oo akşam akşam neler çekmiş monticilerin canları...
aebenim nerden icat ettin tarçınlı hurmayı aplam sen:18: valla haftada bir paket hurmayı yiyiyorum

(350 gr)aslında bi paket tek seferde bitiresim varda...

şeker komasına girmiim bide kilo almiim diye yiyemiyorum tabisi...
s.d cnm..kışın çorba isteniyor walla.bende çok severim çorbayı...geçen ıspanaklı terbiyeli buğdaylı bir çorba tarifi vermiştim.onuda yapabilirsin.aebenimin dediği gibi un katmadan tavuk çorbasıda olur..(burda hemen aebenimr bir sorum olacak monticiler adına..un koymayalım ok ama kıvam açısından 1 tatlı kaşığı nişasta olmazmı aplam.yani bir kaseye yarım çay kaşığı ya düşer ya düşmez..un en az 2 yemek kaşığı konuyor ama nişastanın azıcığı bağlayabilir çorbanın terbiyesini) eğer olmaz dersen yumurta yuğurtla yaparlar..
mercimek çorbaları zaten serbest..eğer dedğim şekilde nişasta ile kıvam verilebilirse(montiye uyarsa yani un yerine nişasta)kremalı mantarlı çorbada süper olur kanımca..(krema yerine yarım yağlı sütle yapıyorum ben tad aynı ama hafif oluyor.kremalı sebzede olur.
bende yarın yarım bi karnıbaharım var onunla karnıbahar yemeği yapayım kendime.geçen hafta yarısını eşim nöbetçiydi yaptım.yarısınıda yarın yapayım.ona z.yağlı pırasa yaparım..oğlumada bişeyler düşünücem artık...şimdi iyi hoşta oul başalayacak yarın bir gün ben o zaman ne yapçam hiç bilmiyorum.tüm gecem mutfakta geçecek gbi duruyor...inşallah oğlum büyüdüğünde babası kadar ymek seçmez...