Moralim bozuk

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba, uzun süreden beri moralim bozuk arkadaşlar.. Sebebi belki bazılarınıza gereksiz gelebilir ama benim için sinir bozucu olmaya başladı.. Ehliyetimi aldığım günden beri, 15 yıl olmuştur, annem babam araba alıcaz diyip duruyolar. konuşması geçiyor.. Ama Bazı konularda çok cimri bir babam var.. mesela benimle ilgili konularda. Bu yaşa geldim daha 2 sene araba kullandım. oturduğumuz yer toplu ulaşımla çok zor olan bir yer ve hala daha araba alınmıyordu bana.. neyse ben geçen sene yüksek lisansa başlayınca kampüs de çok uzak olduğundan annemin eski arabasını satmışlardı sattıkları adamın borcu mu varmış ne geri getirmiş onu da bana verdiler. 1 yıldır kullanıyorum ama 2 ayda bir sürekli bozuluyor, yolda kalıyor.. ve bu arabanın sürekli bozulmasından bir ara sinir hastası olacağımı sanıyodum.. satın bunu adam gibi araba alı dedğimde paramız yok borcumuz var diyip yine her zamanki gibi sözleirni söylüyorlar. borcumuz var diyenler 1 hafta sonra bilmem ne kaplıcasına tatile gidicez gelir misin diye soruyorlar.. bana araba almaya gelince paraları yok ama başka şeylere var.. Açıkçası bu eski arabanın şeklini seviyorum polo 2001 ama bozulmasından ve arabaya güvenmemekten bıktım.. bundan bikaç sene önce annemin arabasını ruhumuz bile duymadan değiştirip sıfır araba alındı.. benim isteklerim de hep sürekli sürekli yapılmıyor..

kaç yaşındasınız? Çalışıyor musunuz?

yaşım 30 bekarım.. şuanda yüksek lisans yapıyorum çalışmıyorum.. kpss de malum olursa çalışmayı istiyorum ama kendim çalışsam bile araba parasını kaç yılda biriktiririm?...

Sen yine şanslısın okuyorsun sonunda eline para geçecek okumayıp ailesine yardım yapan çok genç kızlarımız var ama sonunda sen evlensende .çocuk olsada çalışacaksın onun için hemen herşey olmuyor diye morelini bozma çok kötü şartlarda hayat mücadelesi vere n insanlarımız çoğunlukta olduğunu düşünerek şükür et
Merhaba, uzun süreden beri moralim bozuk arkadaşlar.. Sebebi belki bazılarınıza gereksiz gelebilir ama benim için sinir bozucu olmaya başladı.. Ehliyetimi aldığım günden beri, 15 yıl olmuştur, annem babam araba alıcaz diyip duruyolar. konuşması geçiyor.. Ama Bazı konularda çok cimri bir babam var.. mesela benimle ilgili konularda. Bu yaşa geldim daha 2 sene araba kullandım. oturduğumuz yer toplu ulaşımla çok zor olan bir yer ve hala daha araba alınmıyordu bana.. neyse ben geçen sene yüksek lisansa başlayınca kampüs de çok uzak olduğundan annemin eski arabasını satmışlardı sattıkları adamın borcu mu varmış ne geri getirmiş onu da bana verdiler. 1 yıldır kullanıyorum ama 2 ayda bir sürekli bozuluyor, yolda kalıyor.. ve bu arabanın sürekli bozulmasından bir ara sinir hastası olacağımı sanıyodum.. satın bunu adam gibi araba alı dedğimde paramız yok borcumuz var diyip yine her zamanki gibi sözleirni söylüyorlar. borcumuz var diyenler 1 hafta sonra bilmem ne kaplıcasına tatile gidicez gelir misin diye soruyorlar.. bana araba almaya gelince paraları yok ama başka şeylere var.. Açıkçası bu eski arabanın şeklini seviyorum polo 2001 ama bozulmasından ve arabaya güvenmemekten bıktım.. bundan bikaç sene önce annemin arabasını ruhumuz bile duymadan değiştirip sıfır araba alındı.. benim isteklerim de hep sürekli sürekli yapılmıyor..

Sen yine şanslısın okuyorsun sonunda eline para geçecek okumayıp ailesine yardım yapan çok genç kızlarımız var ama sonunda sen evlensende .çocuk olsada çalışacaksın onun için hemen herşey olmuyor diye morelini bozma çok kötü şartlarda hayat mücadelesi vere n insanlarımız çoğunlukta olduğunu düşünerek şükür et

Halime hep şükrediyorum.. Ama hep istekleri yapılmayan kişi ben olunca olmuyor.. Bak mesela annem araba kullanmaktan korkuyordu. benim sayemde cesaret edip benimle birlikte kullanmaya tekrar başladı.. onun 2 sıfır arabası bende de ikide bir bozulan eski araba var.. başka küçük sorun gibi görünüyor ama sinir bozukluğunu içinde olan biliyor..

Neden dana kasitli yapildigini dusunuyorsun ki,gercekten paralari yoktur belkide.bana para yok diyorlar kendileri tatile gidiyorlar diyorsun ama,tatil dedigindr kaplica yani,bir haftaligi tutsa tutsa mazotu şunu bunu bin lira tutar,bin liraya tatil yapabilirler ama araba alamazlar senin icin degil mi..o yuzden kasitli yapildigini dusunme,hem ellerinde olsa niye yapmasinlar ki kötü bir aile olsalar okuman icinde para harcamazlar eminim..skma canini okulunu bitirip is sahibi olmaya bak.

Bir de olaya şu yönden bakın...25 yaşında iken, hala ailemle yaşadığımı duyduğunda, Amerika'lısından Japonuna kadar tüm arkadaşlarım, hadii ya, hala ailen sana mı bakıyor? Eve kira ödüyorsundur, mutfak alışverişini yapıyorsundur..yine de nasıl olur ya, bu yaşta?? şeklinde tepkiler alıyordum.

Bizim anne babalarımız aşırı bile fedakar aslında. Senden eve katkı beklemiyorlarsa yat kalk şükret haline bence. Belli bir yaşa kadar yedirip, içirmek, sağlıklı bir birey olarak yetiştirmek zorundalar evet. Ama ne annenin ne babanın sana araba almak gibi bir yükümlüğü yok. Ebeveynlerimiz kendi paralarını da istediği gibi harcarlar, ona da bizim lafımız ne hakla olacak ki zaten?

Madem öyle sat o arabayı otobüse bin olmuyorsa olsun diye üzülme ama sonuçta sıfır araba aldığındada bir değeri olur zor ulaşılan şeylerin değeri anlaşılıyor , hep kötü yönünden bakma sadece gerçekleri görmeye çalış olmayanı diretirsen hep mutsuz olacaksın annen ve baban böyle bunu kabul ettiğin vakit üzülmiyeceksin zamanı gelmeden bazı şeyleri istemen diretmen mutsuzluğa sebep oluyor , sana tavsiyen elindekiyle mutlu ol yarın evlendiğindede sanıyormusun ki her istediğini adam yapacak ozamanda ne yapacaksın?
Halime hep şükrediyorum.. Ama hep istekleri yapılmayan kişi ben olunca olmuyor.. Bak mesela annem araba kullanmaktan korkuyordu. benim sayemde cesaret edip benimle birlikte kullanmaya tekrar başladı.. onun 2 sıfır arabası bende de ikide bir bozulan eski araba var.. başka küçük sorun gibi görünüyor ama sinir bozukluğunu içinde olan biliyor..

yaşım 30 bekarım.. şuanda yüksek lisans yapıyorum çalışmıyorum.. kpss de malum olursa çalışmayı istiyorum ama kendim çalışsam bile araba parasını kaç yılda biriktiririm?...

30 yaşındasın ve kendi araban yok, ailenin sana arabaya almaya mecburiyeti yok, yüksek lisans yapıyormuşsun,bitir işe gir kendin al arabanı, kpssyi bekleme

Arkadaşlar, çalışmayı kendi parasını kazanmayı benim kadar kimse istememiştir sanırım.. Ben sırf ailevi sorunlardan kurtulmak için istanbul'a gittim okumak için.. geri dönmeyi düşünmüyordum. Orada yüzlerce iş başvurusu yaptım.. sürekli cv gönderiyordum, bazıları geri döndü ama tam saatli çalışan arıyorlardı ve ben öğrenciydim.. Burada da iş başvurusu yaptım hem de işin gerektirdiği özelliklerin fazlası bende olduğu halde.. adamlar niye ilan veriyorlarsa başvuruları görüntülemiyorlar bile..

özel sektörde biliyorsunuzdur çok çalıştırıp az para veriyorlar ve iş gücencesi de yok. o yüzden gözümü kpss ye dikmiştim onu da kapatmazlar inşallah kazanırım giderim.

30 yaşında kadınsın gir bi işe çalış kendi arabanı kendin al.adama sat bunu yenisini almak kolaysa o dediklerini sen ya ala alaa.şımarık :/

30 yaşında kadınsın gir bi işe çalış kendi arabanı kendin al.adama sat bunu yenisini almak kolaysa o dediklerini sen ya ala alaa.şımarık :/

bana şımarık diyosun da, ben istanbulda öyle çileler çektim ki anlatsam sabahlara kadar sürer.. sonra bi gün ben bu hayata çile çekmeye sürünmeye mi geldim dedim.. yaşamayan bilemez.

Eee ailen seni 30 yaşına kadar bakmış hala okuorsun bir zahmet okulu bitir çalış kendi arabanı kendin al bende öğrencilik geçirdim ailemden bırak araba parası istemeyi yük olmamak için kitap vs gibi paralarımı bile kendim çalışarak aldım eczacılık okudum derslerim ağırdı ama hafta sonları gidip peynir, kahve, sucuk tattırması yaptım marketlerde fuarlarda çalıştım anket yaptım kendim kazandım hergün okula 1,5 saat yol gittim otobüsle şimdi kendi kazandığım para ile aldım arabamı bunları sıkıntı yapan insanalrı anlamıyorum ya dün bir kız vardı burda okudumu bilmiyorum ki sanırım okuyamadı 2 işte birden çalışmış daha 20 yaşında tüm özgüvenini kaybetmiş ailesine bakmış orada burada büyümüş annesi yok 20 yaşında düşün biraz çevrene bak bence şükret.

Son düzenleme:
bana şımarık diyosun da, ben istanbulda öyle çileler çektim ki anlatsam sabahlara kadar sürer.. sonra bi gün ben bu hayata çile çekmeye sürünmeye mi geldim dedim.. yaşamayan bilemez.
sen çile çekmeye gelmedin herkes sana hizmet için mi geldi bu dünyaya? ingiliz misin sen? :KK70:

30 yaşında koskoca kadının hala annem babam bana araba almıyor, benim istediklerim yapılmıyor diye ağlaması biraz tuhaf değil mi?
Bu yaşınıza kadar size bakmışlar, okutmuşlar bu yaşa getirmişler, tatillerine de göz dikmeyin artık.
Çalışmak isteyen insan özeline, maaşına vs bakmaz ayrıca.

Eee ailen seni 30 yaşına kadar bakmış hala okuorsun bir zahmet kendi arabanı kendin al bende öğrencilik geçirdim ailemden bırak araba parası istemeyi yük olmamak için kitap vs gibi paralarımı bile kendim çalışarak aldım eczacılık okudum derslerim ağırdı ama hafta sonları gidip peynir, kahve, sucuk tattırması yaptım marketlerde fuarlarda çalıştım anket yaptım kendim kazandım hergün okula 1,5 saat yol gittim otobüsle şimdi kendi kazandığım para ile aldım arabamı bunları sıkıntı yapan insanalrı anlamıyorum ya dün bir kız vardı burda okudumu bilmiyorum ki sanırım okuyamadı 2 işte birden çalışmış daha 20 yaşında tüm özgüvenini kaybetmiş ailesine bakmış orada burada büyümüş annesi yok 20 yaşında düşün biraz çevrene bak bence şükret.

okumuşsundur yukarıda.. ben de çok iş başvurusu yaptım öğrenciyken.. gittiğim bi yerde adamlar ben kapalıyım diye almadılar.. başörtülüyüm.. o zamn şimdiki gibi rahat değildi.. onu bunu bahane ediyorlardı. şu iş yapılacak bu iş yapılacak diye.. Bazen diyorum ki ben çok istediğim için çalışmayı o yüzden mi olmuyor.. Ben de istiyorum.

X