hoşbuldum canım

bu mesajını yeni gördüm,senin hatırlatma mesajını görünce geri gittim

bazı bilgiler yanlış ve doğu olanlarında cevapları var.Emin ol bizler de karatay diyeti yapanlar olarak,ilk önce kendimiz yargılıyoruz,sorguluyoruz ama her seferinde hocamızdan çok mantıklı cevaplar alıyoruz.Bahsettiğin tezatlıklar herkesin kafasını karıştırıyor.Mesela muz;evet g.i yüksek olduğu için biz de çok yadırgamıştık ama hoca şu cevabı verdi bize,''muz protein içerir,yanında ceviz,fındık,fıstıkla yendiği takdirde sindirimi yavaş olur,korkmayın!''.Mesela bir öğlen öğününde 1-2 yerli küçük muz ve yanında 1 kase kuru yemişi kuvvetli bir öğün yapabileceğimizi söylüyor.un yok diyor ama lahmacun veriyor;haftada 1 gün,1 ad. yenebilir diyor hoca.mayasız hamurdan yapıldığı için ve kavurma işlemi yapğılmadan kıyması piştiği için çok sağlıklı olduğunu söylüyor.(tabi bu benim kafamda bir sürü şey oluşturuyor.o zaman mayasız poğaça da yapıp yiyebilir myiiz veya ev yapımı mayasız pizza? diye düşünüyorum.henüz bunu hocaya sormadım,topikteki arkadaşlarıma sordum,onlarda tam cevap veremdi.Hocaya güvendiğimiz mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır diye düşünüyoruz.Bu durumu kendisine bizzat sorucam burada da cevabı paylaşırım)
yağlara gelince tüm yağlar yasak.sadece faydalı yağlar serbest,soğuk sıkım sızma zeytinyağ ve köy tereyağı ve omega 3(küçük balıklar ve cevizde bolca var).Bunlar için de miktar belirtmiyor ama 1 kg da yiyemezsiniz ya diyor.Yani abartmadan yemek gerekiyor.Yalnız az yağlı yiyecem derken çabuk acıkmamızı sağlayacak kadar da az olmamalı yağ.
ara öğün yapmıyoruz biz hele ki ara öğünde taze meyve.karatayda 4-6 saat olmalı öğün araları,bu leptin hormonunun salgılanması ve yağ yakımının olması için gerekli.Eğer ara öğünde t.meyve yersek insülin salgılarız ve insülin leptinin tam tersi
bulgur karatayda kilo verme sürecinde yasak gibi bir şey.illa yenecekse günde 2-3 kaşığı geçmemeli diyor.Menülerimizde bulgur çokça görmüşsündür.kötünün iyisi olarak,kaçamağımızdır bulgur bizim

hiç bir tahıl yok ama kuru baklagiller var abartmadan.
karatay şekeri yasaklayan,proteini bolca veren (g.i. 0 olduğu için) ve basit karbonhidratlar yerine sağlıklı karbonhidrat içerikli yiyecekler öneren bir diyet.Bir de tüm hazır yiyecekler,tatlandırıcılar,light veya diet ürünler yasak karatayda.Çünkü hepsi işlenmiş gıda ve karaciğer yağlanmasına sebep oluyormuş bu da kilo alımına sebep oluyormuş.aynı zamanda trans yağ içerdikleri için kanerojenmiş.Yoğurdun sütün tam yağlısını öneriyor hoca çünkü tam proteini alabilmemiz için ve d vitamini için.
karatayla ilgili görüşlerini gayet kibar bir dille yazdığın için teşekür ederim.sonuçta herkes kendisine mantıklı gelen diyeti uyguluyor ve hepimiz de birbirimize saygı duyuyoruz.
hoca montiyi okumuş mudur bilemiyorum,sorarım canım.yalnız çeviri diyetler diyor,dışarıdan ülkemize giren diyetlere ve doğru bulmadığını,bizlere uygun olmadığını söylüyor.montide bunların arasında mı bilmiyorum
bu arada ben de 3 ayda karatayla 14.5 kg verdim.bu hafta 80 leri gördüm ucundan da olsa :124:
uzun zaman önce belki 1-2 yıl önceydi,karatay yoktu,monti yapmaya karar vermiştim,gelmiştim birkaç gün buraya ama sonra yapamamıştım diyeti.Sanırım zamanı şimdiymiş.Hepimize sağlıklı zayıflamalar