miras sorunu

zathara

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
2.766
7.046
Kizlar evli ciftlerde kadina anneden kalan mirasda kocanin hakki olurmu ???...yani evlilik suresince edinilen mallar ortak ya mirasla elde edilen evde ortak mal icine girermi?

Kizlar evli ciftlerde kadina anneden kalan mirasda kocanin hakki olurmu ???...yani evlilik suresince edinilen mallar ortak ya mirasla elde edilen evde ortak mal icine girermi?
miras ortak mal olmuyor. düşünsene evlenmeden önce kredi çekip ev alıyorsun. krediyi öderken evleniyorsun bunda bile evlenmeden önceki taksitlerde eşlerin hakkı olmuyor :)

Hayır kocanın hakkı olmaz.

Cevap icin tesekkurler ... Bebim anneme babasindan bi ev kalmisti onu satarken babaminda imzasi gerekti ben ordan yola cikarak hakki var die dusundum ... arkadasimin babasinin bir evi var evlenmeden ustume alayimda ilerde kocamin hakki olmasin die dusunuyor

Cevap icin tesekkurler ... Bebim anneme babasindan bi ev kalmisti onu satarken babaminda imzasi gerekti ben ordan yola cikarak hakki var die dusundum ... arkadasimin babasinin bir evi var evlenmeden ustume alayimda ilerde kocamin hakki olmasin die dusunuyor
Eşlere intikal edilen miras malları mal paylaşımına dahil değil, babanın imzasının alınma nedeni bir çok şey olabilir. Babasının evini üzerine alsın sıkıntı olmaz tabi kardeşi yoksa. Eğer varsa ve ileri de sıkıntı çıkarması olası ise muvazaa nedeniyle tapu iptal ve tescil davası ya da bağışlama yapıldıysa tenkis davasına konu olabilir taşınmaz mallar. Yani babanın ölmeden önce diğer kardeşe devrettiği mallar için dava açılabiliyor. Sağ iken bir şey yapamıyorsun evet ama sonrasında yani anne-baba öldükten sonra bu tür davaları açan kardeşler oluyor. Hatta şöyle söyleyeyim baba sana devretti malı, sen sattın 3. bir kişiye ve taşınmaz el değiştirdi, tazminata konu oluyor yine kurtulamıyorsun. :KK59:
Ek bilgileri yazayım dedim yararlanan olur belki.

Evlilikler bu dereceye gelmisse hic baslamasin ya... Sonsuz guvenmedigin biriyle evlenilir mi hic?

Miras edinilmiş mallara dahil değildir.

Mirastan gelen para ile alınan ev vs de edinilmiş mal olmaz.

X