Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay evet ya. benim kaynanamda cimri işte. gerçi konuyu dağıtcam ama yine de yazıp içimi dökmek istedim. bir sürü örnek var hangisini anlatayım. köyde buz gibi evde oturur.koskoca evi var. soba yakmaz.hatta bi kış çok kötü hasta oldu. bronşit. zatürre gibi. 15 gün eltimde kaldı iyileşti. halbuki evinde iki tane soba var. banyonda kazan var. yak. fırın gibi otur ne güzel. ama içi gidiyor kadının. odun bitecek diye. halbuki odunu parayla almazlar kendi tarlalarından bahçelerinden gelir...biz kışın gittiğimzde veririz sobaya odunu sürekli yakarız .ama onun içi acıyodur da bize bişey diyemiyordu.gerçi bi yer sıcak diğer yerler yine soğuk.yazın sıcağında kuzine yakar onda yemek pişirir. tüp bitmesin diye!!!
bir komşum vardı,vardı diyorum artık görüşmediğimden,
ayda birkez tüm gidiceyi komşuları çağırır..sonra en az 5-6 defa herkezin evine gider..kocası işe gider gitmez..
sabah kahvaltısı diye gelir akşam yemek vaktine dek otururdu...her gün![]()
ben misafir ağırlamayı severim ama haberli gelirse memnun olurum çünkü çalışan insanlarız ve herzaman müsait olamayabiliz.ben bi de şu lafa sinir oluyorum. diyelimki ben arayıp birisini çağırıyorum. kabul ediyor gelirim diyor. ama sonra diyorki ya lütfen bi hazırlık yapma. ben hiç bişey istemem.ya iyi de tamam beni düşündüğün için bunu söylüyorsun zahmet etmeyeyim kendimi yormayayım diye kibarlık ediyorsun. ama ben seni davet ediyorum.niye hazırlık yapmayayım. elimden geldiğince bi kaç çeşit yapacam sonuçta. bi de misafirlik konusunda şu var.geliyorlar diyelim. ya ne çok şey yapmışsın ne gerek vardı çok uğraşmışsın falan diyorlar. şimdi bu kibarlıkmı yoksa yapmacıklık mı.
benimde öle cins bir arkadaşım var biz ne zaman eşimle gitmeye niyet etsek tlf.la arasak mutlaka bi işleri olur müsait olmazlar ama iki üç gün sonra arayıp bize geleceklerini söylerler bende kabul ederim asla yüzüm tutmaz gelicem diyen misafire işim var müsait değilim diyemem ama onlar hiç rahatsız olmuyorlar karı koca o kadar cimriler ki evlerine gitsem çay içmeye çekiniyorum... birde bi komşum var sürekli gelir akşam demez sabah demez 5 dk oturcam der 3 saatten aşağı kalkmaz ben senede evine iki kez girerim o haftanın iki günü bende![]()
Ayy cokk guldumm
Bedava mi yasiyor yahu
Hem evinde isi yokmuydu acep,kocasina yemek falan...
Ayy cekilmez boylesi de...
benimde öle cins bir arkadaşım var biz ne zaman eşimle gitmeye niyet etsek tlf.la arasak mutlaka bi işleri olur müsait olmazlar ama iki üç gün sonra arayıp bize geleceklerini söylerler bende kabul ederim asla yüzüm tutmaz gelicem diyen misafire işim var müsait değilim diyemem ama onlar hiç rahatsız olmuyorlar karı koca o kadar cimriler ki evlerine gitsem çay içmeye çekiniyorum... birde bi komşum var sürekli gelir akşam demez sabah demez 5 dk oturcam der 3 saatten aşağı kalkmaz ben senede evine iki kez girerim o haftanın iki günü bende![]()
böyleleri çok var maalesef3 4 yil once annem bir ameliyat gecirdi.
Ben baktim bir sure.
Arkadasimin 2 cocugu vardi.anneme yakin oturuyordu.
Ben cocuklara hasta icin gelen meyve sularindan aciyordum.gofret falan.
Ama hergun bizdelerdi.
Buyuk insan gibi istahlari vardi
Hic unutmam
cok kisi gelmisti annemi ziyarete.
Tabi cocuklarda hergun bize gelmek istiyordu.
2 gunde 9 meyve suyu gitmisti 1 lt liklerden.
Esimde dedi birak kuzum onlari doyurmaya calisma )
Allah icin giderim o arkadasim iyidir.
Ama evinde ne meyve suyu gordum daha 1 kere ne bir biskuvi ne bisey...
Boyle yemek falan yaptimmi kurar sofrayi.
Ama cocuklarina almiyormu,aliyorsada hemen bitiyormu bilemem.
Hala cok istahli o cocuklar.onlarla sofraya bir oturuyorum ac kalkiyorum kalmiyo cunku )
pirasaya patates katildigini da ilk defa duydum.
Olur tabi kavga,kadinin alttan alip yuvasinda gozu yokki.komsulara sarmis durumu.
Allah askina hergun nasil dayandiniz apartmanca
Kovan kapiyi acmayan yok muydu?
1 olur 2 olur ama hep mi isleri var?
Sende evde degiliz falan demeyi denesen?
bir de aklıma geldi onu da yazayım. bende bu konuda bi hayli doluymuşum bu arada :))eşimin iş arkadaşçevresi oldukça kalabalık ve biz onlarla daha çok ev misafirliklerine eşli gidiyoruz. mesela benim arkadaşlarımla gündüz oturmalarımız olur bayan bayana. bu da yarı bi konu olur ama şimdi karıştırmyayım. mesela birisi çağrıyor iftara veya çaya diyelim.birarada olalım diye hepimizi birden çağırıyor. o kadar kalabalık oluyoruzki çocuklar ayrı, beyler maç izliyor mesela.,bayanlar ayrı sohbet ediyor.. evde oturacak yer olmuyor,kimse konuştuğundan bişey anlamıyor. herkes ayrı telden çalıyor ne yediğimden ne ettiğim sohbetten zevk alıyorum. inan misafirliğe gttiğimde baş ağrısıyla ordan ayrılıyorum. eve geldiğimde oh be çekiyorum.bu mantık sanırım şu. hepsini davet ettim hepsi bir anda aradan çıktı kurtuldum mantığı. bi daha bi daha hazırlık yapmamış oluyor ev sahibi. iyi güzel de kimse bu misafrilikten bişey anlamıyorki. ben bu şekilde olan davetleri de sevmiyorum ya. 2-3 çifti beraber ağırlarım .daha fazla aileyi aynı anda davet etmem ben. çünkü o misafriklik değil curcuna oluyor bence.
3 sene her gün geldi ben kimseyi kıramayan biriydim..ama 3 sene dayandım..yazık giden yıllarıma![]()
bir de aklıma geldi onu da yazayım. bende bu konuda bi hayli doluymuşum bu arada :))eşimin iş arkadaşçevresi oldukça kalabalık ve biz onlarla daha çok ev misafirliklerine eşli gidiyoruz. mesela benim arkadaşlarımla gündüz oturmalarımız olur bayan bayana. bu da yarı bi konu olur ama şimdi karıştırmyayım. mesela birisi çağrıyor iftara veya çaya diyelim.birarada olalım diye hepimizi birden çağırıyor. o kadar kalabalık oluyoruzki çocuklar ayrı, beyler maç izliyor mesela.,bayanlar ayrı sohbet ediyor.. evde oturacak yer olmuyor,kimse konuştuğundan bişey anlamıyor. herkes ayrı telden çalıyor ne yediğimden ne ettiğim sohbetten zevk alıyorum. inan misafirliğe gttiğimde baş ağrısıyla ordan ayrılıyorum. eve geldiğimde oh be çekiyorum.bu mantık sanırım şu. hepsini davet ettim hepsi bir anda aradan çıktı kurtuldum mantığı. bi daha bi daha hazırlık yapmamış oluyor ev sahibi. iyi güzel de kimse bu misafrilikten bişey anlamıyorki. ben bu şekilde olan davetleri de sevmiyorum ya. 2-3 çifti beraber ağırlarım .daha fazla aileyi aynı anda davet etmem ben. çünkü o misafriklik değil curcuna oluyor bence.