Ablaaaaaaaaaa yardım ve yataklığına ihtiyacım var
Daha doğrusu tecrübe ve önerine
Anti canım inan çalışan kadın olunca hep durumlar aynı oluyor hele birde çocuk varsa hasta olmak gibi bir lüksün yok (Bırak dinlenmeyi

)
Bunu burada çalışan anneler iyi bilirler....
Bak sana kısaca tek bir günümü anlatayım ;
Sabah 6'da yataktan kalkıyorum
10 dakika lavabo ziyareti ardından mutafağa
kendime monti kahvaltısı hazırlıyor ve daha dışarıdaki hava kapkaranlık iken kahvaltımı yapıyorum mutfağı tezgahı toparlıyorum ve saat 6.45 gibi mutfaktan çıkıyorum
sonra eşimi uyandırıyorum (ki bu tek seferde olmuyor en az 5 kez seslenmem gerek

)
ardından kızımı uyur haliyle giydirmeye çalışıyorum....
Saat:07.10 gibi evden çıkıyoruz kızım yolda uyuyor tabiii

kızı okula bırakıyoruz derken işe dönüyorum saat 8 iş başı
bütün gün otur otur otur çalış çalış çalış
Benimde dışarıdan yemek yeme şansım pek yok arada nadir...
Dolayısı ile evden getiriyorum yemeklerimi kahvaltı yaparken öğle yemeğimide hazırlıyorum
öğle molam 15 dakikadır oda oturduğum yerde yemeğimi yerim ayrı bir mutfağım bile yok.
Azcık dışarıya çıkayım desem mümkün değil telefonlar susmak bilmez ofiste tekim (muhasebeciyim)
akşam beşe kadar wc ye bile koşuyla giderek çalışırım.
Saat beşte şirketten çıkar koştura koştura kursa giderim saat dokuza kadar dersteyim
eve geri dönmem onu bulur....
Bu arada kızım saat 6'da kreşten çıkıyor onu alıp eve bırakma işide var

saat 10'dan sonra kızımla ilgilenirim çünkü uyumaz beni bekler ona vakit ayırmam gerekir....
eşim desen her zaman ilgi bekler (hele bu sıra hasta daha çok naza çekiyor)
he ben bu kadar zamanda yemeği ne yapıyorum biliyormusun...
Cumartesi günü evde kahvaltıdan sonra masayı toparlarken bir yandanda hafta içi yenecek yemekleri ocağa koyuyorum
genelde z.yağlı yapıyorum ki tadı değişmesin diye....
Ve yaptığım 3 çeşit yemek bütün bir hafta yetiyor bize canım (öğle yemeğimide evden getirdiğim halde)
cumartesi günü öğlene kadar mutfakta olurum genelde öğleden sonra ve bütün bir pazar gününüde eşime kızıma ayırırım artık gez toz alışveriş yap vs.
Bu arada benim eşimde aynıdır yanımda otur iş yapma der ama ben mutfakta iken ona hep oyalanacağı iş bulur yaptırırım benden önce bitiremez....
Diyeceğim o ki sakın sakın bu yazdıklarımı yanlış anlama ben sana sadece tek bir günümü anlattım... Bunlarada daha neler eklenir neler....
sen istedikten sonra yapamayacağın bir şey yok....
Dipnot: bunları yazarkende bahane ile mola yapmış oldum