• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirliğe evet ev sahipliğine hayır anlayışı

aynen tatlım hep işleri var bunların:31: ben kızıyorum eşime arama ben utanıyorum onların mazeretlerini duymaktan her seferinde bi mazeret ben yalan söyleyemiyorum yaa zaten başıma ne geliyorsa hayır diyememekten geliyor :31:

Bende senin gibiydim ama
Bak 3 tane konu anlattim
En son esimin ark.ile ilgili olana bak
Ama dur dedim yaa kendime nereye kadar bu boyle...simdi hicc taviz vermiyorum.
Ha hakeden insanlara sonuna kadar devam yaa...
Misafir 1 yer 8 kismeti sana birakirmis.
Bu cimrilik niye.
Allah bitek misafirle yediginden suale cekmezmis bizleri...dusun artk misafirin onemini...

bende öleyim çok sabrederim ama bi nefret ettim mi bi daha gözüm görmez tavrımı koyarım ama giden benden giderrr hep :31:

şimdi görünce yolumu değiştiriyorum ne yapayım..bıktırmamak lazım aile bile olsa...

---Biraz alakasız ama aklıma geldi--- Bizim bi akraba var,adam ayakları ile meşhur.Ayakları Ebu Cehil kavunu gibi kokuyor=))..Tabi biz küçükken hep bize gelirdi biz de birgün dayanamadık kardeşlerimle açtık camı,geçtik karşısına..."Ayy pis kokuyo,kimin ayağı bu"...Adam gitti ayaklarını yıkadı,ayakları su ile buluştu sayemizde=)Tabi o zaman ilkokula gidiyoduk...Ben bi arkadaşıma sinir olurum bize geldiğinde komidinimin içine kadar açar,bakar...

bide gittiğim her yere elim boş gitmem mutlaka bir pasta yada bir hediye bişiler alırım ama insanlardan bu inceliği görmediğimde kırılıyorum ben arkadaşlıkta komşulukta akrabalıkta aramam üçü beşi misafir ağırlamayıda çok severim dört dörtlük hazırlanıyorum ama ben gittiğimde aynı rağbeti göremedim mi kendimi kötü hissediyorum ...

Bizdede aynı sorun var.Biz evimize her geleni en iyi ağırlamak için elimizden geleni yaparız.Ama biz aynı kişinin evine gittiğimizde hep aç kalırdık.Artık bu soruna gideceğimiz her eve tok giderek çözüm getirdik.Eşimle iş çıkışı bile misafirliğe gidecek olsak önce bir yerde orurup yemek yeriz sonra gideriz en güzeli:31:Birtek anneme gidince bu sorun olmuyor.

Son düzenleme:
bide gittiğim her yere elim boş gitmem mutlaka bir pasta yada bir hediye bişiler alırım ama insanlardan bu inceliği görmediğimde kırılıyorum ben arkadaşlıkta komşulukta akrabalıkta aramam üçü beşi misafir ağırlamayıda çok severim dört dörtlük hazırlanıyorum ama ben gittiğimde aynı rağbeti göremedim mi kendimi kötü hissediyorum ...

bence hissetme..artık alış insanları değiştiremeyiz..bende 30 lu yaşlara dek öyleydim..artık bana nasıl davranılırsa aynı şekilde davranıyorum..77 liyim bu arada..:49:

Önceden bende gideceğim her eve elim dolu giderdim ama sonra baktım o kişi bana hep eli boş geliyor bende kişiye göre muamele yapmaya başladım eli dolu gelene dolu boş gelenede boş gidiyorum:27:

utanmayın kızlarsize gelmiyorsa sizde götürmeyin...birlikte yiyelim diye kaç defa bir şeyler götürdüm bir arkadaşıma..hiç birini çıkarmamıştı..:27:

size başımdan geçen bir olayı anlatacağım.. bir arkadaşımın yanında tesadüfen tanıştığım bir bayan mutlaka sana oturmaya gelmk istiyorum dedi ve yanında 4 bayan 5 çocukla birlikte bana oturmaya geldiler neyse hoş geldiler.. ben çalışan ve evde küçük bir çocuğu olan biriyim misafir gelecek diye bir gece önce 3 e kadar hazırlık yaptım ve ertesigün gelen çocuklar evde pasta savaşı yaptıkları için o akşam yine aynı saatlerde halı silme ve perde yıkamayla uğraşıyordum.. neyse aradan bir süre geçti kadın beni nerde görse illa gel illa gel diyo bende gideyim diye haber verdim kadının bana cevabı "ayy tatlım kusura bakma benim eşim akşamları dışarı hiç çıkmıyo ama olsun siz geldiğinizde başka bi odada oturur artık" dedi ve ben bunu başkasından duydum kadının suçunu yüzüne vurmak da istemediğim için bi mazaret bulup gitmedim şimdi nerde görse aynı şeyi söylüyo" bak mutlaka bekliyorum "...

bide bana geldiğinde evde ne varsa misafirin önüne koyuyorum ben gittiğimde ki bu dediğim çok yakın çevrem sayıyla tabağa koyuyorlar.. götürdüğüm hediyelerde cabası..

bi kersinde eşimin yıllardır görüşmediği köylüsü ve eşi,ve 2 çocukları bize çok gelmek istemişlerdi. biz de buyrun gelin demiştik. bir cumartesi öğleden sonra gelieceklerdi. evi de bilmiyorlardı. eşim onları arabayla biyerden aldı eve getirdi. bende çay ikramı hazırladım. börekler kekler salatalar çaylar poğaçalar. tabi akşam yemeğim yok. dünden kalma bize yetecek kadar yemek var dolapta. neyse oturduk sohbet ettik. çaylar içildi falan akşam oldu. bende panik başladı. misafirler gitmiyordu. akşam yemeği saati geldi. ben şöyle bilirim öğleden sonra oturmasına gidilir1-2 giibi. sonra 2-3 saat oturursun samimiyete ve yakınlığa bağlı tabi. sonra 4,5-5 gibi kalkarsın.hayda saat 7 oldu hala bizdeler. tamam arabaları yok. belki yine eşim onları bırakacak evlerine .ama sonuçta biz de ne zaman gideceksiniz diye soramayız ya onların biz kalkıyoruz demeleri lazım.sonra eşim ben sizi bırakırım teklifi yapardı.neyse sonra başka bi ortak arkadaşları var. telefonla onu aradılar biz şurdayız siz de gelin dediler. yani bizim eve bizim de tanıdığımız başka bi aileyi davet ettiler. bu arada hala benim akşam yemeğim yok. çünkü ben bütün gün onlarla oturduğum için yemek yapmadım. neyse yeni gelen misafirlere de o hazırlamış olduğum ikramlardan verdim. Allhtan fazla fazla yapmışım.yetti. ikinci kez öğlen gelenler de yediler.ve sohbet muhabbet derkeeen saat 23 oldu..ve burda kalalım yarın tatil zaten bile dediler. sonra kalktılar ama. eşim onları evlerine bıraktı. eşim eve döndüğünde ikimiz de neye uğradığımız şaşırmış bi şekilde birbirimize bakıp gülsekmi ağlasakmı bilemedik.ben hayatımda ilk defa böyle bişeyle karşılaşmıştım ve hala o günü unutamam. o kişilerle fazla samimi değildik. ve sık görüşmeyiz. ondan sonra bizi ,diğerleriyle beraber iftara çağırdılar bi kere. çocuk hasta gelemeyecez dedik gitmedik.yalandı tabii.ondan beri de görüşmüyoruz. yolda karşılaşırsak selamlaşıyoruz işte o.

utanmayın kızlarsize gelmiyorsa sizde götürmeyin...birlikte yiyelim diye kaç defa bir şeyler götürdüm bir arkadaşıma..hiç birini çıkarmamıştı..:27:

evet evet birde öle tipler var götürdüğün yiyeceği sana ikram etmez :53: buda kaç kez başıma geldi :31:

bende hic eli bos gitmem.hic bisey yapamadm
Meyve alirim.

Bikeresinde bisey yapmistim ama eve hic birakmadim esimle arkadaslara gittik
Goturdugumu koysana esin yer dedim
O sevmez dedi hatta saklama kabini da vermedi
Eve geldk esim istiyor ondan.bende bol olsun diye hepsini gotyrdum dedim )

Esimle ortak bir arkadasimiz var
Bizden bir sene once evlendi.
Karisi biraz soguk nevale...
Neyse biz 1 gideriz bu 3 gelir.
Ben herseferinde pastalar borekler kendimi yorarim.hazir koymak ayip gelir bana (zoraki durumlarda olabilir tabi )
Ama o herseferinde hazir kekleri dayar doser,
Iftara kahvaltiya cagiririm
Kahvaltida pogca bilmem ne yaparim ondan tik yok
Ne iftara ne kahvaltiya cagirmaz,ama gelmesini sever...
Hic unutmam bikeresinde
Esi esimi pc icin aradi
Ogun gec kahvalti edip gitmistik.
Esimlerin isi uzadi.
Ogun baska misafirleri de vardi.
Elimdeki tabagi dokunmadan gelenlere verdim.
Cay dahi icemedim.gordu ve onemsemedi.
Ogun 5 6 saat orda durduk isleri uzadi ya
Acliktan olduk acmisiniz demedi.
Eve kendimizi zor arttik inanin.
Allahtan alt katinda kaynanasi var.
Cocuklara corba ordan aldi.
2nci cocuguna hediye aldim markali bisey.
Nerden aldn diye aradi ertesi gun,kormusun koca marka var ustunde,degisecekmis de fln flna.
Kendisi durumu daha iyi oldugu halde 3 kurusluk bisey getirdi ama kirmamak adina hic aramadim.
Seviye meselesi bu,
Neyse...ogunden beri samimiyeti kestim.
4 ay falan aramadi beni,
4 ay once aradi evdemisin size gelcem diye
Evdeyim ama esim yok dedim.esiyle gelck sandm.
Geliyorum dedi,yarim saate bizdeydi cocuklarla.
Hemen kostum kisir yapabildim.
Ztn coktandir tavirlarina gicik olmustum.
4 ay olmus ne o aradi ne ben...

Lazim degil oyle arkadas.
Birine bisey yemege gitmezsin tabiki,kendi evimizde hersey var cok sukur.

Ama insan onemsendigini gormek istiyor

Buna ne diyonuz kizlaaarr

aa kizlar bende sizlerdenim malesef!! anlatayim
bizim uzaktan akrabalarimiz var bize çok yakin oturuyorlar, ve 8 aylik evliler
hafta içi 2 kere kadin bize geliyor ve hafta sonu 1 kere kocasiyla geliyorlar
hafta içi saat 1.30 gibi gelip saat 5 te evine gider
hafta sonu ise tam bir felaket çünkü bize ak$am saat 5.30 veya 6 gibi geliyorlar tam yemek saati yani, ve bizim evde artik yemek fazla yenmedigi için annem yemekleri tam bize göre yapar, ve onlar geldiginde onlar doysun diye bir kismimiz aç kaliriz!
ben diyorum yani hani arasalarda gelseler en azindan yemegi ona göre yapariz degilmi? veya biraz daha erken gelselerde ona göre yemegi ayarlasak? ama yok bunlar biliyorlar artik bizim en geç saat 6.30 da yemek yedigimizi..
kadin dedigim gibi haftanin en az 2 günü bizde bunada $ükür çünkü bir ara 4 kere bize geliyordu...
kendisi asla ve asla bir kez olsun hep ben geliyorum bir günde siz gelin demedi
ben onlara 6 kere gittim, 3 keresinde misafiri geldigi için çagirdi hem yardim edeyim diye hemde o gelenler bizim kom$ularimiz diye, ve geçenlerde ak$am çayina bize gelin diye çagirdi $ok oldum!

bu arada anneme diyorki birgün $u kom$uya gidek falan diye, ama kendi evine misafir gelince yüzünü döküyor vede bisküvileri çaylari, kekleri falan masanin üstüne koyup kendisi bir kenara oturuyor buyrun alin falan demiyor...

bende bu konu hakkinda konu açacaktim çünkü artik biktim onlardan bu yiyi oldu içimi döktüm

benimde öle cins bir arkadaşım var biz ne zaman eşimle gitmeye niyet etsek tlf.la arasak mutlaka bi işleri olur müsait olmazlar ama iki üç gün sonra arayıp bize geleceklerini söylerler bende kabul ederim asla yüzüm tutmaz gelicem diyen misafire işim var müsait değilim diyemem ama onlar hiç rahatsız olmuyorlar karı koca o kadar cimriler ki evlerine gitsem çay içmeye çekiniyorum... birde bi komşum var sürekli gelir akşam demez sabah demez 5 dk oturcam der 3 saatten aşağı kalkmaz ben senede evine iki kez girerim o haftanın iki günü bende :31:

aman canım sen de ona 2 defa üst üste git bakalım bu sefer bu da bana gelecek diye geri durmaya başlar böylesi.benim eski apt.da bir komşum böyleydi.bana beş defa falan üst üste geldi.ama beni hiç gelmez sandı,diğer komşularda demiştir belki sessiz kız,pek millete girmez diye.baktım bu hergününü bende geçirecek.ben de ona gittim.yayıla yayıla saatlerce oturdum.ondan sonra gelişleri seyrekleştirdi.o, bana mı geldi sonrakinde ben ona gidiyordum hemen.çok bozuluyordu ama bende gireceğim ümidiyle katlanıyordu.:1:ikram da yapmaz bir nescafe yapacak 40 defa sorar "içerim" derim o arada biraz oyalanıp yine sorar.

bide gittiğim her yere elim boş gitmem mutlaka bir pasta yada bir hediye bişiler alırım ama insanlardan bu inceliği görmediğimde kırılıyorum ben arkadaşlıkta komşulukta akrabalıkta aramam üçü beşi misafir ağırlamayıda çok severim dört dörtlük hazırlanıyorum ama ben gittiğimde aynı rağbeti göremedim mi kendimi kötü hissediyorum ...[/QUOTE

evet, olay verdiğin değeri karşı taraftan görememek.benim bu yeğenim dediğim ablamın kızı,babası (eniştem) de böyle.başkasının evinde adam pür neşe,hep davet bekler,beni çağırmıyor musunuz der.ama onlara gidince kötü bir şey olmuş gibi surat asar.yemekli çağırırlar sonra ablam gelir "aa ben kocama ayırmadım" der yemeği olduğu gibi alır önümüzden töbe estağfirullah ya.:26:bir şey ikram edeceklerinde içlerinin gittiği çok belli.

askitom senin yaşadıklarında akla zarar.hepsini okudum ve ayrı ayrı sinir oldum.

misafirliği de,misafir ağırlamayı da çok severim.ayrıca kalabalık misafirdense az insanla vakit geçirmeyi severim.bu nedenle sık sık misafirim olur ve keyifli zamanlar geçiririz.en son 12 gün içinde 4 ayrı grup ağırladım. 2 kişilik,3 kişilik,5 ve 8 kişilik gruplardı.hatta arkadaşımın biri aynı güne toplasaydın dedi.fakat birbirlerini tanımayan kişilerin bir arada oturmasından hoşlanmıyorum.
misafirlerimi 4*4lük ağırlamayı severim.aynı şekilde ağırlandığım yerde çoktur.daha basit ağırlandığım yerlerde vardır.ben bunu ters karşılamam.bazı şeyler imkan dahilindedir,arkadaşlığını sohbetini seviyorsam yeme içmeyi umursamam.enayi yerine koyuluyorum diye hiç düşünmedim.gayet güzel ağırladığım kişinin evinde bisküvi ve çay içmişliğim çoktur ama olbilir.evinde rahatsam bu benim için sorun olmaz:34:

Back
X