Merhaba arkadaslar..burayi dun kesfetttim iki gundur surekli inceleme halindeyim.harikasiniz..
Ben 2013 agustos annesiyim oglum 2 aylik..burada paylastiklarinizi bilgisayara kaydediyorum..mintessori defteri tutuyorum nete buldugum herseyi not aliyorum.
Sizden bir konuda fikir almak istiyorum..oglum suan anakucagunda benim yanimda yatiyor..6. Ayda odasina gecirmeyi dusunuyorum ..evim kucuk odasi da kucuk..parmaklikli yataklardan almayi dusunuyordum ama montessori uygulayan anneleri inceleyince acaba yer yatagimi yapsam ditekt diyorum ama gece uykusu icin uygun degil gibi..cok kucuk daha..besik mi alsam yer yatagimi..onerileriniz nedir
kızım 1 yaşına kadar beni emdi bu yüzden odamızda yattı, 17 aylık ve halada odamızda yatagında yatıyor. henüz ayırmak için erken çünkü gece sık sık uyanıyor. ben park yatak aldım, okuduğum kadarıyla pekte fazla kişinin kullanmadığı titreşimle hiç sallamadan 9 ay geçirdim. titreşimi açardım hop uyurdu. sonradan hastalıklar falan olunca sallamam gerekti. şimdi bazen sallıyorum bazende kendi gidiyor park yatagına yatıyor. park yatakların süngerleri ince olur ve taşıması kolaydır, gündüzde yer yatagı olarak kullanabilirsin. ben ince bi sünger kestirip, bebek çarşafı ile kaplamıştım. sık sıkta yüz üstü yatır, tabi yanında sende ol. park yataktan çok memnunum ben..
bu ay için önerilerim;
-el ve ayaklara masaj (pedagog olan kuzenlerim 17 aylık kızıma bile masaj yapmamı öneriyorlar)
-bu masajı şiddetle tavsiye ederim, bebeğin kendi vucudunu tanımasında önemli bir rol oynar masaj
Bebek bakımı gaz masajı ve egzersiz | Bebek ve Hamilelik | Bebisler.com - YouTube
-klasik müzik dinletebilirsin
-kış demeden gün aşırı banyo (illa sabunlamana gerek yok, küvet yada bir kovanın içine ılık su koy ve içine daldır. suya sırt üstü yatır ve gögüsten hafif bastırırsan bebeğinin nefesini tutuğunu görürsün. hiçbir annenin bu anı kaçırmasını istemem, harika bir görüntüdür. kızımı 3 aylıkken denizde suya daldırırdım, nefesini tutar dalardı. )
-özellikle 3. aya geçince elini hiç boş bırakma sürekli birşeyler ver incelesin. el kaslarının gelişmesi açısındanda çok faydalı. tanımak içinde süreklide agzına götürecektir :)
-ayna çok önemli yatagın kenarına bi ayna koy ve kendine baksın
-bol bol ce-eee oynayın
-kırmızı bir kurdaleyi saga-sola götürerek takip etmesini sağlayın
benim aklıma gelenler bunlar..
balık stickerlar için kullandığımız akvaryumumuz;
Eki Görüntüle 838004
sanırım yayınlamamışım yüz ifadeleri,
Eki Görüntüle 838005
Eki Görüntüle 838006
Eki Görüntüle 838007
EVVEEEETTTT gelelim konuya, maşşallah diyelim katılımlar artmış. yazıların çogunu okudum, cevap veremediklerim varsa kusura bakmasınlar. bayram dönüşü hastalanıp yataklara düştük. sonunda dün kızıda hasta ettik. babannenin günü vardı oraya götürdüm sanırım üşüttü ve gece karnı ağrıdı. şükür agrı kesiciyle çabuk atlattık.
dünkü aktivitemiz babanenin günü oldu, ilk defa bu kadar kalabalık bir ortama girdi. uyanınca içeriye bi geldiki bi sürü bayan, çok şaşırdı. kimsenin tabagına sulanmadı, çayına dokunmadı. büyüdüğünü ispat etti. pek uslu ve pek dilliydi :) babannenin kucagında kuran okunurken bol bol amin yaptı. balkonda ugurböcegi bulduk, balkon camla kapalı olduğundan kaçamadıda böcüğümüz sevdik durduk. bu günde parka yürüyerek gittik, abilerin ablaların önü kesildi yaprak verildi. niyeyse düşen yaprakları veriyor herkese :) eve geldik uyuyor. akşam aktarma yaptırıcam, uzun zaman oldu yapmayalı. toplarla renk çalışmasıda yaparız. bol bolda kitap okuycaz :)
fermuar ve düğmelere ilgi arttı, bununla ilgili aktiviteyi hafta sonu yapmayı planlıyorum. önce bi iyleşelim, resimli paylaşımlara yakında başlarım.. :)