Migreni olanlar bakarmisiniz !

BsrSmt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
88
24
Merhaba hanimlar;
2 sene önce doktora gittiğimde mr çekildi ve migren teşhisi kondu.Aurali migren yaşiyorum fakat pek kimsede rastlamadiğim konuşma bozukluğu yasiyorum ağri baslamadan önce konusamiyorum kelimeleri kafamda toparlayamadigim gibi söyleyemiyorumda dilim dolaşiyor abuk sabuk sesler cikiyor kelimeleri söyleyemiyorum,bulanik görme oluyor sonrada acayip bir baş ağrisi başliyor.9 aylik bebeğim var böyle konuşamayinca panik oluyorum.Tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum migren rahatsizliği olupta böyle konuşma zorluğu çeken arkadaşlar varsa yazin lütfen bir tek bende mi oluyor :KK64:

Aurali migren az sayida kiside gorulen migren cesidi oluyor sanirim.
Konusma bozuklugunun sebebi baska bir norolojik rahatsizligin belirtisi olabilir.
Gecmis olsun.

Annemde de var (hangi çeşit bilmiyorum ) ama böyle anlattığınız gibi olmuyor sadece çok şiddetli baş ağrısı ışığa ve sese tahammülü olmuyor..
Migren tuttuğu zaman kafasını iyice sarıyor karanlık bir oda da yatıyor..

Merhaba hanimlar;
2 sene önce doktora gittiğimde mr çekildi ve migren teşhisi kondu.Aurali migren yaşiyorum fakat pek kimsede rastlamadiğim konuşma bozukluğu yasiyorum ağri baslamadan önce konusamiyorum kelimeleri kafamda toparlayamadigim gibi söyleyemiyorumda dilim dolaşiyor abuk sabuk sesler cikiyor kelimeleri söyleyemiyorum,bulanik görme oluyor sonrada acayip bir baş ağrisi başliyor.9 aylik bebeğim var böyle konuşamayinca panik oluyorum.Tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum migren rahatsizliği olupta böyle konuşma zorluğu çeken arkadaşlar varsa yazin lütfen bir tek bende mi oluyor :KK64:

canım ben ısırgan otunun suyunu kaynatmıştım onunla yıkadım saçımı, durulamadım zaten kokuda olmuyor, iki üç gün yaptığımı hatırlıyorum iyi gelmişti

Geçmiş olsun. Benim de migrenin var, ilginç olarak başağrım olmuyor, ancak sol vücut yarımda uyuşma ve sizdekine benzer olarak konuşurken kelimeleri bulamama ve kelimelerin sıralarında değişme oluyor. Migrenin çok farklı tipleri var. Korkmayın, ama tetikleyen şeyleri farkedip sakınmaya çalışın, stres, uyku düzensizliği ve açlık gibi.
Belki doktorunuz söylemiştir, doğum kontrol hapı kullanmamanız iyi olabilir.

Aurali ağridan önce belirtiler veren migren tipiymiş normal migrende sadece baş ağrisi oluyormuş.Nette araştirdim konuşma bozukluğu da olabilir yaziyor ama benden başka yaşayan birini duymadim.

Geçmiş olsun. Benim de migrenin var, ilginç olarak başağrım olmuyor, ancak sol vücut ya:emir_bebek:rımda uyuşma ve sizdekine benzer olarak konuşurken kelimeleri bulamama ve kelimelerin sıralarında değişme oluyor. Migrenin çok farklı tipleri var. Korkmayın, ama tetikleyen şeyleri farkedip sakınmaya çalışın, stres, uyku düzensizliği ve açlık gibi.
Belki doktorunuz söylemiştir, doğum kontrol hapı kullanmamanız iyi olabilir.
Teşekkür ederim benzer seyler yasiyoruz o zaman evet uyku düzensizliği etkiliyor sanirim uykuyu sevmeyen bir bebeğim var:emir_bebek::KK54:doğum kontrol hapini doktorum söylemisti kullanmiyorum icimi rahatlattiniz sağolun.

Aurali migrende en son gorsel belirtiler oluyor misal bende, gorme alanimda siyah alanlar oluyor bildigin goremiyorum belli bir bolgeyi, ama onun haricinde isitsel ve baska norolojik belirtiler de olabilir, mr ve norolojik muayene temiz ise yapacak bir sey yok, atagi tetikleyici etkenlerden uzsk durmak yapilabilecek tek şey.

İlaçlar var. Avmigran. Belirti verdiğinde alırsanız rahatlatır. Ağrı kesicisiz geçmiyor maalesef..
Benim gözlerimde karartı oluyor, baş ağrısı, kusma, hassasiyet. Zor ya. Allah sabır versin.
Yağlı ağır yemek yemeyin ve sıkıntı stres yapmayın.. Çok zorlarsa sağlık ocağına ya da acile gidip ağrı kesici yaptırın.

Merhaba hanimlar;

sabah migren ağrısıyla uyandım. şuan da bütün dünya sussun istiyorum.ve senelerdir bununla yaşıyorum.bazıları kusup rahatladığından bahsediyor.ben(çok pardon) kusamıyorum da.başladığında migren ağrım,tam bir hafta sürüyor. öyle konuşmakta zorluk çekmedim şimdiye kadar.bence tekrar bir doktora gitmelisin bununla ilgili. geçmiş olsun...

Dediğiniz gibi görmede bulaniklikta yasiyorum sanirim migrende sikca görülen belirtide görme alaniyla ilgili.Allah şifa versin hepimize bu konuşma zorluğu için tekrar doktora gitmem gerekiyor o zaman insaallah migrenden kaynaklidir ya:KK43:

Merhaba hanimlar;
aynisi bende de var canim, hem de senelerdir.. ama Allah'in izniyle korkacak bsy yok.. bizdeki migren turunde, sık agri yasanmaz ama oldu mu iyi agrir.. iste o siddetli agri gelmeden once sinyalleri geliyormus, el dudak uyusmasi/konusmada gucluk/karincalanma.. hatta felc geliyo gbi bile hissedilebilirmis.. ama doktor bunlarin cok normal oldugunu soyledi.. uzulme ve endiselenme sakın.. zaten normal bi yasantin oldugu surece (stres vs yok ise) bu agri senede 2 kez anca oluyor, yani bende oyle en azindan.. baktin uyusma, goz kararmasi filan basliyo, sana dokunmayan saglam bi agri kesici yut.. Allah'in izniyle iyi gelecektir.. Allah sifa versin..

sabah migren ağrısıyla uyandım. şuan da bütün dünya sussun istiyorum.ve senelerdir bununla yaşıyorum.bazıları kusup rahatladığından bahsediyor.ben(çok pardon) kusamıyorum da.başladığında migren ağrım,tam bir hafta sürüyor. öyle konuşmakta zorluk çekmedim şimdiye kadar.bence tekrar bir doktora gitmelisin bununla ilgili. geçmiş olsun...
migrenin turleri var canim.. kimisi kusunca kendine geliyor, kiminin her gun basi agriyor.. konu sahibinin bahsettiginde ise o dedigi belirtiler oluyor..

Teşekkür ederim benzer seyler yasiyoruz o zaman evet uyku düzensizliği etkiliyor sanirim uykuyu sevmeyen bir bebeğim var:emir_bebek::KK54:doğum kontrol hapini doktorum söylemisti kullanmiyorum icimi rahatlattiniz sağolun.
uyku duzeni bozuk olunca, stres veya yogun dusunceler oldugunda oluyo canim zaten en cok..

Kızlar benim de tam teşhis konulmadı ama Dr. migrex diye bi ilaç verdi. geçici felçler, görmede bulanıklık kararmalar, unutkanlık vs baya herşey var. MR falan çektiler beyin dalgalarıma baktılar herşeyim temiz çıkıyor ama artık dayanamıyorum adımı unutuyorum eşimi unutuyorum vs. Allah hepimize yardımcı olsun

kola, cikolata bunlardan uzak durun.
bulanik gorme migreni olanlarda oluyor gecmis olsun onlelikle
ben yillarca acillik oluyordum idrarimi bile altima farketmeksizin .
nobetlerde yaptigimin farkinda bile olmadigim anlarim olmusbasla
ne kadar migren ilaci denedimyardim etmemisti
en son nobet basliyacagi hissi hisseder hissetmez 2 aspirini erititip ictigimde fayda ediyordu
simdide menepoza girdim zaten son buldu cunku menepoz sonrasi migrende son buluyor
zaten he ay ozel gunler oncesi migren kesinlikle olur dikkat ederseniz rabbim sifa versin

aynisi bende de var canim, hem de senelerdir.. ama Allah'in izniyle korkacak bsy yok.. bizdeki migren turunde, sık agri yasanmaz ama oldu mu iyi agrir.. iste o siddetli agri gelmeden once sinyalleri geliyormus, el dudak uyusmasi/konusmada gucluk/karincalanma.. hatta felc geliyo gbi bile hissedilebilirmis.. ama doktor bunlarin cok normal oldugunu soyledi.. uzulme ve endiselenme sakın.. zaten normal bi yasantin oldugu surece (stres vs yok ise) bu agri senede 2 kez anca oluyor, yani bende oyle en azindan.. baktin uyusma, goz kararmasi filan basliyo, sana dokunmayan saglam bi agri kesici yut.. Allah'in izniyle iyi gelecektir.. Allah sifa versin..
Allah razi olsun bunlarin migrenin dogal seyri oldugunu bilmek rahatlatti biraz.bir süredir migren ve sirt agrilarim var sirtimda fitik olduğunu öğrendim fizik tedaviye baslayacagim 9 aylik bebeğim var uykusuzluk ve yorgunluk oluyor mecburen.Allah hepimize şifa versin insallah rahatlattiniz beni sağolun

X