Milli Gazete: İdam Bakanlar Kurulu'ndan geçti, Erdoğan'ın onayı alındı, tek engel AB

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Milli Gazete: İdam Bakanlar Kurulu'ndan geçti, Erdoğan'ın onayı alındı, tek engel AB
Paylaş Paylaş
Özgecan Aslan cinayeti idam cezası tartışmalarını yeniden başlattı
page_milli-gazete-idam-bakanlar-kurulundan-gecti-erdoganin-onayi-alindi-tek-engel-ab_113319625.jpg

Ekonomi Bakanı Zeybekci: İdam cezasını geri getirmemiz gerekiyorÖzgecan cinayeti 'idam' tartışması başlattıÜmit Boyner: İdam cezasını istemek yanlışÖzgecan'ın babası: İdam gelsin ancak çözüm değil'Ne hadım, ne idam, bu ülkede olmayan şeyi istiyoruz; adalet'

inPaylaşın
20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından idam ve hadım edilme cezaları kamuoyunda yeniden tartışılıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekcive Aile Bakanı Ayşenur İslam idam cezasının yeniden getirilmesi imasında bulunurken, Enerji Bakanı Taner Yıldız da “idamın tartışılması yanlış değil” dedi. AB Bakanı Volkan Bozkır da “Benim kızımın başına böyle bir şey gelse silahı elime alır cezasını kendim verirdim” dedi. Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’nin bugünkü (17 Şubat 2015) manşetinde yer alan haberde bakanların idam konusundaki görüşleri hatırlatılarak İdamın Bakanlar Kurulu’ndan geçtiği iddia edildi.

Haberde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da onayını alan karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek... Şimdilik tek engel Avrupa Birliği (AB) görünüyor...” denildi.

Milli Gazete’nin manşetinde yer alan, “İdam Bakanlar Kurulu’ndan geçti” başlıklı haber şöyle:

‘İdam Bakanlar Kurulu’ndan geçti’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da onayını alan karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek... Şimdilik tek engel Avrupa Birliği (AB) görünüyor...

Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin ardından, vatandaşların “idam” feryadına Bakanlar Kurulu’nun çok sayıdaki etkin isimleri de sessiz kalamadı... Bakanlar, Nihat Zeybekçi ve Ayşenur İslam önceki gün yaptıkları idamın yeniden getirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalara dün ise Enerji Bakanı Taner Yıldız ve AB Bakanı Volkan Bozkır destek verdi. İktidar partisinin üst düzey yöneticileri adeta ağız birliği etmişçesine İDAM dedi. 2011 genel seçimleri öncesinde Başbakan koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da idam cezasının hayata geçirilmesi gerektiğini açıklamıştı. Bu kadar fikir birliği edilen bir konunun artık acilen Meclis’te tartışılıp hayata geçirilmesi gerekiyor. İDAM, hunharca işlenen cinayetler sonrası gündeme gelen, daha sonra da rafa kaldırılan bir mesele olmaktan çıkartılmalı.

AB Bakanı’ndan AB müktesebatına ters çıkış(!):

Benim kızıma yapsalar yapanı vururum! Cezasını da çekerim...

Özgecan Aslan cinayetine tepkiler dinmiyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır; “Benim kızımın başına böyle bir olay gelseydi, ben elime silahı alır onun cezasını kendim verirdim. Ve bunun cezasına da katlanırdım” dedi.

“Hadım” Ve İdam” Çıkışı

Çocuk cinayetlerinin ardından konuşan eski Aile Bakanı Fatma Şahin, “hadım” ve “idam” cezalarının tartışılmaya açılmasını istedi.

Yeniden tartışılsın

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, kadına karşı şiddete dayalı öldürmelerde idamın yeniden tartışılması gerektiğini söyledi.

İdama karşı değilim

TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu da, “İdam cezasına karşı değilim” açıklamasında bulunmuştu.

Bakanların idam isteklerine iktidar partisinin üst düzey yöneticileri de destek verdi...

Yeni anayasanın konusu olabilir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, idam cezasının yeni anayasanın konusu olabileceğini söyledi.

İdam dâhil edilsin

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Binali Yıldırım, “Hazır anayasa değişikliği gündemdeyken bu konu da dâhil edilebilir” şeklinde konuştu.

Mutlaka tartışılmalı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “İdam kararının tekrar mutlaka tartışılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
http://t24.com.tr/haber/milli-gazet...ti-erdoganin-onayi-alindi-tek-engel-ab,287478

İnşallah ya çıksın şu idam cezasıııı hadii inşallahhh ....

Önce adalet gelmeli ülkeye, herkes için adalet...

Hatırlar mısınız Ovacık AKP il Başkanı engelli bir çocuğa tecavüz etmeye çalışırken suçüstü yakalanmıştı, Konuyla ilgili verilen karar içler acısı...

Cumhuriyet Savcısı, 3 yıl önce zihinsel engelli 14 yaşındaki çocuğa tecavüz etmeye çalışırken suçüstü yakalanan Ovacık AKP İlçe eski Başkanı Rıza Çolak'ın tutuklanmasına gerek olmadığına hüküm etti.

kaynak:http://www.turnusol.biz/public/haber.aspx?id=16610&pid=19

Idamin geri gelmesini acikcasi onaylamiyorum. Bir ulkede idam cezasinin olabilmesi icin, adaletin tikir tikir isliyor olmasi gerekir. Hep ayni seyi soyledik ya, bizim ulkemizde adalet bir kadin ismi diye.
Bi dusunun bu ulkede gazeteciler, askerler, yazarlar sucsuz yere yillarca hapislerde yatmadilarmi. Simdi hepsi tahliye olmadi.?Manyagin biri cikip, bunlar darbeci, asalim bunlari deseydi, insanlar masum bi sekilde olup gideceklerdi!
Ama kimyasal hadim yontemi gayet mantikli. Bence idam yerine, bunlar gibi asagilik insan musvetteleri icin bu yontem uygulanabilir.

ozgecanin acisiyla idam dedik ama is ciddiye binmez insallah. 26 kisinin tecavuzune ugrayan 13 yasindaki cocuga rizasi var, isteseydi engellerdi diyen bir sistem yarin idam gelince o cocugu asacak muhtemelen.
insanlarin bu denli idama umut baglamasinin sebebi alinmamus hinclar, cekilmemis cezalar degil mi? hepimiz icten ice korkmuyor muyuz bu adamlar acaba kravat takti diye, tahrik etti dedi diye indirim alir mi? iste asil mesele bu. bu pisliklerin gerektigi gibi cezalandirilmasi icin yasalar mevcutken bu yasalar neden uygulanmiyor, bu katilleri tecavuzculeri hakimler savcilar neden savunuyor? neden el birligiyle onlari aramiza salmak icin bu kadar hevesliler? konusulmasi gerekenler bunlar olmali.

Idamin geri gelmesini acikcasi onaylamiyorum. Bir ulkede idam cezasinin olabilmesi icin, adaletin tikir tikir isliyor olmasi gerekir. Hep ayni seyi soyledik ya, bizim ulkemizde adalet bir kadin ismi diye.
Bi dusunun bu ulkede gazeteciler, askerler, yazarlar sucsuz yere yillarca hapislerde yatmadilarmi. Simdi hepsi tahliye olmadi.?Manyagin biri cikip, bunlar darbeci, asalim bunlari deseydi, insanlar masum bi sekilde olup gideceklerdi!
Ama kimyasal hadim yontemi gayet mantikli. Bence idam yerine, bunlar gibi asagilik insan musvetteleri icin bu yontem uygulanabilir.

evet idamda daha adil bir ceza olur ayrıca

İdam cezasına siyasi suçları kapsamaz diye şerh konulabilir bence. Sadece tecavüz ve taciz davaları için istiyoruz biz idamı.

İdam cezasına siyasi suçları kapsamaz diye şerh konulabilir bence. Sadece tecavüz ve taciz davaları için istiyoruz biz idamı.

Aslinda haklisin. Boyle haberleri okuyunca bende idam istiyom ama sisteme guvenemiyorum.Bu pislikleri niye bosuna beslesinki devlet. Ama o ayrimi iyi yapmak lazim.

idam özgecanın katili gibi adamlar için kullanılmalı, haksız suçsuz yere bi masumun işkenceyle canını almış, suçu %100 sabit itirafı var olması lazım bence
ama idam gelirse bizim ülkede siyasi kullanılması, düşünce suçluları için de kullanılması çok yüksek ihtimal malesef
halkın isteyeceği şekilde kullanılacağını sanmıyorum

Şerh mi koyulur napılır bilemiyorum ama müebbette indirim falan oluyor çıkıyorlar ya en azından idam edilmeseler bile o deliktende çıkamasınlar. hepimizin asıl şikayeti aslında 3-5 yıl yatıp çıkmaları.

İdamın mantıklı bir tarafı yok benim için.Bu olay için de sınırlı kalmaz gelirse.
Ha ayrıca bugün siyasi olaylara bakmaz yarın bakar.Bunun garantisini de kimse veremez.
Ayrıca idam çok riskli.Masum bir adamın suçlu olduğu düşünülüp,idam edildikten sonra masum olduğu anlaşılırsa adamı geri diriltemeyiz herhalde...En azından diriltmeyi bulana kadar idamı doğru bulmuyorum.

Bir flim izlemiştim orada adam idamın doğru olmadığını anlatıyordu , poşetle sanki kadını boğmuş gibi görünüyordu ama öyle değil ki, aynı şekilde bir flimde bir kız üniversite hocasından hoşlanıyordu ve kendi üstünü başını yırttırarak bana zorla sahip oldu manasını vererek adamın hayatını karartmıştı, ya iki ucu b.k lu değnek misali hem istiyorum idamı hem de masum insanlar idam edileceğinden korkuyorum açıkcası.

Şerh mi koyulur napılır bilemiyorum ama müebbette indirim falan oluyor çıkıyorlar ya en azından idam edilmeseler bile o deliktende çıkamasınlar. hepimizin asıl şikayeti aslında 3-5 yıl yatıp çıkmaları.
Ağırlaştırılmış müebbette indirim yada aftan yararlanma olmuyor diye biliyorum.Ama normal müebbet cezasında olabilir galiba,eğer özgecanın katilide ağırlaştırılmış müebbet alırsa ömür boyu çıkamaz bence.

Son düzenleme:
Ağırlaştırılmış müebbette indirim yada aftan yararlanma olmuyor diye biliyorum.Ama normal müebbet cezasında olabilir galiba,eğer özgecanın katilide ağırlaştırılmış müebbet alırsa ömür boyu çıkamaz.

genel af falan oılunca çıkıyorlar. işte buna engel olunması lazım. eskiden idam varken çıkamasalarda infaz da yapılmıyordu. af falan etki etmiyordu.

Yapmayın arkadaşlar, idam cezası Türkiye için imkansız artık.
Uygulanması mümkün başka yaptırımlar üzerinde yoğunlaşmak lazım.
Hadım olabilir, kısırlaştırma olabilir.
İndirim nedenlerinden muaf tutulacak suçlar kapsamına girmesi bile iyi bir gelişme olur.
Ama şimdiki gibi her türlü kılıfa uydurup şu indirimden bu indirimden faydalanarak olmamalı, kesinlikle olmamalı.

idam çok hassas bir meseledir. masum biri hakkında yanlış karar verilip uygulandığında bunun geri dönüşsüz olduğunu, kötü yapılanmış ve dış etki altındaki bir yargı sisteminde çok tehlikeli olabileceğini düşünmeden konuşuyorsunuz.

Yapmayın arkadaşlar, idam cezası Türkiye için imkansız artık.
Uygulanması mümkün başka yaptırımlar üzerinde yoğunlaşmak lazım.
Hadım olabilir, kısırlaştırma olabilir.
İndirim nedenlerinden muaf tutulacak suçlar kapsamına girmesi bile iyi bir gelişme olur.
Ama şimdiki gibi her türlü kılıfa uydurup şu indirimden bu indirimden faydalanarak olmamalı, kesinlikle olmamalı.

hadım hiç olmaz, zaten tecavüze meyilli biri o tecavüzü başka şekilde yine gerçekleştirecektir malesef

idam gelsin gelmesine hak edenlere gelsin

tecavüzcülere,tacizcilere çocuk katillerine

üç beş baklava çalanı asıpta nüfuslu diye sapıkları serbest bırakmasınlar

o millet vekili örneğinde olduğu gibi

X