdi mesaj atsam ne diycem nasıl bir tavır sergilesem kafam karışık.
Kıza haksızlık olmuş. Mesaj atın, bana kalırsa mesaja sadece 'seninle konuşmam lazım, çok önemli. Ne zaman müsaitsin' gibi birşey yazın, buluşup yüz yüze konuşun.
Soğuk davranabilir, neden hiç aramadığınızı sorabilir. Tabii ki asıl sebebi söylemeyin, son derece onur kırıcı çünkü. Onu tanıyan sizsiniz, inanacağı türden bir sebep uydurun. "Sorun bendeydi" mesajı verin.

Kıza haksızlık olmuş. Mesaj atın, bana kalırsa mesaja sadece 'seninle konuşmam lazım, çok önemli. Ne zaman müsaitsin' gibi birşey yazın, buluşup yüz yüze konuşun.
Soğuk davranabilir, neden hiç aramadığınızı sorabilir. Tabii ki asıl sebebi söylemeyin, son derece onur kırıcı çünkü. Onu tanıyan sizsiniz, inanacağı türden bir sebep uydurun. "Sorun bendeydi" mesajı verin.
Evet aynen dediğiniz gibi başka bir şey uydurup açıklama yapıyım. Kabul edip barışır barışmaz kendine kalmış, ben bu adımı atmazsam içimde kalabilir.
Çok teşekkür ederim yardımınız için :)

Hayatta herkes kendi rotasını çizer. Yakın arkadaşın aldattı diye sende koşa koşa birini bulacak değilsin ya. Bak sevgiliyi bulunca arkadaşı satan Kızlardan olmuşsun sende. Bence telafi et

Hayatta herkes kendi rotasını çizer. Yakın arkadaşın aldattı diye sende koşa koşa birini bulacak değilsin ya. Bak sevgiliyi bulunca arkadaşı satan Kızlardan olmuşsun sende. Bence telafi et
Satmak değil de ona kırgınlıkşarım vardı. Erkek arkadaşım da o zamanlar öyle yapınca bazı şeyleri düşünemedim. Telafi etmek için cümleler düşünüyorum sabahtan beri

Erkek arkadaşına söylemeseydin keşke arkadaşınla ilgili konuyu.
Onu kırmamak için arkadaşınla iletişimi kesmişsin.
Şimdi böyle çıkmaza girmezdin en azından :/

Erkek arkadaşına söylemeseydin keşke arkadaşınla ilgili konuyu.
Onu kırmamak için arkadaşınla iletişimi kesmişsin.
Şimdi böyle çıkmaza girmezdin en azından :/
Evet ama işte o zaman bunu düşünemedim. Şimdi bir sürü keşkem ve kafamda bir sürü sorum var.
Mesaj atsam mı atmasam mı, ne desem, ters teper mi falan diye.
Gerçi ben kendimi biraz hazırladım mesaj atmaya ve gelirse eğer olumsuz cevaba.
Fakat hala bir kararsızlığım var.

diğer konunuza cevap yazamadığım için buraya yazıyorum.. mesaj atmışsınız ama mesaj ne kadar etkili olabilir ki bence bi görüşün hal ve hareketlerine bakarak daha net bi karar verebilirsiniz bundan sonrası için

diğer konunuza cevap yazamadığım için buraya yazıyorum.. mesaj atmışsınız ama mesaj ne kadar etkili olabilir ki bence bi görüşün hal ve hareketlerine bakarak daha net bi karar verebilirsiniz bundan sonrası için
Evet zaten görüşmeyi teklif ettim, konuşup ayarlatız dedi. Zaten görüşsek daha etkili olacağına inanıyorum. Fakat hani hep ben mi yazıyım mesaj atarsam çok üsyüne gider miyim bilmiyorum

Evet zaten görüşmeyi teklif ettim, konuşup ayarlatız dedi. Zaten görüşsek daha etkili olacağına inanıyorum. Fakat hani hep ben mi yazıyım mesaj atarsam çok üsyüne gider miyim bilmiyorum
hep siz yazmayın bence kırgınlığının geçmesi için ona biraz zaman tanıyın

X