Ziliguerti;çocuğun yaşına uygun davranışlar içinde, o artık bi r birey ve kararları kendisi almak istiyor.Bunu gösterme ifade etme şekli farklı olduğu için üzülmüşsün ama bu üzüntüyü çok abartılı bulduğumu söylemeliyim.Şaşırabilirsin ama ağlamak ve "nerde hata yaptık" demek doğru değil.Pedegoga gitmek seni rahatlattıysa doğru bir adım atmışsın ama pedegoga gitmeni gerektirecek bir durum değil yaşadığın.Her çocukta 1,5-3 yaş arasında bu davranışlar olur.
Panik yapmadan soğukkanlılıkla,çocuğun kendi ifade etme şekli üzerinde birşeyler yapmalısın.Susturma,vurma,bağırma vs her davranış çocuğun gözlemlediği davranışların yansımasıdır,tv den öğrenmek (büyüklerin o korkunç dizileri,çocukların izlediği o inanılmaz şiddet küfür ve saldırganlık içeren çizgi filmler) markette bir kez bile gördüğü bir davranış,çocukların davranışı model alması için yeterlidir.Eğer o davranışı görmezden gelirsen veya aşırı reaksiyon gösterirsen vey a,dediğini yaparsan bu davranışı hep tekrarlar.Geçen gün ne yapman gerektiği ile ilgili birşeyler yazmıştım...Eğer rahatlamaya,danışmaya ihtiyacın olursa sana telefondan da yardımcı olurum.Lütfen üzülme,çünkü üzüleceğin birşey olmuyor.
Ben de menülerimi yazmıyorum ama inanın bana, ilk başlayanlar için menü okumak harika,ben bu sayede ve sayenizde öğrendim ne yiyeceğimi.Mantık çok basit ama yine de aklıma takılan şeyler hala oluyor.Mesela bugün acilen evden çıktım ve öğlen yemeği yiyemedim.Tedarikli olamıyorum bazen.Mesela bugün
Kahvaltı(aynı saatte ve olması gerektiği gibi,
öğlen yemeği 3 hurma,
ikindi 2 kuru incir
akşam yemeği sebzeli(kabak,patlıcan) salata ve yoğurt(dışarıda yedim)
Saat 22:30 ve ben acıktım.Meyve veya kuru meyve yiyebilir miyim.?Fındık olur mu mesela?
Bu atlanan öğünler için bir formül bulmalıyım.
Geçengün biri kuru meyve ve meyve porsiyonlarını yazmıştı,şimdi bulamadım o mesajı

Kuru meyve porsiyonunu merak ediyorum.2 kuru incir 1 porsiyon mu?
günlük 6 hurma ok.
Yaş meyveler pek ilgimi çekmiyor açıkçası:)