bende tüm ööğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım....
öğlen önceki okuldan öğretmen arkadaşlarımın hazırladığı bir proğrama davetliydim bende..12-13:30 arası kokteyl vardı gittim geldim.eşime bıraktım oğlumu.oda öğle arası oğluyla vakit gezçirdi
havalarda bi öyle bi böyle,hastalıktan kurtulamadım.öksüremüyorum bile bronşlarım acaip tıkanmış durumda...dün çok temizlik yaptım cam sil-kapı sil-mutfak dolaplarını sil

kas ağrısı çekiyorum walla..eğil kalk - eğil kalk popom bile ağrımış

yarın da okuldan arkadaşlar geleceklermiş.iyi oldu dün yaptığım temizliğin üstüne.bu günde okula gidene kadar hamur mayalamıştım okuldan gelince hemen şekil verdim attım fırına,o arada oğlumu uyuttum vs..tatlımı yaptım.(kupta kestaneli muhallebi ve truff)şimdide oturdum azıcık dinleneyim..
banum soruna cvp vereyim hemen tatlışım...
tahiin pekmezi bende veriyorum aşağı yukarı her sabah diyebiliriz.bazende ballı ekmek yiyiyor oğlum.ama süt ürünlerindeki kalsiyum ölmüyor cnm pekmezdeki demir ölüyor.sütün içindeki kalsiyum sayesinde.yani peyniri,sütü tahin pekmez bozmuyor.pekmezdeki demiri peynir,süt öldürüyor..
pekmeze tahin eklenmesinin sebebide bu.içindeki demiri koruyor tahin.kalsiyum sayesinde ölmesini engelliyor.demiri kilitliyor yani tahin.bunu eşinim diyetisyen arkadaşına sormuştum bize geldiklerinde.o tıbbi terimlerle açıkladı durumu.ama özü buydu...aslında kan yapıcı olan pekmezden ziyade tahin demişti.pekmez tahindeki demir bileşenlerini açığa arttırarak çıkarıyor ve yine tahin demiri kilitleyip başka yiyeceklerle alındığında bozulmasını önlüyormuş...bildiğim bu cnm.bende bunu öğrenen kadar süt ürünüyle vermeyi düşünmüyordum.ama veriyorum şimdi.oğlumu ara sıra takip ettiriyor eşim,kan alıp götürüyor laboratuvarda baktırıyor.demir depoları vs.dolu yani çok şükür..bunu bilmeyip sütüne pekmez ekleyerek veren çok anne var cnm...bayramda daha bi arkadaşı aradım çocuklardan bahsederken sütü gece pekmezle veriyorum dedi..birde cnm aklında bulunsun gece süt içip uyuyorlarsa oğluşların.ya dişlerini fırçalatıp yatır yada mutlaka biraz su içsinler..dişlerde süt kalıntısı kalmasın.çürütüyor...