Canının sıkkın olmasına üzüldüm. İstediğin grupla istemediğin grup arasındaki farklar neler?
Bir sene öncesinden gidecegi grubu zaten belirlemistik, ablasinin grubu. Kizimin son dönemi sonra okula basliyor zaten hani hep beraber olmayacklar zaten,
üc ay beklettiler o grup icin, önce kendi istediklerinin alip alismalarini bu dönemde oglumu alirlarsa zorlanacaklarini söylediler, üc ay bekledik ama adi o grupta kayitliydi bu umutla bekledik, simdi de baslamasina üc ahfat kala degistirdik dediler. Yani sürekli ertelenme ve bahanelerle karsimiza ciktilar.
dün konustuk gittik bir sekilde ikna etmeye calisiyor neden su söyle böyle dedigimizde de 30 yillik müdürlük yapmis birisi aa evet biz yalnis yapimiz onu diyor ama buna inanmazsin cünkü bu tip hatalari isteyerek yaparsin, isine gelmeyince bize hata denilir
Oglumu almak istedikleri gruba internet sayfasinda baktigimizda entegrasyon grubu olarak geciyormus bunu bize görüsmelerde asla demedi, grubu bakmaya gittigimizde fark ettigimiz sey sadece yabanci vardi, bakicilarina kadar yabanciydi
Bu sekilde hic icimize sinmedi cünkü resmen bir sinifta toplama kampi yapmaya calisiyorlar ama bir sekilde kalibina uyduruyorlar
Her sinifa dagitin mesela, bir sinifa toplayinca mi entegre oluyor cocuklar
Simdi bunlari ayrimcilikla suclasak eminim bir bahanesini bulurlar, yani bunu yaparken de kilifini da hazirliyorlar
Kizimin grubundaki yabancilarin da son senesi, dikkat ettim yeni kayitllilar sadece almanlardan olusuyor
Oglumu o gruba almamak icin kirk takla attilar tabi grup baskani olan kadin istemedi oglumu o istese de alinirdi, kadin bana cok gicik davraniyor sevmiyor
E oglumu da kabul etmedi
Bilmiyorum kafam kazan gibi, oglum iyi bir baslangic yapsin istiyoruz
Bakalim eger farklilik hissedersem artik cirkinlesmek zorunda kalacagiz
Bilemiyorum baska kres durumu yok kayitlar en az bir sene öncesinden aliniyor yani yer bulmamaz mümkün olmaz, hepsi dolu
Böyle yani, dua edecegim tek istedim oglum mutlu olsun ve dili iyi ögrenerek okul hayatina mutlu sorunsuz bir sekilde baslasin, cünkü temel cok önemli, ilk senelerde cok basarili olmazsa üniversite sansin kalmiyor
Sistem degisik,, 4. siniftan itibaren ayriliyor siniflar yani üniversiteye gitmeye hakki olanlar, banka, büro isleri, diger isci sinifi kademe kademe egitimi degisiyor kast sistemi gibi
eger cocugun basarisiz olursa basta bunu cevirmen cok zor