• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik ne kadar sürmeli?

kristinnn

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
6.158
1.549
373
hanımlar merhaba hepinize,
daha öncelerde sorunlarımdan bahsetmiştim kk'da ama ilk defa topik açıyorum.
eşimin ailesiyle sorunlarım olmuştu düğünümüzden önce. sülalece benim yeni gelin evimde kalmışlar, çeyizlerimi kullanmışlar,balayı dönüşünde de evde bulmuştum onları. ne emeklerle aldığım çeyizlerimi sülalece kullanmışlardı. düğün gecesi evimize gidemedik millet evde kalacak diye. evimin halini görmeniz lazımdı, asker koğuşuna dönmüştü daha ben o eve gelin girmeden. şehir dışından gelme bahanesiyle 1 ay kadar kaldılar.
asıl sorun da eşimin ailesine karşı laf söyletmemesi. benim rahatım mı bozuldu, üzüldüm mü, umrunda değil.çeyizlerimi hiç kullanılmamış olmasına çok dikkat edilmesini beklerken en mahremime kadar herkesin görmesi... erkektir böyle şeyleri takmaz dedim. ama kavgalarımız da olmadı değil.
şimdi düğünün üzerinden 7 buçuk ay geçti.
eşim görev gereği şehir dışında çalışıyor. sadece haftasonları eve gelir.
haftaiçi evde yalnıızm yani. ben de çalışıyorum. akşam 7de geliyorum eve. ailem yakında olduğu için onlara gidiyorum bi iki saatliğine ama sonra evimdeyim.
sorun şu, eşimin ailesi, annesi-babası ve erkek kardeşi, bize gelmeyi düşünüyorlarmış. bunu da dolaylı olarak benim anneme iletmişler. kaynım izindeymiş şimdi, o tatildeyken bizim evde tatil köyü ya zaten, bize gelmek istiyorlar. kaynım bekar.ben de yeni gelinim. açıkcası eşim evde yokken eve bekar erkek gelmesi beni biraz rahatsız ediyor. çünkü kendisi acayip yayılmacı ve rahat bi insandır. yatak odama bile pat diye dalma riski var yani. ayrıca, eşimin ailesi bize geldiler mi bi ekmek dahi almazlar eve. bizim de borçlarımız var, her şeyi kendimiz yaptık. kredi çektik. eve mutfağa fazla bi bütçe ayırmıoruz eşim de haftaiçi evde olmadığından zaten masrafı çok oluyor. ama şimdi ailesi gelip, uzuuun bi süre kalıp bize de yük olup olmadıklarını düşünmeden, kalmak isticekler. fikrimizi soracaklarını da düşünmüyorum. davet etmedim eve, çünkü eşim bu aralar çok yoğun ve haftasonu bile eve gelemicek durumda. yani oğullarını göremicekler gelirlerse de. ne diye gelirler bilmem. sırf tatil olsun, gezelim, bedavaya yiyelim içelim mantığı var.
sizce bu misafirlik olduğunda, ne kadar sürmeli?
1 hafta 10 gün sabredebilirm ama fazlasına dayanamam gibi geliyor. maddi manevi yani.
yorumlarınızı bekliyorum:59:

Vallahi canım iyi dayanmışsın ilk evlendiğin zamanlar. Ne demek ya yeni gelinin evine gelip 1 ay kalmak, değil 1 ay 1 gün dahi kalınmaz. Ne demek daha kendisi bile eşyalarını hiç kullanmamışken herşeyinin kurcalanması, kullanılması. Ben olsam ortalığı yıkardım herhalde kim olursa olsun, sen sabırlıymışsın. Resmen düşüncesizlik yaptıkları. Diğer konuya gelince gelip uzun süre mi kalmayı düşünüyorlar? Evlendiğinde 1 ay kalan kişi bu sefer ne kadar süre kalır düşünemiyorum. 1-2 hafta evet olabilir ama daha fazlasını kaldıramazsın. İnsanlar misafirliğe gidip uzun süre kaldıklarında da nasıl rahat ederler anlayamıyorum. Tamam misafirdir, buyursun gelsin ama herkesin bir düzeni var. Ben annemlere dahi gittiğimde 2 gün sonra evimi, düzenimi özlerim. Bunlar bayağı rahat anlaşılan.

Son düzenleme:
bence yeni evlisin ipin ucunu şimdiden sıkı tut derim.

gelecekler ve kaçışın yoksa da sen zaten iştesin bırak ne halleri varsa görsünler evde kendileri. akşam geldiğinde yaparsın yemeğini 8 e kadar beklerler aç aç :34: yada kendileri yaparlar sende gelir oturur hazır yiyiverirsin .

yada hep dışarda falan yedir. baktı paralar gidiyor kocan o zaman sepetler onları :66:

kocacım bende işten geliyorum hangi ara yemek yapayım falan dersin :34:

canım kısa süre kalmazlar, tarzları değil.kolonoi halinde bi apartmanda sülalece yaşıyorlar. hiç bana göre değil. pek akraba çevresinde büyümedim ben. memur bi ailenin kendi halinde bi ortamında yaşadım hep. ama ben rahatsız olduğumu belli etmek istiyorum eşimi de kırmadan. ona şimdi desem ailen kaç gün kalacak diye o nerden bilsin...baştan da kaç günlüğüne geliyorsunuz diyemiyorum.

1.dereceden akrabaları ben misafir olarak görmem ama
bizde bu genişlik yok doğrusu..
size hak veriyorum ama gelenede gelme denmez ki.
sevmediğiniz durumlarda sesiniz çıksın,
sonuçta orası sizin eviniz ve sizin kurallarınız geçerli ama
sakın dünya malı için kırmayın kimseyi,
siz size düşeni yapın ama ezdirmeyinde kendinizi.

zaten çok fena hastayım. raporluyum annemlerde kalmak zorunda kaldım o derece yani. eve gidip yemek yapacak misafir ağırlayacak halde değilim. eşim de biliyor durumu ama ona bile sormazlar ki biz ankaraya gelelim mi oğlum müsaitmisinz sen eve gelebilecek misin? dediğim gibi anlayışlı bi ailesi yok ki, gelin hasta evde bişe yoktur diye düşünmezler. küçük oğulları-yani kaynım- rahat etsin, ankarada gezsin tozsun, ki onun da benden fazla maaşı var, abisinin yepyeni evinde yayılsın.
ben düğün gecesi, yani ilk gecemiz için çeyizlik saten geceliğimi bile eşimin erkek kuzeninin yanında ütüledim, daldı ütü odasına napıosun die soruyo, düşünün yani...

yok canım ben de zaten onlara gittiğimizde dedim orası sizin de eviniz ne zaman isterseniz buyrun seve seve ağırlarım diye. şu da var zaten onlar da kendilerini misafir gibi görmüyorlar hiç. kendi evleri kendi hakimiyet alanları gibi davranıyorlar. tek kelime demedm zaten benm yeni gelin evimde kaldınız çeyizlerimi kullanıdınız diye,asla da demem. çok ağladım içime attım hep.

Allah yardımcın olsun canım. Sadece anne baba kardeş olsa amenna ama kalabalık gelip de uzun süre kalırlarsa iş fena gerçekten. Baştan tavrını koymalısın. Hele bir de alışkın değilsin kalabalık ortama, o daha da zor gelir. Kaç kişi gelecekleri belli mi peki?

Allah yardımcın olsun. Ben en fazla 3 gün dayanabilirim sonrası olmaz sıkılırım. Zaten bellide ederim. Surat asarım. Zaten huyumu bildikleri içinde en fazla 2-3 gün kalırlar. Bizimkilerde karışmadılar hiçbişeye gelincede bişeye ihtiyecın varmı diye sormazlar. Onlara gidince hep sorarım ben dışarı çıkarken alınacak bişey varmı diye varsa alırım onlarda anlasın diye ugraşırım ama nerdeee beleşcilik kanlarına işlemiş bunların. Benimde bekar kaynım var. Askerden gelince yanınızda kalsın orda çalışsın dediler. Eşime direkt tepkim bu olaya evet dersen eve gelmeden boşanma davasını da aç öyle gel dedim. Kimse kusura bakmasın. Ne yapmışlarki ne bekliyorlar....
Ayrıca benim eşimin ailesi eşim yokken asla gelmezler. Eşim için geliyorlar zaten o yoksa neden
geleceklerki... Sende çok yüz verme surat as hemen gitsinler :))

zor bir durum bende senin yerinde olsam çok kızardım

benim bildiğim yeni gelin evinde kalınmaz

ama işte herkes aynı düşünceye sahip olamıyor.

gelip sizde uzunca süre kalma meselesinide eşinden başkasıyla halledemezsin

onu ele almaya bak

3 günlüğüne gelseler keşke göbek atarım. ben bi 15 gün kesin kalırlar diye korkuyorum. eşim yanımda olsa neyse, ama o yokken çok zor...
bi keresinde ben duştayken kapıyı bile tıklamadan kayınpeder içeri daldı kızlar, düşünebiliyor musunuz? allahtan perdemiz kalın kapalıydı, sonra benden bi çığlık tabi. eşime anlattım rahatsız oldu çok ama bişe demedi, biliyo o da ailesnin patavatsızlığını ama sıkıya gelemiyo. banadokunmayın kendiniz halledin modunda.
ona kızıyorum hep içten içe. ama eşim de benim aileme karşı o kadar saygılı ki anlatamam. yakın da oturduğumuz için hadi annenlere gidelim ya da onları çağıralım ayıp olmasın der hep. zaten işi de yoğun diye dırdır yapıyorum gibi anlar şimdi daha ailesi gelmeden bişe dersem. bunları mı düşünücem ben diye düşünür.
sevgimizi mahvetmelerinden korkuyorum bu tip tavırlarla.
surat asmayı da kendime yakıştıramıyorum, ya o da benim aileme öyle yaparsasırf inat olsun diye.
kaldı ki ailem asla damatları çağırmadan etmeden gelmezler, hiç bişeye karışmazlar. araları çok iyi maşallah.

Eşinin yakın akrabası eğer istemezsen onları eşin ile aran bozulacak buna değer mi düşün? Bende yeni evliyken daha kızım 8 aylık ki eşim her gün evde de olmazken kaynım bende 1 yıl kaldı ama yatağını toplar ,ütüsünü kendi yapardı ben ise işten koşa koşa gelir annemden kızımı alır yemek yapardım o yorgun halimle annem babam da bu duruma acaip sinirlenirdi rahmetli babam eşime çok kızardı

Ne kadar geniş insanlar var yaa. Şaştım kaldım doğrusu :20:

Taviz vermemelisiniz bence. tavrınızı koyun ki herkes ona göre davransın.

:47::47::47::47:ayyy çok fazla sinir oldum..ne demek yaa..yeni gelin evinde kalınırmı.offf..ben olsam çıngar çıkardı yemin ederimm:47::47:

:47::47::47::47:ayyy çok fazla sinir oldum..ne demek yaa..yeni gelin evinde kalınırmı.offf..ben olsam çıngar çıkardı yemin ederimm:47::47:

ben de diyorum eşime ak benim yerimde başkası olsaydı o düğün olmazdı. ama o öyle görmüyor işte. evlenmeden önce ailesinden sıkılan onlarla yaşamak istemeyen adam şimdi babam sıkılmış oralarda bize gelmek istiyor diye bize davet etmişti bi ay önce falan.
ben de dedim ki bu eve benim ailemden birini bile çağıracaksan önce bana sor, evin hanımı benim dedim.

3 günlüğüne gelseler keşke göbek atarım. ben bi 15 gün kesin kalırlar diye korkuyorum. eşim yanımda olsa neyse, ama o yokken çok zor...
bi keresinde ben duştayken kapıyı bile tıklamadan kayınpeder içeri daldı kızlar, düşünebiliyor musunuz? allahtan perdemiz kalın kapalıydı, sonra benden bi çığlık tabi. eşime anlattım rahatsız oldu çok ama bişe demedi, biliyo o da ailesnin patavatsızlığını ama sıkıya gelemiyo. banadokunmayın kendiniz halledin modunda.
ona kızıyorum hep içten içe. ama eşim de benim aileme karşı o kadar saygılı ki anlatamam. yakın da oturduğumuz için hadi annenlere gidelim ya da onları çağıralım ayıp olmasın der hep. zaten işi de yoğun diye dırdır yapıyorum gibi anlar şimdi daha ailesi gelmeden bişe dersem. bunları mı düşünücem ben diye düşünür.
sevgimizi mahvetmelerinden korkuyorum bu tip tavırlarla.
surat asmayı da kendime yakıştıramıyorum, ya o da benim aileme öyle yaparsasırf inat olsun diye.
kaldı ki ailem asla damatları çağırmadan etmeden gelmezler, hiç bişeye karışmazlar. araları çok iyi maşallah.

:53::53::53::53::53::53::53:

eşine bu huzursuzluğunu yansıtırsan eşin sana tepkili olacak ve sana inat için karşılığında ailene tepki koyacak sen benim ailemi istemiyosun ozaman bende senin aileni istemiyorum diye..
burda yapacağın çok az şey var aslında
çabuk gitmeleri için dua etmek..
aman banyonun odanın kapısını kilitle öyle yat mazallah odana da pat küt dalarlar :1: hasbinallah böyle şey duymadım ben yahu banyoya kapı çalmadan girmek.. yani sen banyoya giderken biyerine alarm tak ki gideceğin zaman ötsün o herkes önden anlasın banyo yapacağını:1:
yani içerden su sesi mutlaka gelir yani banyoda olunca insan girmeden bi düşünür içerde biri var mı diye..
neyse..
zaten çalışıyorsun gün içinde görmeyeceksin.. artık gün içinde kendi başlarının çaresine bakacaklar..
evin alışverişini falan sen düşünme eşin kendisi halletsin.. onlarda bi zahmet gün içinde yiyecekleri ekmekleri falan alsınlar yani işe giden kadınsın evdekilerin yemeğini nasıl düşünceksin akşamlarıda yap bir tencere çorbanı bi tencere pilavını ne yapıcaksan ardından bi yemek bile yapmadı diye konuşmasınlar..
ha belki kaynanan sana acırda gelin kızım çalışıyor der belki yemekleri yapar ozaman da hazır yemeğe eve gidersin..
azcıkta sık dişini..
arada espriyle laf sok ama gerçekten espriyle evdesiniz bi yemeğinizi yiyemedim bi ekmek almamışınız açmı oturdunuz falan.. yalnız bence surat asma olayını abartma
malum sonra kaynana tarafı sana kafayı takıp oğlunu dolduruverirler
surat asıyo bilmem ne diye..
her konuda net ol.. mecburiyetten bişeyleri kabul edip surat asacağına konuşarak şakaya vurarak cevabını ver ki..
bizim gelinin lafı sözü bir herşeyi söyler ama güler yüzlü allah için desinler ardından..
çok ince düşünüp oturup kendi kendine ağlarsan senden başkası üzülmez..

benzer konuyu bende açmıştım misafir misafirliğini bilecek.seninkiler zaten en başta görgüsüzlüğün daniskasını yapmışlar.

misafir diye gelip günlerce eve postu sermek de ne demek......
böyle insanlara yüz verme istemediğini açıkça belli et ister küssün ister alınsın hayatımda böyle insanlar olacağına kimse olmasın daha iyi.

benimde eşimin akrabalarının huyudur çay içmeye gelirler gece 1 de 2 de evlerine giderler.uykusuzluktan yorgunluktan bitiyorum misafirin beni rahatsız edenini İSTEMİYORUUUUUUUM:27::27::36::36::37::35::32::33:

eşine bu huzursuzluğunu yansıtırsan eşin sana tepkili olacak ve sana inat için karşılığında ailene tepki koyacak sen benim ailemi istemiyosun ozaman bende senin aileni istemiyorum diye..
burda yapacağın çok az şey var aslında
çabuk gitmeleri için dua etmek..
aman banyonun odanın kapısını kilitle öyle yat mazallah odana da pat küt dalarlar :1: hasbinallah böyle şey duymadım ben yahu banyoya kapı çalmadan girmek.. yani sen banyoya giderken biyerine alarm tak ki gideceğin zaman ötsün o herkes önden anlasın banyo yapacağını:1:
yani içerden su sesi mutlaka gelir yani banyoda olunca insan girmeden bi düşünür içerde biri var mı diye..
neyse..
zaten çalışıyorsun gün içinde görmeyeceksin.. artık gün içinde kendi başlarının çaresine bakacaklar..
evin alışverişini falan sen düşünme eşin kendisi halletsin.. onlarda bi zahmet gün içinde yiyecekleri ekmekleri falan alsınlar yani işe giden kadınsın evdekilerin yemeğini nasıl düşünceksin akşamlarıda yap bir tencere çorbanı bi tencere pilavını ne yapıcaksan ardından bi yemek bile yapmadı diye konuşmasınlar..
ha belki kaynanan sana acırda gelin kızım çalışıyor der belki yemekleri yapar ozaman da hazır yemeğe eve gidersin..
azcıkta sık dişini..
arada espriyle laf sok ama gerçekten espriyle evdesiniz bi yemeğinizi yiyemedim bi ekmek almamışınız açmı oturdunuz falan.. yalnız bence surat asma olayını abartma
malum sonra kaynana tarafı sana kafayı takıp oğlunu dolduruverirler
surat asıyo bilmem ne diye..
her konuda net ol.. mecburiyetten bişeyleri kabul edip surat asacağına konuşarak şakaya vurarak cevabını ver ki..
bizim gelinin lafı sözü bir herşeyi söyler ama güler yüzlü allah için desinler ardından..
çok ince düşünüp oturup kendi kendine ağlarsan senden başkası üzülmez..

çok sağol canım. dediklerin doğru. girdiğim her odayı kilitliyorum zaten o olaydan sonra. yemek konusunda elimi sürmem zaten kayınvalidem yapar, benim yapacaklarımı beğenmezler. sadece ilk gelecekleri zaman bişeyler olsun evde istiyorum ama hastayım evimde bile kalamıyorum eşimde yok diye ailem bırakmıyor.
kayınvalidem zahmet edip de geçmiş olsun demek için beni bi ararsa, zaten direkt dicem hastayım evde değilim ev tam takır kuru bakır diye. eşimde gelemicek bi kaç haftadicem. belki vazgeçerler. ama dediğim gibi dertleri oğullarını görmek deil, diğer oğullarını rahat ettirmek. zaten her daim açıksözlüyümdir bilirler beni, gerektiği yerde cevabını veririm ama eşime nasıl yansıtırlar, onu doldururlar mı diye korkuyorum. bi de biliyorsunuz kayınvalideler bunu sinsice yaparlar, eşim bile anlamaz doldurulduğunu.sonradan patlar.

valla eşin de tavır yapmaya hakkı yok senin ailen aynı şekil yapsa eminim oda çıldırır.benim annem gelecek lap diye banyoya dalacak eşim kıyameti koparır bende öyle bi durumda annemi savunmam zaten hatalı davranmışsın derim yanlış yanlıştır kimseyi kayıramam

Back
X