Montessori Anneleri ve Minikleri

Kızlar bayıldım size ve bıdıklar için yaptıklarınıza!
Bazılarınızı anneler grubundand a tanıyorum zaten, montessori grubu araştırırken sizleri görünce sevindim :)

Benim oğlum 18. Ayını doldurdu bugun, hem kocaman adam gibi hem de yeni doğmuş bebek gibi gözümde :)
Geçmişe gidip aktivitelerinizi inceleyeceğim biraz ama önce Pvc kaplama işini nasıl yaptığınızı sormak istiyorum
Bir de çocuklarınız için masa sandalye aldınız mı? Ikea.dakini almak üzereyim kullanıp memnun olmayan var mı?

Öpüyorum çoookkk herkese iyi geceler!

Merhaba Pinar.oda duzeninizi merak ettim en kisa zamanda foto bekliyorum ki bende odamizi yenide dizayn etmeden belki fikir almis olurum sizden;)
Patates adama gelincede pek verimli bi oyuncak olmadi bizim icin.miknatislarin sorunsuz yerlesmesi gerekiyo ki agiz burun tam otursun.oyuzden gecmis sayfalarda miknatislarin nasil yerlestirilicegini fotolamistim.goz at istersen.benimkiler sorunsuz yerlesiyo kaymiyo...

Bazılarınızı anneler grubundand a tanıyorum zaten, montessori grubu araştırırken sizleri görünce sevindim :)

Benim oğlum 18. Ayını doldurdu bugun, hem kocaman adam gibi hem de yeni doğmuş bebek gibi gözümde :)
Geçmişe gidip aktivitelerinizi inceleyeceğim biraz ama önce Pvc kaplama işini nasıl yaptığınızı sormak istiyorum
Bir de çocuklarınız için masa sandalye aldınız mı? Ikea.dakini almak üzereyim kullanıp memnun olmayan var mı?

Omer in bucuklu yasini Kutlarım. ..
Pvc yi kirtasiyeden aliyoruz a4 boyutlu...icine kaplanicak gorseli koyup ustune de bez yada gazete kagidi koysrak buharsiz utu basiyorum.bu kadar;)
Ikeanin masa sandalyesini aldim ama henyz kurmadim bide henuz kullanmicsm sanirim.bensu kum aktivite havuzu almistim onun tepsi gibi kapagi var cok guzel masa oluyo.kullsnusli bi urun masa olarak onu kullaniyoruz

Biz iş yoğunluğu nedeniyle oğlumla 1 ay kadardır alışık olduğumuz şekilde vakit geçiremiyorduk, yarın ilk işim moon sand yapmak olacak
İkeanın masa sandalsyesini de alıp hsonu kurarsam bayıldığı boyama ve eşleştirmelerini kendi masasında daha keyifle yapar diye düşünüyorum

Damdan düşmüş gibi geldim kusuruma bakmayın :)

Son düzenleme:
merhaba canım aramıza hosgeldin bende çalısan bir anneyim seni cok iyi anlıyorum ev iş cocuk üçlemi bazen cok yorucu hale geliyor rabbim kuvvet versin .. Montessori uygulamaları aslında 18. Aydan itibaren baslıyor benim 17. Aylık bir kızım var biz mesela kule yapmaya yeni basladık eşleştirmede sanırım 20 aydan sonra yapılabiliyordu emin değilim ama birde her çocuğun gelişimi oyunlara tpkisi farklı mesela benim kızım düzen gereken oyunları pek sevmiyor üst üste dizme gibi o yıkmayı dağıtmayı koparmayı seviyor çocuğun tarzına göre oyunlar bulabilirsin bunu içinde cok güzel bloglar var onları takip edersen ve burda farezya ve fredomm masallh cok aktif anneler onlarda sana cok yardımcı olurlar bende elimden geldiğince yardımcı olurum

eşleştirme konusunda mini tavsiye.....çamaşırlarını katlarken çoraplarınızı dökün ortaya.... ben teki nerdeymiş bunun diye diye eşleştirme yapmış olduk:1:ayrıca çorapları yumak gibi yapıp birbirinize atın...anne baba çocuklar...hem eğlenceli oluyor hem öğreniyor çocuklar..yaşayarak...

yanlış alıntı yapmışım...özür....

Son düzenleme:
Pvc yi kirtasiyeden aliyoruz a4 boyutlu...icine kaplanicak gorseli koyup ustune de bez yada gazete kagidi koysrak buharsiz utu basiyorum.bu kadar;)
Ikeanin masa sandalyesini aldim ama henyz kurmadim bide henuz kullanmicsm sanirim.bensu kum aktivite havuzu almistim onun tepsi gibi kapagi var cok guzel masa oluyo.kullsnusli bi urun masa olarak onu kullaniyoruz

ben pvc yerine geniş koli bantlarıyla görselin üzerini bantlayıp öyle kesiyorum. aynı görevi görür mü bilmem :)

Teşekkür ederim, yarın kırtasiyeye uğrayıp alayım bakalım, bugüne denk bantla idaremetmiştij :)
Bizim eşleştirme kartlarımızda aile bireylerinin resimleri de oluyor ve o zaman daha çok eğleniyor kızlar
Mesela arabanın traktörünu çağın yanında anneanne dede en sevdiği ayının resmini flnd a koyuyorum sheyecanlanıyor seviniyor oyuna ilgisi artıyor tavsiye ederim

Yarın oburgun yınedık cevırır artan kıtapları ıçın ona yada kendıme kıtaplık da yapabılırım dedım yanı bana cok işlevlı geldı.herseyııkeadan aldım.bende ayakkabı kutularını kumaşla kaplamayı duşunuyodum hatta kumaş bıle ayarlamıştım.ama ıkea burada evımızın dıbınde.yuruyese cıkıyorum oraya dogru bugun yıne gıttım oyun alanı ıçın halı aldım:27:bırde kutular aldım.burdan gıdhne kadar daha neler alırım bılmıom:27: a bıde balık sekıllı buzluk aldım renklı su ıle dondurum aktıvıte havuzumuza atar balık yakalamaca oynarız dıe dusundum:emir_bebek:
Ayyy dıkış makınası dıe bende tutturdum ama hem küçük hem pratık hem ucuz bısey olmalı.annem eskı dıkışçymiş bu evde 2 makına var ama cok heybetlı profesyonel işi:(burdayken belki dikiş işlerimi hallederım de dediğin gıbı evde bulunsa ıyı olur.alırsan yad. Bulursan kriteyerımıze uygun haber vermeyı unutma:37:

bayramda bende istanbuldaydım eşim beni götürmüyor ıkeaya alısveriş cılgınına dönmemden korkuyor sanırım aka bir yana bagaj sorunumuz ve bu ayki ekoomik sıkıntdan gidemedikte netten helldicez bu ay insaalh balık sekli buzluk iyi fikr meyveli olanlardan da bulursak oda güzel bir çalısma olabilir

dikiş makinasının resmini birazdan atıcam hakkındaki yorumlar güzel

Merhaba hoşgeldııın
Benım de kızım 17 aylık ve bıtanemo nun anlattgı gıbı ıkı yas sendromu ıçerısındeyız sanırım inatlaşmalar yoğun;)ve sureklı yapışıgız yanı gunduz bensız hıc oyun oynamaz iş bile yaptırmaz bana.eşlestirme için henuz erken genelde okudugum bloklarda 22 ay civarı basıt eşlestirmelere başlamışlar.bız eşlestırme olarak suan;evım dıe bı ktabımız var orda edeki nesneler var koltuk halı saat kapı lav bo tabak diş fırca vs gıbı...onları soruyorö:saat nerde,tv nerde lavaboda ne yapılır vs sonra gıttıgımız her evde soruyoruz bu evde saat nerde hadı kapıyı göster...

Özel mesaja ne gerek var tatlım burdan paylaş;)bızde yararlanalım su sıra cok plansız ve salmış hıssedıyorum kendımı.aalında haftalık planlar cıkarmaya başlasak önumuzdekı ay super olucak...freedom duy benı;)

tamam canım cumay kadar bitirim sanırım blogları tarayarak yaptığım için biraz uzun sürüyor birde ay ay yapıyorum suan 18-19-20 ayları hazırlıyorum bakalım neler cıkıcak

Grubu bılen pek yok yada bılen cok ama gızlı takıpçıler sanıyorum daha cok faydalanmayı sevıyolar.elimizden geldıgınce aktıf tutmaya calışıyoruz.ama bitaemonun rahatsızlğı,freedomun ve benım bayram tatılım,hatta benım uzayan bayram tatılım derken durgunlaştık bay.keske fıkır fıkır aktıf bı grup olsa da fıkırler havada uçussa ne yapsak jıye değil bugun hangısını yapsak dıye duşunsek...;)

Cok kıskandım şu cıktılarınızı yaaaa...
Akvaryumu da a4 olarak paylasırmısın?bugun bırı 5 lt lik su sısesne balonlardan akvaryum kurmus cok hosuma gıttı.bı nevı duyusal havuz...oyle bı aktıvıte yapıp ustune de senın akvaryum-stıcker aktıvıten uygulanabılır

Babamız eve erken ghlen bı babaouzden genelde gunduzun yukunu aşam beden alır daha cok kızyla o vakıt gecırır.Eylul kendısı babasına görev koydu;aksam oturulunca cırtlı meyve sebze kesmeyı,küpten sekillerı atmayı ve babasının sor sorabılcegı kitapları getırıp kendı aktıvıtesını belırleyıp babasıyla oynuyolar...

ilk ergenlik sendromlarını yasıyor sanırım bu fıstıklar :)insallah bol aktif olduğumuz o günleride görürürz

hosgeldin canım ben pvc yi buradaki kırtasiyelerden bulammasıtım netten bir paket aldım 100 tane a4 boyutunda şimdi onla tüm işimi görüyorum

uzun zaman önce yaptığım ama bir türlü paylasamadığım bir aktivite işte bizim ecemiz kendisi dün itibari iile ağır yaralı yoğun bakımda üzerine elifnur oturdu:1::1::1: işte ecemiz ve ona badem yediren kızım $20130930_074450.webp $20130930_074535.webp $20130930_074609.webp daha ben kızın saçlarını yapamadan sanırım kısmen hakkın rahmetine kavustu

$dikiş.webp

Artes FHSM-505 Dikiş Makinası

burcu bak bu dikiş makinası için gzel yorumlar okudum ilk baslayanlar için uygun basit bir kullanımı varmıs gitti gidiyorda 88,75 tl kargo ücreti yok ben bundan alcam ama bir kaç ay sonra bol bol oyuncak dikeriz artık

uzun zaman önce yaptığım ama bir türlü paylasamadığım bir aktivite işte bizim ecemiz kendisi dün itibari iile ağır yaralı yoğun bakımda üzerine elifnur oturdu:1::1::1: işte ecemiz ve ona badem yediren kızımEki Görüntüle 836505 Eki Görüntüle 836507 Eki Görüntüle 836506 daha ben kızın saçlarını yapamadan sanırım kısmen hakkın rahmetine kavustu

hahaha çok güzelmiş günaydın bu arada :52: ya benim oğlum bu tarz büyük nesnelerden ve müzik çalıp oynayan oyuncaklardan korkuyo :19: bunu yaparken yanınızda mıydı çocuğunuz ? ben nasıl alıştırıcam müzikle dans eden köpeğe o senin oyuncağın oğlum bak cici yapıp oyuncağını sevdirmeye çalışıyorum müzik bitince gidip kendi açmasına rağmen koşarak bana geliyo naz mı yapıyo bilemedim o anda düşüncesini :44::44:

hahaha çok güzelmiş günaydın bu arada :52: ya benim oğlum bu tarz büyük nesnelerden ve müzik çalıp oynayan oyuncaklardan korkuyo :19: bunu yaparken yanınızda mıydı çocuğunuz ? ben nasıl alıştırıcam müzikle dans eden köpeğe o senin oyuncağın oğlum bak cici yapıp oyuncağını sevdirmeye çalışıyorum müzik bitince gidip kendi açmasına rağmen koşarak bana geliyo naz mı yapıyo bilemedim o anda düşüncesini :44::44:

söyle yapsanız siz oynayın oyuncakla oynarken ne kadar güzel olduğundan sevincinizi falan belli edin illaki gelecektir yanınıza bir süre brlikte oynayın eminim asacaktır bu durumu tabi nazda yapıyor olabilir benim kızda cok seviyor sesli seyleri önce dinleyip spnra parçalamayı :1::1::52::52:

Teşekkür ederim, yarın kırtasiyeye uğrayıp alayım bakalım, bugüne denk bantla idaremetmiştij :)
Bizim eşleştirme kartlarımızda aile bireylerinin resimleri de oluyor ve o zaman daha çok eğleniyor kızlar
Mesela arabanın traktörünu çağın yanında anneanne dede en sevdiği ayının resmini flnd a koyuyorum sheyecanlanıyor seviniyor oyuna ilgisi artıyor tavsiye ederim

Hazır burda geniş aıLemin yanındayken benımde aklımda hepsinin resmini çekmek...resımlerını cekip cıkartıcam pvc kaplayıp bı kutuya koycam.hem unutmamış hem sıfatlarını ogrenmış hem ozledıkçe bakmış olur.hem de dedıgın gıbı oyunlara dahıl edebılırım onları;)

uzun zaman önce yaptığım ama bir türlü paylasamadığım bir aktivite işte bizim ecemiz kendisi dün itibari iile ağır yaralı yoğun bakımda üzerine elifnur oturdu:1::1::1: işte ecemiz ve ona badem yediren kızımEki Görüntüle 836505 Eki Görüntüle 836507 Eki Görüntüle 836506 daha ben kızın saçlarını yapamadan sanırım kısmen hakkın rahmetine kavustu

Ay bız bu kutu kızımız Ayşe yi o ladar sevıyoruz ınanır mısın yola cıkıcagımız gun bozulmasın dıe yanımıza almamıştım kapıdan cıkarken kucakladı onu da:)Aysemızde suan bızımle ıstanbulda,her akşam ponpon mamasını yedırıyo ananeyle bırlıkte:)ısın ılgıncı bayramda zıyarete gelenlerın çocukları da cok sevdı ayseyı:)ne Ayse yaratmışım;)))

Eki Görüntüle 836509

Artes FHSM-505 Dikiş Makinası

burcu bak bu dikiş makinası için gzel yorumlar okudum ilk baslayanlar için uygun basit bir kullanımı varmıs gitti gidiyorda 88,75 tl kargo ücreti yok ben bundan alcam ama bir kaç ay sonra bol bol oyuncak dikeriz artık

Bende bı arastırayım bunu. Bakım...yılbaşı hedıye alternatıfı olarak sunayım hatta;):27:

Kızımda oldum olası cok seslı bagıran oyuncaklardan korkar.su sıra arabalara merak sardı ın ınnnn dıyım onları suruyo dedesı de gıtmıs guzel bı araba almış farları yanıp sonuyo fakat cok gurultulu....bu yuzden Eylul arabaya yaklasamıyodu.ıçıne makas daldırıp kabloları kestım artık sessız ısıksız ama oynanabılen bı arabamız var;)
Sevmedığı bışeye zorlamayın alışmak zorunda değil;)ama cımız onların mutlulugu değil mi zaten,nasıl ıstıyolarsa oyle olsun;)

Bizim cocuklugumuzda gıgırlar vardı.yerde yemek yendıkten sonra sofra bezı kaldırılır bana da yerlere dokulen kırıntıları gırgırlamak kalırdı.benımde gorevım sorumlulugum buydu...
Halıda kırıntı pislik gormeye tahammul yok Eylul un.tavuk gıbı elıyle toplar:)
Kızıma gırgır aldım:)

$image.webp elime ilk sehriye geldı onu doktum yere nasıl yapılacagını gosterdım ve başladı gırgırlamaya:

$image.webp

$2013-10-18-0124.webp

işte kızımmm teyzeleri parmak boya yaparken :)

Son düzenleme:
keşke bende dikiş bilsem hiç anlamam öyle şeylerden :(

Eklentiler

• $2013-10-01-0029.webp
    $2013-10-01-0029.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 94
  • $2013-10-09-0076.webp
    $2013-10-09-0076.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 90
  • $2013-10-09-0083.webp
    $2013-10-09-0083.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 104
  • $2013-10-10-0091.webp
    $2013-10-10-0091.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 89
  • $2013-10-10-0096.webp
    $2013-10-10-0096.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 91
  • $2013-10-10-0101.webp
    $2013-10-10-0101.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 95
  • $2013-10-18-0108.webp
    $2013-10-18-0108.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 102
  • $2013-10-19-0002.webp
    $2013-10-19-0002.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 97
  • $2013-10-19-0025.webp
    $2013-10-19-0025.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 102
  • $2013-10-20-0029.webp
    $2013-10-20-0029.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 81
  • $2013-10-20-0045.webp
    $2013-10-20-0045.webp
    12 KB · Görüntüleme: 106
  • $2013-10-23-0059.webp
    $2013-10-23-0059.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 95
  • $2013-10-23-0061.webp
    $2013-10-23-0061.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 121
resimlerin altına açıklamalarını yazacaktım ama beceremedim. patates adama dikkat çekmek istiyorum korku filmlerinden fırlamış gibi :)

Back
X