Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxidilinin 10 Zararı

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.175
677
Minoxidil, birçok insanda yan etki gösterebilir. Bu nedenle aşağıdaki maddeleri incelemek ve ürünü buna göre kullanmak sizler adına daha faydalı bir atılım olacaktır… İlaç kullanımının ardından aşırı kepeklenme ve kaşıntı görülebilmektedir. Çoğu ciltte döküntü ve kızarıklık problemini beraberinde getirebiliyor. Vücutta ki ince tüylerde kalınlaşma ya da koyulaşma gibi etkiler gözlemlenmiştir. Kullanım sürecinde şiddetli baş dönmeleri ve göğüslerde hassasiyet durumu açığa çıkar. Ciltte döküntü, baş ağrısı ve bunlara ek olarak mide bulantısı (istifra) görülebilmektedir. İlacın kullanımını sağladığınız bölgede sivilcelenme ve yanma durumu söz konusu olabiliyor. Kullanım döneminin başlarında saç dökülmesinin şiddeti artabilmekte, ancak daha sonra ki dönemlerde bu dökülmeler yok olacak kadar azalmaktadır. Minoxidil ‘in Yan Etkiler Nasıl Önlenebilir? Minoxidil gibi ilaçların yan etkileri fazlası ile gözlemlenebilmekte ve kişiye zararlar verebilmektedir. İlaçların kimyasal içeriğini değiştiremediklerinden dolayı yan etkileri konusunda da birşeyler yapabilmek pek mümkün değildir. Ancak uzmanlar, kişilere çeşitli tiroid testleri uygulayarak bu ürünün kullanımını öneriyorlar. %5 etkin Minoxidil, uzmanlar tarafından en az tercih edilen tür olarak bilinir. Ancak saçlarınızın yapısının incelenmesinin ardından nasıl bir tedavi süreci izleneği belirtilir. Saçlarınıza yapılan tiroid testleri sonrası bu ürünü kullanmanız uygun görüldüğü takdirde kullanabilirsiniz. Aksi takdirde kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Saç dökülmesi problemi ile mücadele konusunda kullanılan Minoxidil, kısa zaman içerisinde popülaritesini fazlası ile arttırmış önemli ürünlerden birisidir. Piyasada ki diğer bir ismi Rogaine’dir. %2 ve %5’lik solüsyonlar halinde bulunur. Genetik erkek tipi saç dökülmnelerinde kullanılan bir üründür. Ancak birçok insan, minoxidil ‘in yan etkileri konusunda soru işaretleri beslemektedirler. Yan etkileri konusunda ki soru işaretlerini kaldırmak için bir araştırma yaptık ve yan etkilerini inceledik. Minoxidil Yan Etkileri Bu tip ürünleri kullanırken son derece dikkatli olmak zorundayız. Özellikle uzman kontrolü altında kullanılması gereken ürünlerden birisi olan

Yan etkileri olduğunu konusuna katılmıyorum elbette kişiden kişiye değişir ancak kafanıza sıktığınız bir spreyin mide bulantısı yapma ihtimali yoktur. Hap olsaydı evet ihtimal var denebilirdi. 2 senedir kullanıyorum,kaşıntı veya karıncalanma ilk aylarda oluyor daha sonra geçiyor. Benim spreyin adı bioxinin, minoksil icerikli yalnızca adı farklı. Ciltte tüylenme yapması gayet normal sonuçta saç çıkartmak için piyasaya sürülen bir ürün ancak yüzünüze ya da vücudunuza sıkmadığınız sürece saçınızdan başka yerde tüy çıkartmaz. Ben tek kullanımlık eldivenlerle sıkıyorum içim rahat oluyor elime bulaşıcak diye düşünmüyorum. Mezoterapi ve prp tedavim bitti ve bu spreyi daha uzun bir süre kullanacağım, tek olumsuz tarafı hayat boyu kullanmak ama saçlarımın dökülmemesi 5 fıs sprey sıkmaktan daha değerli.