mezhep farklılıkları

serap21

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
9
0
16
Diyarbakır
erkek arkdaşım alevi ben suniyim... kesinlikle ne ben ne o sorun yapıyor bu konuyu.. evlilik yolunda giden bir ilişkimiz var...sorun çıkmazsa haziran gibi düğün yapmayı düşünüyoruz..o ailesininde sorun yapmayacağını söylüyor ablasının bir suniyle evlendiğini ailesinin sorun çıkmadığnı belirtiyor...ailemin nasıl tepki vereceğini bilmiyorum.. böyle evlilik böyle tecrübeleri olanlar yazabilirmi lütfen :(

erkek arkdaşım alevi ben suniyim... kesinlikle ne ben ne o sorun yapıyor bu konuyu.. evlilik yolunda giden bir ilişkimiz var...sorun çıkmazsa haziran gibi düğün yapmayı düşünüyoruz..o ailesininde sorun yapmayacağını söylüyor ablasının bir suniyle evlendiğini ailesinin sorun çıkmadığnı belirtiyor...ailemin nasıl tepki vereceğini bilmiyorum.. böyle evlilik böyle tecrübeleri olanlar yazabilirmi lütfen :(
bizde aynı sekıldeyiz esim alevı bn sunnyım annemle babamda aynı sekılde hiç bi sorun yasamadık böyle seyler bence cok onemsiz ya kafana takmana bıle deymez onemlı olan kafa yapılarınızın uyusması ıkınızın. ha ama her ıkı taraftada anlama ozurlu at gozluklu ınsanlar mevcutsa sorun cıkabılır :ssz:

bizde aynı sekıldeyiz esim alevı bn sunnyım annemle babamda aynı sekılde hiç bi sorun yasamadık böyle seyler bence cok onemsiz ya kafana takmana bıle deymez onemlı olan kafa yapılarınızın uyusması ıkınızın. ha ama her ıkı taraftada anlama ozurlu at gozluklu ınsanlar mevcutsa sorun cıkabılır :ssz:

+1 diyorum :31:

ne güzell keşke bizdede sorun çıkmasa :( yorumunuzu okuyunca biraz olsun içim rahatladı..tşkk ederim

Ben aleviyim eşim suni. Biz hiçbir problem yaşamadık. Ailelerde çok uç insan yoksa sorun çıkacağını sanmıyorum. Ben sorun çıkan bi iki çift görmüştüm. Ama eninde sonunda evlendiler. Bu devirde böyle şeyleri konuşuyor olmak bile çok saçma, ama malesef türkiyede hala ayrımcılık var. Herkes inkar etsede içten içe alevilere her zaman bir önyargı var. Bizim evliliğimizde iki tarafta çok isteyerek evlendirdi, gerçekten benim ailemle eşimin ailesi çok iyi anlaştı, birbirlerini sevdiler. Ama ben kayınvaldemin bazı akrabalarından benim alevi olduğumu sakladığını biliyorum. Beni ne kadar sevsede, isteyerek gönülden evlendirsede, çekinceleri var bazı kişilerden.

Arkadalar bilmediğim için soruyorum.Mezhep ayrılığı olan çiftlerde cocuklar hangi mezhebin kurallarına göre büyütülüyor.

Arkadalar bilmediğim için soruyorum.Mezhep ayrılığı olan çiftlerde cocuklar hangi mezhebin kurallarına göre büyütülüyor.

Mezhep kuralı diye birşey yok. Hepimiz insanız, aynı şartlarda yaşıyoruz. Bahsettiğiniz şey aynı mezhepten çiftlerdede olabilecek problemler. Eşlerden biri çok dindar, diğeri ise dindar değilse bu daha büyük bir problem bence çocuk için. Biz eşimle farklı mezhepteniz ancak aynı görüşteyiz. Eşinle aynı görüşte, inançta olmak herşeyden daha önemli bence. Aynı pencereden bakabilmek, çocuğunu aynı görüşle yetiştirmek çok önemli.
İleride çocuğumuz olunca biz zorluk çekeceğimize inanmıyoruz. İkimizde aynı kafadanız çünkü:)

bunu cevaplamak için aile yaşantısına bakmak lazım, benim tanıdığım birçok kuran okuyan namaz kılan oruç tutan alevi var, bunları yapmayan sünni var mesela ben.. zaten iki taraf mezheplere çok bağlıysa bu evlilik olmaz, ama artık alevi de sünni de yaşam tarzı olarak farksız...

bu kişiden kişiye değişir bir yokla ağızını ailenin.ama zorlanırsın gibi geliyor. alevilerin içinde de tutucular vardır. mezhep diye birşey yoktur aslında.mezhep usul demektir insana özgü bir çıkarım

bunu cevaplamak için aile yaşantısına bakmak lazım, benim tanıdığım birçok kuran okuyan namaz kılan oruç tutan alevi var, bunları yapmayan sünni var mesela ben.. zaten iki taraf mezheplere çok bağlıysa bu evlilik olmaz, ama artık alevi de sünni de yaşam tarzı olarak farksız...

teşşekkür ederim.bakış açınız cok doğru.

bu kişiden kişiye değişir bir yokla ağızını ailenin.ama zorlanırsın gibi geliyor. alevilerin içinde de tutucular vardır. mezhep diye birşey yoktur aslında.mezhep usul demektir insana özgü bir çıkarım

evet bir mezhebe dahil olmak inancın gereği değildir,

eğer çoğunluk gibi din adına hiçbirşey yapmayan insanlardansanız hiç bir sorun çıkmaz.ama dini vecibeleri yerine getiriyorsanız ikinizin arasındaki farklılıklar çocuğun kafasını karıştırabilir ilerde.ailenin de tutumunu merak ediyorsan en yakın arkadaşının alevi biriyle evleneceğini söyle bakalım ne diyecekler,renklerini belli ederler o zaman.

Mezhep farklılığı aileler açısından ciddi anlamda büyük sorun olabiliyor.
Belki herkesten herkese değişir bilemiyorum.Konuyu başka yöne çekmek istemem ama bu durumda olan da bu.Dini manada sunni olaraktan ibadetlerimizi tam manada yerine getiriyorsan ailen de o şekilde.İlerisi için canım belki zorlu bir evlilik yaşayabilirsin.Bir takım ayrılıklar var, yok diyemeyiz.Elbette hepimiz insanız birbirimize saygı göstermek zorundayız.Fakat bu ayrılıklar da azımsanacak şekilde değil sorun olabilir diye söylüyorum ilerisi için.Ayrıca sen alevi bir kişiyle evlnerekte ister istemez mezhep değiştirmiş oluyorsun bir bakıma bu da dini açıdan pekte uygun değil.Maksadım sorgulamak değil haddime de değil zaten.Olanı söylemek burada görmüşken yüz çevirirsem de olmazdı.Yine de her şey gönlünce olsun.Her şeyden önce de hakkında ne hayırlısı ise o olsun.:34:

Back
X