mezhep farklılıkları

Eğri oturup doğru konuşmak gerek... İlla ki çekinceler ve zorluklar oluyor. Herşey süt liman olur diyemeyiz. Özellikle alışma dönemlerinde... Ama ailenin erkek arkadaşın sırf Alevi diye bir şeylere karşı çıkar da alevileri sanki din dışı gibi gördüklerini söylerler ise, Allah katında ayrımcılığın günah oldugunu anlat onlara... Hepimiz insanız neticede...
Ben aleviyim mesela, erkek arkadaşım Sünni ama o bana ve ben ona saygı duyuyoruz karşılıklı olarak... Kaldı ki ikimiz de müslümanız. Farklı dinlere mensup olsak bile, önemli olan insanlık değil mi? Birbirinizi inançları doğrultusunda sıkmamaya çalışın. Anlayış gösterin. Bunları göz önüne alırsanız zorlanmazsınız...

Ahhh ahh su on yargilar yok mu.Yazik genclere.Bu yuzden kavusamayan genclerimize.Bu yuzden baskiya ugrayanlara,on yargi uretenlere.
Ben alevi ,esim sunni 8 yyllik evliyim.Bununla ilgili sikintim hiiiiiiiicccc olmadi.
Ask var mi?Aileler arasinda saygi var mi?Olacak mi?Bunlari hep ongormelisiniz.Tamamen objektif bakip.Kolayliklar dilerim.Fakat konunuz kapanir bunuda soyliyim.

Ben bırakın sünni -alevi ayrımını ,herhangi bir mezhebe bile bağlı hissetmiyorum kendimi....Ailem ve eşimin ailesi de sünni...Bense "Sadece Müslüman "olarak görüyorum kendimi....

Umarım önyargılar ortadan kalkar ve seven çiftler kavuşur birbirine...

Eğer alevilik adı altında işi iyice saptırmış da ateistliğe yol almamışsa, o da müslüman sen de müslüman ne sakıncası olabilir ki iki taraf da kendi inançlarına bağlı, saygılı yaşadığı sürece ;) Ayrıca alevi-sunni ayrımı çok lafta artık, çok kişi kalıplarla bakıyor. Sünniyim diyenlerin ne kadar namaz kılıyor? Ya da alevi olup namaz kılanlar da çok mesela..Ya da namaz kılıp türlü türlü iş çevirenler de var.. Yani öyle ya da böyle diye illa kalıp şeklinde bakmasak keşke:)

Son düzenleme:
iki kişinin anlaşması çok önemli hem de her türlü ilişkide ..hiç bir ayrım gözetmeksizin..farklı renklerden,
dinlerden..vs. olunsa da insan anlaşıp seveceği insanı zor buluyor hele ki bu devir de..

evlenmeyi bu kadar düşünürken bir an önce ailenin bu konuda neler düşündüğünü öğrenmen gerekiyor.
herkesin ailede daha yakın olduğu bir büyüğü vardır.bu ya annedir ya da babadır.kızlar için genelde anneler
olmakla birlikte sevdiğin insandan,niyetinizden ve kararlılığınızdan ne kadar güzel bahsedip düşüncelerini
aktarabilirsen seni o denli iyi anlayacaktır.

bu zamanda hala bu tür düşünceler yüzünden evlenebilmenin , evlenecek çiftlerin değil de ailenin ellerine
bırakılması ayrıca çok üzücü..ama şu bir gerçek ki bu imkansız değil.:31: bak ne çok arkadaş seninle aynı durumda ve evli
bu umut verici sizin için:34:

anlaşılan ailenin görüşünü daha almamışsın ama haziranda düğün planların var:)
eğer ailen tutucuysa önünde uzun bir süreç olabilir,bunlara hazırlıklı ol tatlım,
ailenin verdiği tepkileri sevgiline aynen anlatma,üzülmesin çocuk,
siz anlaşıyorsanız ve ailelerde olumlu yakşalırsa bir sorun çıkmaz,mutluluklar.

bu kişiden kişiye değişir bir yokla ağızını ailenin.ama zorlanırsın gibi geliyor. alevilerin içinde de tutucular vardır. mezhep diye birşey yoktur aslında.mezhep usul demektir insana özgü bir çıkarım

desem ki çok uç noktada aleviliği yok değil.. İnancı herşeyi tam.. ne farkımız var diyorum bir taraf bu yoldan gitmiş diğer taraf burdan gitmiş diyor bana.. uç noktalarda değiliz de işte...

problem çıkacağını pek sanmıyorum ama ya diyorum ya çıkarsa..etraftaçok problem olduğunu görüyorum duyuyorum...ihtimal olarak düşünüyorum inşallah öyle bişeyle karşı karşıya gelmeyiz.. yazdıklarınız hepsi çok umut verici herkese ayrı ayrı teşekkür ederim..:) inşallah sorunsuz atlatırız..

Back
X