Moralim bozuk..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba arkadaşlar, ailevi sorunlar yüzünden ikide bir moralim bozuluyor. Konu şu, ben ailevi sorunlardan kaçmak uzaklaşmak için ünv. yaşadığım şehirden başka bir şehirde okudum.. Amacım buradan kaçmak uzaklaşmak geri dönmemekti. Yıllarca onun için uğraştım. Planlarımı hep ona göre yaptım. Ama şehir istanbul olduğundan yaşayamadım.. Çok sorunlar yaşadım ve şu an ailemin yanındayım. Yüksek lisans yapıyorum. Kpss ye hazırlanıcam inşallah kaldırılmazsa. Ben şehir dışında okuduğumdan iş başvurularında filan bulunuyodum ama bi türlü iş olmadı. yarı zamanlı istemiyolardı.. Neyse öğrenciyken babam para gönderiyodu haliyle ve gönderdiği para hiçbişeye yetmiyodu. O da çok para gönderiyorum, ben ne kadar göndersem sen o kadar harcarsın diye bilerek az gönderiyodu. Bi gün hesapladım, parayı 30 a böldüm bana günde 4 lira kalıyodu. yemek, ihiyaç vs için. Neyse biraz artırdı.. Maddi durumu çok iyi. Neyse konumuz, ben şehir dışında yaşadım ya yıllarca, şimdi de aynı evin içinde zaten hiç anlaşamıyoruz ne anneyle ne babayla. İkide bir benim yğksek lisansım mı var sınava mı hazırlanıyorum planlarım mı var diye hiç bilmeden konuşmadan bana güya kiralık ev tutucaklarmış bütün paramı onlar ödiyecemiş..Yapacaklarından değil. Onların bir huyu öyle konuşup durular bişey de yapmazlar. Yıllarca bizim bi yazlık var oraya tamir gerekiyor çok.. Orayı yaptırmadılar yıllarca. Eskiden oturduğumuz evin çatı odasının çatısını açtırıp odayı büyüteceklerdi, 20 yıl geçti evi satacaklar neyseyde hiç bişi yapmadılar.. Şimdi sorun ben bu sene yüksek lisans tezi yazıcam 1 senem kaldı yazmak için. Seneye kalklamazsa ve nisan ayında kpss ataması olmazsa kpss ye hazırlanıcam. Yani meşgulum.. Öyle dedikleri gibi ev tutsalar farz edelim herbişeyi de ödeseler bile taşınmaya ve düzenimin değişmesine şimdi vaktim yok. Stresliyim. Tez yazarken sabahlara kadar çalışılacak. Kpss yi kazanırsam başka şehre atanırsam madem o kadar istiyosunuz oradan ev tutarsınız diyecem ama onlar onu da yapmazlar. Öğrencilikte olduğu gibi parasız bırakıcaklar. Açıksası ben onlardan hiç ne bir para ne bişey almayıp herşeyimi kendim ödemek istiyorum. Anneme ananemden 2-3 ev kaldı diyor yok o evleri satıp bana ev alıcakmış da yok bizim evin yakınından kiralık tutacakmış da.. Uydurup uydurup konuşuyolar bunları duymak bile beni sinirlendirip moralimi bozuyor..
Edit: Kızlar bir de ben olur da inşallah kpss yi kazanırsam başka şehre gidersem, istiyorum ki ev kiramı faturamı herşeyimi kendim ödeyim. Ama bi hesap yaptım kira 500 tl olsa, faturaları başka harcamaları çıkardığımda bana günde 15 tl gıda ve kendi harcamalarım için kalıyor. faturaları kabaca en çok gibi hesapladım. Sizce nasıl? Olursa kirayı onlar ödeseler diyorum bi yandan hiç söylemek istemiyorum çünkü biliyorum öğrencilikte olduğu şimdi olduğu gibi burnumdan da getirirler.

Son düzenleme:
durduk yere nerden cikti ki seni ayri eve cikarmak?

İşte.. Ben yıllarca dışarda yaşadım ya, yine o zamanki gibi olucak herhalde. O zaman zaten öğrenciyim iş bulamıyorum, beni çok parasız bıraktı. Gönderiyodu ama geç gönderiyodu az gönderiyodu.. Şİmdi de öyle işleri kalmadı iş çıkarıyolar..

Benim fikrim bu stressli döneminde elinden geldiğince tabiricaiz ise 3 maymunu oynaman yani ; görmedim , duymadım, bilmiyorum

İşte.. Ben yıllarca dışarda yaşadım ya, yine o zamanki gibi olucak herhalde. O zaman zaten öğrenciyim iş bulamıyorum, beni çok parasız bıraktı. Gönderiyodu ama geç gönderiyodu az gönderiyodu.. Şİmdi de öyle işleri kalmadı iş çıkarıyolar..
sen sormadinmi neden ayri ev ayrica kardesin varmi varsa odami ayri

sen sormadinmi neden ayri ev ayrica kardesin varmi varsa odami ayri

Kardeşimin biri izmirde okuyor onun bi sıkıntısı yok. İzmirde de bizim dükkanın şubesi var hem bizim dükkanda çalışıyo hem okuyor. Kirasını mirasını babam ödüyor para da kazanıyor. Kardeşimin biri evli.

Ailenin bole davranmasindaki amacini anlamadim kendin hayatin acisindan guzel kararlar vermisin sadece sabretmen gerekiyor okadar :KK51:

Kardeşimin biri izmirde okuyor onun bi sıkıntısı yok. İzmirde de bizim dükkanın şubesi var hem bizim dükkanda çalışıyo hem okuyor. Kirasını mirasını babam ödüyor para da kazanıyor. Kardeşimin biri evli.
su anda yaninda degilsin ancak tezin ciktiktan sonra ne yapacagin anlasilir su anda hehe deyip gecmende yarar var

bana sacma geldi.. istemedigini soyle o zaman.. ne gerek var ki..

bana sacma geldi.. istemedigini soyle o zaman.. ne gerek var ki..

Ya durup durup bişey çıkarıyolar. Ben diyorum tez yazıcam senin şu söylediğin şey akıl mantık işi mi diyorum adam benim sorunlarımı bilmiyo ki, kafasına göre uyduruyor. Onların bunu konuşması bile sinriimi bozuyor. Ben kpss yi kazansam bana ev tutun ordan desem bu sefer de tutmazlar..

ailenle konuştun mu ? tez yazıyorum duzenimi bozmak istemiyorum desen anlayacaklarını dusunuyorum ama ? sen daha iyi tanırsın aileni

Ailen senin düşmanın mı bu konuşma tarzın neden böyle? Ortada bir sorun göremedim ben kusura bakma..Ne yaptılar ki bu kadar sana böyle konuşuyorsun? Biraz şımarıklık senin ki bence...

Sence bir anne baba, ortada hiçbişey yokken, kızları okumuyor ( o zaman yüksek lisans yoktu) çalışmıyorken, niye ayrı evden bahseder? Düşmanın mı derken üvey gibiler zaten başka konularımda yazmıştım.

Daha önce de ailem arabam var ama eski değiştirmiyorlar diye konu açmıştın o zamandan sana " 30 yaşına gelmişsin ailen sana araba almak zorunda değil" demiştim.
Ailenden çoğu zaman düşmanın gibi bahsediyorsun, bana şımarıklık yapıyorsun gibi geliyor. zaten burada sorun ne onuda anlayamadım... İstemiyorum de olsun bitsin bunda ne var ki

Daha önce de ailem arabam var ama eski değiştirmiyorlar diye konu açmıştın o zamandan sana " 30 yaşına gelmişsin ailen sana araba almak zorunda değil" demiştim.
Ailenden çoğu zaman düşmanın gibi bahsediyorsun, bana şımarıklık yapıyorsun gibi geliyor. zaten burada sorun ne onuda anlayamadım... İstemiyorum de olsun bitsin bunda ne var ki

Adam gibi sormuyorlar ki.. Kendi aralarında konuşup duruyolar. Bu mesele ilk çıktığında kendi aralarında konuşmuşlar ya da öyle konusu geçmiş, babaannem bana banan öyle dedi diye bir cümlelik bişey dedi.. Adam gibi bak kızım şöyle şöyle diye konuşma olmuyor. Mesela ben mutfağa gidiyorum kahve almak için, mutfakla oturma odası yan yana konuştukları duyuluyor, benim hakkımda konuşuyolar. Şu ev şu bu tam ne konuştuklarını da bilmiyorum. Bi keresinde işte annem sordu sen niye istemiyosun bu yakından kiralık evi diye sordu onda da ben tez yazıcam ben bu sene, sınavlarım var, senin söylediğin şey akıl mantık işi mi dedim.. Mesela teyzem ve kocası eniştem geliyor, onların da en büyük kızı başka şehirde okumaya gitmişti bu sene öğrenci değişim bişeyi olmuş bir sene ya da daha fazla sene ailesinin yanına geldi. burda okuyo şimdi. Kız demiş hem dersleri ağır kalabalıkta çalışamam hem babasıyla da sorunları var neyse evlerinin yakınından ev tutun demiş onlar da tutmuşlar.. Eniştem bize ne zaman gelse sana da tutalım bak ben tuttum ev diye söylüyo.. Kendini övmek için.. Yani bana adam gibi kızım sen ne istiyosun diye sorsalar anlasalar yok öyle bişey.

Sence bir anne baba, ortada hiçbişey yokken, kızları okumuyor ( o zaman yüksek lisans yoktu) çalışmıyorken, niye ayrı evden bahseder? Düşmanın mı derken üvey gibiler zaten başka konularımda yazmıştım.
Senin ne istediğinde tam olarak belli değil ki aslında..Daha önceki konularınada baktım şimdi araba istiyormuşsun baban almamış eski araba kullanmışsın bozuluyormuş falan filan..Yani sorun nedir tam olarak onu anlayamadım..Ailen sana kötü birşey yapmamış ki ev tutalım diyorlarmış bunda ne var ? İstemiyorsan istemiyorum eve çıkmak de kapansın konu yani..Ailenden bu kadar düşman gibi bahsedecek birşey ben göremedim..Ya sen doğru düzgün derdini anlatamıyorsun yada ortada hiçbirşey yok tamamen şımarıklık..Sorun neyse daha ayrıntılı anlat ki fikir verebilelim sana..

X